Splátka 7500 Kč měsíčně - jaký typ pořízení vozu zvolit?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Hammelina
Dítě v autě

Splátka 7500 Kč měsíčně - jaký typ pořízení vozu zvolit?

Příspěvek od Hammelina »

Zdravím,

jak název vypovídá, zvažuji pořízení automobilu, ovšem nemám našetřeno, což podstatně filtruje všechny moje možnosti -vůz tedy potřebuji bez akontace (případně maximálně 20 000 Kč). A tak hledám tip, radu, cokoliv... jelikož se potřebuji zorientovat, jestli je vůbec nějaká forma reálná.

Moje ideální představa je taková, že bych měsíčně splácela max 7500 Kč. Jakou formu pořízení vozu byste mi tedy doporučili? Tady jsou typy, které mě napadly + nějaké moje poznatky k nim. Budu však ráda, když mi někdo otevře oči.

1) Operativní leasing?
- nájezd 20 000 km ročně mi stačí
- líbí se mi, že je v tom zahrnuté pojištění a ty další věci
- docela se bojím, že mi naskočí pálka až to bude vracet (oděrky atd)

2) Finanční leasing?
- mám za to, že se musí platit akontace -> jde to i bez? Případně můžu složit směšných 20 000 Kč předem
- auto bude moje až po splacení, riziko, že se mi něco stane, peníze i auto v čudu

3) Spotřebitelský úvěr?
- auto bude hned moje
- nejsem si jistá, jestli lze tímto způsobem financovat bez akontace (?)

Takže jde vidět, že toho moc o financování nevím, proto budu moc ráda, když přidáte nějaké vlastní zkušenosti. Co se týče typu vozu, mám taky nějaké požadavky: slušný výkon alespoň 120 koní, manuál, automatická klima a v benzínu. Osobně jsem se zamilovala do Mazdy CX3, ale ta bude nejspíš nad rámec finančních možností. (-|

Předem díky za každý tip a radu! :)
mattonecz
Letec

Re: Splátka 7500 Kč měsíčně - jaký typ pořízení vozu zvolit?

Příspěvek od mattonecz »

Pokud vydrzis par mesicu a nasetris na akontaci 50tis tak ti to daji snad vsude. Nekde by asi dali i bez akontace. 50K akontace + 7,5 splatka bude pri 5 letem uveru stacit na auto priblizne za 450-500. Coz na CX3 staci bohate.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
zdeny
Řidič začátečník

Příspěvek od zdeny »

A jak to je v případě, že z různých důvodů nemohu splácet? Nemoc, ztráta zaměstnání...
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

to už si každej musí nějak pořešit.. to auto ti nevemou, když nezaplatíš 1x včas. v praxi tak 3 měsíce a pak je problém. samozřejmě je dobrý mít nějakou rezervu, ale to už je mimo téma automobilů
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Neschopnost splácet se dá (teda aspoň před pár lety dala, jak je to nyní nevím) pojistit, ale je (bylo) to drahé....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
tomyx
Autoškolák

Příspěvek od tomyx »

Ohledně pojištění neschopnosti splácet doporučuji velmi pečlivě pročíst podmínky poskytovatele služby. Je/ byla tam taková hromada výjimek, že nakonec jeden z mála aplikovatelných příkladů byla ztráta zaměstnání pouze z důvodu ukončení činnosti firmy jako zaměstnavatele :-)
Odpovědět