Vyber benzinu kombi do 6-7000eur

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
blade113
Spolujezdec

Vyber benzinu kombi do 6-7000eur

Příspěvek od blade113 »

Prosim o pomoc s vyberom benzinu kombi. Trasa vacsinou mesto,najazdene rocne max.15 tisic km, z toho 2x rocne vylet po 1500km. Cena 6-7 tisic eur+ pocitam s tisickou na zakladnu investiciu do udrzby. Uvazoval som o :
Skoda octavia 2 - 1,6 Mpi- 75 kw-cena dielov a dostupnost servisov
VW golf variant V - 1,6 - 75 kw-cena dielov a dostupnost servisov
One maju nizke vykony a neviem,ci zvladnu zataz 3 dospelych,dvoch deti+ plny kufor.
Toyota avensis Combi,Mazda 6,Mazda 5,Subaru outback,BMW 3 - vyssia cena dielov,resp. Mala dostupnost skusenych kvalitnych mechanikov,ale zase lepsia spolahlivost a vyssi vykon.
Co hovoria vase skusenosti o spominanych autach,alebo doplnili by ste nespominane auta?V pripade odporucani alebo neodporucani prosim dovody.Co by ste brali vy?
Noldo
Řidič začátečník

Re: Vyber benzinu kombi do 6-7000eur

Příspěvek od Noldo »

Obe by som vylúčil z dôvodu, že ford focus 1,6 je lacnejší a mne sympatickejší.
Atmosférická 1,6ka vo všetkých spomínaných áut bude slabá. Na bežné jazdenie ok aj keď to naložíš. Akonáhle prídu kopce, do ktorých sa nedá poriadne rozbehnúť tak prichádza na rad podraďovanie a točenie motora, čo kazí snahu o pokojnú jazdu. Okrem BMW majú všetky autá 5 stupňovú prevodovku a zrovna 1,6ky točia na 5ke pri 100 okolo 3000 ot, a pri 130 tesne pod 4000. To nepomáha spotrebe ani hluku na palube. Väčšie kubatúry mávajú ťažšie prevody, ale stále to častokrát nie je ono.

Na jazdenie po meste je to ale bezproblémová motorizácia, rovnako aj pokojná jazda mimo mesta je pomerne príjemná až na 120kmh začińa byť v autách hluk. Výhodou je lacný servis, sú to jednoduché motory, kde aj spotrebný matarial ako spojka a podobne nestojí veľa.
blade113
Spolujezdec

Příspěvek od blade113 »

Skodu a Vw 1,6 som uvazoval kvoli tomu,ze nemaju 1,8 atmosferu.Nizsie spominane znacky samozrejme uvazoval som o 1,8i a 2,0i.Hlavne si mi dal odpoved nato,co ma bude cakat na dialnici,ze 1,6I tam bude trpiet,takze budem musiet ist do vyssich objemov s drahsimi dielmi. A co tie Fordy?Maju aj vyssie objemy?A co spolahlivost a servis?
Noldo
Řidič začátečník

Příspěvek od Noldo »

Tak trápiť sa nebudú, motoru 4000 otáčok nerobí problém, skôr posádke áno. Focus 1,8 má prevody rovnaké a je ich málo, 2,0 má trochu dlhšie a k tomu dvojhmotový zotrvačník, ktorý môže byť asi ako jediné drahšia položka. Inak si myslím, že ceny dielov sú v poriadku, úmerné veľkosti auta, či už ide o focus, alebo mondeo. Potom tam je ešte 2,5Turbo, ale to nie je úplne ľudové. Ak trochu cenovo pritlačíš, tak Focus 3tej generácie má podarené motory Ecoboost. Skvelá je 1,5ka resp. 1,6ka a na dané jazdenie by stačil aj trojvalček 1,0. Už majú tie autá, čo to najazdené a vyzerá že to funguje. Jazdne to má dlhšie prevody a točivý moment v nižších otáčkach, takže to netreba tak naháňať. Výkon nebude o moc lepší ako pri atmo 1,6ke, ale bude v nižších otáčkach, takže to nebude treba tak točiť. Spotreba je tiež lepšia.

Edit: Škoda a VW majú ale motory 1,2 1,4 1,8 tsi a atmosférický 2,0 fsi. Pri turbách pozor na preskakovanie rozvodovej reťaze a 1,8 tuším rada žrala olej. Jazdne sú to ale veľmi príjemné a dobre sprevodované motory.
blade113
Spolujezdec

Příspěvek od blade113 »

Ok,tak to je ford a co dalsi japonci alebo nemci,stoja za zmienku?ako je natom volvo 50tka?
blade113
Spolujezdec

Příspěvek od blade113 »

A preplnovane motory od Vw koncernu nemaju u mna dobru povest
Odpovědět