Ojeté auto do práce

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
havraneek
Dítě v autě

Ojeté auto do práce

Příspěvek od havraneek »

Ahoj,
jsem tady nový, ze startu se omlouvám pokud mám úplně stejné téma, které už tady zaznělo. Pročítal jsem témata, ale zcela úplnou shodu jsem nenašel, popřípadě děkuji za link. :)

Potřebuji od Vás radu. Dojíždím denně do práce 45+45 km. Z jedné cesty je 35 km po dálnici a 10 km po městě. Zatím používám škodu fabii 1,2 HTP/LPG (prosím nekomentovat, auto šlape jak má - 160 000km z toho na LPG 100 000), ale jsme 3 řidiči na 1 auto. Proto se poohlížím po "novém".

Fabka odveze, doveze kamkoliv, avšak dálniční komfort je úplně někde jinde. Sháním auto ve kterém bude cestování pohodlnější nejen pro řidiče.
Nebráním se výběru nafta vs. benzín/LPG.
Rozpočet kolem 180 000 kč. Jaké modely a značky byste doporučili?
Díky.
k86
Mistr volantu

Re: Ojeté auto do práce

Příspěvek od k86 »

Z hlediska pohodli nebude tezke vybrat nastupce, z hlediska motoru docela jo.
Za 180t nebude kdovijaka hitparada, ale vybrat se da.
benzinovej motor kolem 80 - 100kw na dalnici bude zrat kolem 8 - 9l, nafta 6 - 6.5. To mas kazdej km usporu cca 0.5 - 0.7kc, pri soucasnych cenach.
mesicne a rocne si to spocitas.
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
lambdamen
Autoškolák

Re: Ojeté auto do práce

Příspěvek od lambdamen »

Jde o cca 20 tisíc km ročně. K tomu asi nějaké pojížďky okolo a jsme na 25 tisících. Hledal bych mezi benzínovými vozy kvůli spolehlivosti nebo mezi LPG kvůli úsporám. Naftu bych vyřadil.

Popravdě pokud ti vyhovuje Fabia, potažmo koncern, tak bych se ho asi držel. Koukal bych golf, leon. Koukal jsem že i druhá generace Focuse není k zahození a pak taky Astry vypadají slušně.

Tohle vypadá nadmíru podezřele, ale po prověření by to nemusela být špatná koupě - http://www.tipcars.com/alfa_romeo-159/a ... 41005.html
Odpovědět