Dobré odpoledne, na podzim si chci pořídit nový vůz, mám jich v hledáčku hned několik. Nejvážnější kandidáti jsou: BMW 3er E90, Mercedes C W204
Každé má své pro a proti a bohužel i chyby, zatím jsem jich našel více na BMW, ale to je zřejmě proto, že je daleko rozšířenější a více se o nich mluví. Navíc vždycky stejně záleží na kusu.
U Mercedesu si nejsou vůbec jistý výběrem motoru, jelikož můj nájezd bude malý (do 10 000 km ročně), táhne mě to spíše k benzínové variantě a to C 200 Kompressor, bude ježděno v ČR a dálnici návštíví asi jednou měsíčně.
Dalším důvodem je dle mého názoru jednoduchost motoru, silnější motorizace jak benzínové a dieslové mají třeba už i dvě turba a to nevím jestli je to pravé ořechové, pokud mi jde v první řadě o spolehlivost. Se spotřebou 10l na sto počítám.
Obecně i dieslové motory mají větší nájezdy, když už si někdo připlácel tak to zřejmě i využije.
Cenově bych se rád vešel do 350 000 Kč s nájezdem do 130 000 km, po prvním majiteli se servisní knížkou.
BMW se do výběru vejde, tam mám v hledáčku atmosfericky benzínový 6 válec (325i / 330i), ale dost sežerou oleje.
Jinak bydlím kousek u Jihlavy, takže v případě Mercedesu je v okolí Mercedes Cars & Servis Štoky u HB a ještě jsem našel EXCAR PLUS v Pelhřimově (dělají Mercedes i BMW), takže kdyby byl problém, nemusím přes půl republiky.
Díky za jakoukoliv pomoc s výběrem auta či motoru