Volvo S80, Superb, Honda CRV

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
maxmilian
Adept autoškoly

Volvo S80, Superb, Honda CRV

Příspěvek od maxmilian »

Dobrý den, zvažuji koupi nového ojetého vozu. Líbí se mi Volvo s80 a Superb, protože je vzadu prostornější. Také jsem našel kladné recenze na Honda CRV. Můžete mi napsat Vaše zkušenosti na tyto vozy? Já vím, jsou to odlišné vozy a každý má ale něco. Hlavně spíše poradit, do jaké jít značky, abych měl auto spolehlivé a zároveň, když se něco porouChá, aby nebyla nákladná investice. A hlavně, jestli jít u konkrétní značky do benzínového nebo naftového motoru. Teď jsem měl Peugeota v naftě, vůbec jsem nebyl spokojený. Nakonec mi odešel motor
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Volvo S80, Superb, Honda CRV

Příspěvek od řidičBOB »

Volvo a Superb jsou auta podobná. Superb je profláklý model, včetně motorizací. U Volva bude nejvíc na výběr ve variantě D5, čili pětiválcová nafta. CRV je výstřel úplně mimo.
Nejdříve je potřeba si ujasnit potřeby - hlavně, jaká je tvá skladba tras. Podle toho volit olítaná kamna nebo benzín.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
maxmilian
Adept autoškoly

Příspěvek od maxmilian »

Převážně s ním jezdíme po městě a jen 1x ročně na dovolenou k moři. Překvapili mě recenze na CRV, že je málo poruchový, tak nevím. Ano, to volvo S80 D5 se mi vážně líbí. Mám ale strach, aby se pak na něj dali sehnat popřípadě náhradní díly. Nikde jsem se nedočetl, jestli se na Volvo dají sehnat například u ND repliky.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Pokud po městě, tak diesel je nesmyslná volba. Tomu časté a krátké trasy nesvědčí.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
maxmilian
Adept autoškoly

Příspěvek od maxmilian »

A radil by jste mi spíše tedy Volvo nebo Superb?
_sulcik_
Pan Řidič

Příspěvek od _sulcik_ »

S80ka tě v benzínu po městě sežere a servis taky není nejlevnější. Ideální by byl superb s atmosferickým dvoulitrem, ale ten se blbě schání. 1.8T není do města uplně ideální, ale pro tvoje užití asi jediná možná volba.
Nejhezčí pohled na silnici je skrz prorezivělou podlahu na dvojitou plnou čáru.
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Ono strasne zalezi o jakych generacich aut se bavine, vsechna se daji sehnat od 60000kc po million.

Pokud CRV jako ze SUV, tak ne, je to mizerne SUV s pohonem 4x4 kterej spis nefunguje.

Pokud vybirat mezi SUPem a S80 tak jednoznacne S80, auto je to o kategorii dal, SUP (predpokladam ze II. generace) jezdi jak vetsi octavka
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

S80 úplně nesplňuje podmínku nenákladné údržby, když se něco vysere. A že ve Volvu toho je, co se vysrat může.
Samozřejmě - otázka je, kolik peněz je ve hře. Čím méně jeté auto, tím méně problémů.
1.8T bych se vyhnul. To byl řetěz a zde bych štěstí nepokoušel, protože když se to náhodou potká, tak pod 100t oprava nepůjde.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
maxmilian
Adept autoškoly

Příspěvek od maxmilian »

No právě, moc peněz ve hře nemám. Proto potřebuji poradit,jaké auto mám koupit, abych do něj necpal pořád peníze. Myslel jsem si, že ty volva jsou spolehlivější. Každopádně bych už nechtěl Peugeota ani Citröena. Na nové auto nemám, bohužel :-(
maxmilian
Adept autoškoly

Příspěvek od maxmilian »

Dneska jsem zase slyšel, že nemám kupovat nic od Škody, že se strašně kradou? :-(
Odpovědět