"Rodinný" vůz do 350k

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Atrani
Spolujezdec

"Rodinný" vůz do 350k

Příspěvek od Atrani »

Zdravím pánové,

Původně jsem chtěl ještě něco mládežnického před tím kombíkem (třeba Mazda 3), ale máme potomka na cestě a určitě budeme chtít ještě 1, tzn. potřebuji v dohledné době (cca 1 rok) vyměnit Almeru N16 1.8 84kw za něco prostornějšího. Rozpočet se mi bude točit kolem 350k maximálně.

Moje požadavky jsou za tu cenu asi nesplnitelné, resp. já nemůžu nic vybrat, proto prosím o radu:
- Karoserie: kombi, liftback, SUV, crossover
- Palivo: určitě benzín, jezdím krátké trasy a pak o víkendu něco delšího (roční nájezd 12-15k)
- Stáří + nájezd: předváděčka nebo max. rv. 2013 a 50.000 km
- Prostornost: musím do kufru dát v pohodě kočárek a dozadu 2 autosedačky
- Výkon: Almera je malá a lehká, a tak 1.8l od 4000ot/min + zadní multi link dělá z toho auta velice zábavného společníka pro mladého člověka. Proto bych chtěl něco svižnějšího.
- Spotřeba: tady je mi to úplně jedno, jsem zvyknutý na hladovce

Co nemusím mít:
- Škodovku, i když bych ji vlastně i docela bral, tak strach z odcizení je o mnoho silnější (znám poměrně dost odcizených v mém okolí, nedávno kamarádovi vymazlenou Fabii RS, předtím firmě 2 služební oktávky)
- Sedan, tam bych ten kočárek rval těžko
- Top výbavu, stačí mi (aut.klima,esp,asr a abs), všechno ostatní by bylo jen plus

Po čem se dívám:
- Auris Touring sports 1.6: krásný desing, prostorný, ale motor je prý líný
- Focus 1.0 eco boost nebo 1.6: výborné jízdní vlastnosti, motor i na ty 3 válce slušný, ovšem malý kufr
- ASX: kurf na hraně, dobrý motor i jízdní vlastnosti na tu výšku, ale bez 4x4 :(
- Civic Tourer: tady se asi nechytám budgetem

Pokud máte nějaký nápad, rád si nechám poradit. Přijde mi totiž, že když si odepíšu Oktávku, Rapida, a Mazdu 6 (kde se vůbec nechytám cenou), tak je moje přání prostor + svižný motor s těmi penězi asi nereálné.
x2005
Letec

Re: "Rodinný" vůz do 350k

Příspěvek od x2005 »

Mazda 5? Myslím, že to auto se oficiálně tady snad už ani neprodává. Ale nějaké zbylé (dvou)roční kusy se občas najdou.

Focuse bych sháněl osvědčenou 1.6i příapdně 1.6EB (1.5EB), ale to se asi nevejde do rozpočtu. 1.0EB bych já se osobně vyhnul.

Seat Leon Kombi 1.2TSI/1.4TSI (s řemenem) - pokud překousneš interiér

Snad i nějaký Opel Astra kombi? Ale to nevím, zda bych někomu doporučil......
Atrani
Spolujezdec

Příspěvek od Atrani »

Na tu Astru jsem se díval, ale kamarád ji mají ve firmě a prý je to spíš dálniční auto. Na tu novou by mi rozpočet nevyšel, tam základ začíná na 350.

Ten Leon nevypadá špatně, no moc se mi nelíbí, že 95% zánovních je s 1.2l, já těm malým objemům prostě nevěřím, na to kolik ty auta váží...myšleno v dlouhodobém měřítku.

Asi to vypadá na toho Focuse, paradoxně se mi líbí verze před faceliftem, ale ten interiér nic moc.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ty maloobjemy nejsou na denní porci stovek km. Ale na běžné jízdy do práce, dovo a tak - úplně na pohodu. Pokud to má alespoň 4 válce...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
DaciaFan
Pan Řidič

Příspěvek od DaciaFan »

Mohu poradit podívat se i na Megane Combi - s uvedením nového modelu vyprodávají sklady za super ceny.
Přílohy
renault.jpg
Atrani
Spolujezdec

Příspěvek od Atrani »

Díky za tip, ty ceny jsou super. Výbava toho auta taky, no ale ten interiér je jak kamarádův megan z roku 2002 :-D
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Nedávno jsem řešil něco jako "záložní auto do firmy" a ve výběru byl i Megane III kombi. Dokonce jsem uvažoval o 1.6i 6MT. Definitivně mě odradila ergonomie ovládání auta. Třeba jízda v noci v provozu po dálnici s bíle svítícím (nikoliv podsvíceným) tachometrem je peklo. Na druhou stranu 1.2TCe je velmi kultivovaný a příjemný motor. Naopak 1.6i uregulovaná, vydechlá, na dálnici hrozně hlučná. Budou asi nějaké doprodeje, doporučuji testovací jízdu.

U Leona mi vadí nějak divně plastový interiér, ve kterém není tolik místa jako v O3. Ovšem proti stísněnosti interiéru Focusu je to furt dobrý.

Obecně je škoda odmítat O3 1.2TSI 6MT. Ber, doku jsou. Pak bych podle vlastního pocitu z interiéru a jízdy vybíral mezi Leon 1.2TSI 6MT, Megane 1.2TCe, Focus 1.6i, Megane 1.6i, Focus 1.0EB (v uvedeném pořadí). A nebál bych se ani Astry 1.4T.

Focus má hezké jízdní vlastnosti, ale interiér (a 1.0EB) jsou pro mě nepřekousnutelné.
Atrani
Spolujezdec

Příspěvek od Atrani »

Díky za postřehy.

Ještě se zeptám, jestli má někdo zkušenosti s těma malýma SUV: ix35, ASX, Quashqai apod v benzínu.

Ve firmě máme naftového Tiguana, ale je to teda slušný lenoch (najeto do 5.000km) a ten kufr mně příjde jako malý, přitom výrobce udává objem 470l...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

dovolím si oponovat: náš leguán (první gen) rozhodně nemá malý kufr (fpoho se do něj sbalíme 4členná rodina na prodl. víkend včetně horocajků či lyžoccajků) .... a rozhodně to není lenochod (bo 2.0TSI 132kW :ymhug: )
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Atrani
Spolujezdec

Příspěvek od Atrani »

Já to myslel spíš tak, že od auta za skoro 700k jsem čekal trochu víc, přišlo mi, že mezi 1200-2000ot. je tam taková výkonnostní díra, ale jel jsem s tím jen minimálně.

Tak jsem se ještě díval po Fabii II kombi RS, i když jsem o škodovkách nejdřív nepřemýšlel, tak tady by se dal skloubit prostor+výkon do mého budgetu. Moc jich na trhu ale není...
Odpovědět