Nové auto do 430 tis.
Nové auto do 430 tis.
Zdravím vás, chtěl bych poprosit o názor na nové auto do cca 430 tis (s dph). Podmínky jsou cca takovéto:
-Nižší střední třída (menší auto nepovažuji za "plnohodnotné", maximálně tak Rapid / Toledo)
-co nejnižší spotřeba (tj určitě ne benzin, jedině LPG / CNG / Diesel)
-co největší kola (ideálně R18, min. R17)
-co nejlepší vzhled (subjektivní věc, ale auto musí vypadat dobře v různých barvách, např. i v chameleóne apod.)
-Samozřejmě, čím více výbavy, tím lépe
Co připadá v úvahu (zatím - prostor pro diskusi):
-i30 1,6 CRDi 81kW, fajn výbava, do ceny se vejdeme i s R18 + R16 na zimu
-Astra 1,4 Turbo LPG 140k - fajn výbava, jen R17, do půl roku přijde nový model, spolehlivost nedokážu posoudit
-LEON 1,4 TGI (CNG) - spíše slabší výbava (základ), super spotřeba, bez kol
-LEON 1,6 TDI 105k - OK výbava, bez kol (R16)
-Toledo - Fajn výbava, R17, full LED, možná i s DSG
-Nissan Pulsar - R17, full LED, fajn výbava
-Nissan Juke -: D kontroverzní
-Škoda Rapid - fajn výbava, R17, možná i s DSG
-Nižší střední třída (menší auto nepovažuji za "plnohodnotné", maximálně tak Rapid / Toledo)
-co nejnižší spotřeba (tj určitě ne benzin, jedině LPG / CNG / Diesel)
-co největší kola (ideálně R18, min. R17)
-co nejlepší vzhled (subjektivní věc, ale auto musí vypadat dobře v různých barvách, např. i v chameleóne apod.)
-Samozřejmě, čím více výbavy, tím lépe
Co připadá v úvahu (zatím - prostor pro diskusi):
-i30 1,6 CRDi 81kW, fajn výbava, do ceny se vejdeme i s R18 + R16 na zimu
-Astra 1,4 Turbo LPG 140k - fajn výbava, jen R17, do půl roku přijde nový model, spolehlivost nedokážu posoudit
-LEON 1,4 TGI (CNG) - spíše slabší výbava (základ), super spotřeba, bez kol
-LEON 1,6 TDI 105k - OK výbava, bez kol (R16)
-Toledo - Fajn výbava, R17, full LED, možná i s DSG
-Nissan Pulsar - R17, full LED, fajn výbava
-Nissan Juke -: D kontroverzní
-Škoda Rapid - fajn výbava, R17, možná i s DSG
-
- Pan Řidič
Re: Nové auto do 430 tis.
Auto bez kol (Leon TGI) bych nebral, bude ti k ničemu.
to stymi kolesami (R18/17) myslis vazne ?
ten Leon TGI/TDI je o cca 70 000 drazsi od porovnatelneho TSI , naozaj sati oplati ta "nizka spotreba " za tie peniaze , nehovoriac o kvalitach TDI vs TSI ( ak teda nenajazdis 50 000 km po dialnici)
keby si mam vybrat , tak za mna (stara+tazka) Astra LPG ,( da sa jazdit za peknych 8l )
ten Leon TGI/TDI je o cca 70 000 drazsi od porovnatelneho TSI , naozaj sati oplati ta "nizka spotreba " za tie peniaze , nehovoriac o kvalitach TDI vs TSI ( ak teda nenajazdis 50 000 km po dialnici)
keby si mam vybrat , tak za mna (stara+tazka) Astra LPG ,( da sa jazdit za peknych 8l )
Naposledy upravil(a) niemand10 dne pon 11 kvě 16:42, celkem upraveno 1 x.
Pokud to nebyl sarkasmus, prosím rozvinout. Pokud byl, tak nepobavil.nenapadny.sofer píše:Auto bez kol (Leon TGI) bych nebral, bude ti k ničemu.
Smrtelně, mám na to důvody. Auto musí prostě velmi dobře vypadat a větší kola tomu značně dopomohou.niemand10 píše:to stymi kolesami (R18/17) myslis vazne ?
Minulý rok jsem sice najezdil 55 tis, ale při tomto autě se počítá s nižším nájezdem - 120 tis / 4 roky. Mix všeho - město / mimo / dálnice.niemand10 píše:ten Leon TGI/TDI je o cca 70 000 drazsi od porovnatelneho TSI , naozaj sati oplati ta "nizka spotreba " za tie peniaze , nehovoriac o kvalitach TDI vs TSI ( ak teda nenajazdis 50 000 km po dialnici)
ak nebudes jazdit sam ( casto pouzivat zadne sedadla ) tak by som vybral "vacsie" auto - Pulsar ,Leon , Rapid/Toledo ..Juke ,Astra su vzadu mensie
lepsi dizl bude asi dci nez tdi
lepsi dizl bude asi dci nez tdi
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nějaké ověřené zkušenosti nebo jen takové plácnutí do vody??niemand10 píše: lepsi dizl bude asi dci nez tdi
ad spolehlivost: http://auto.idnes.cz/specialni-priloha. ... st-aut.htm
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Velmi doporučuji podívat se na Peugeot 308, velmi povedené auto za rozumnou cenu.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Seděl jsem v něm, ale ten malý volant a netradičně umístěné budíky mě vystrašili. Zbytek mě také velmi nezaujal.
Já jsem se i kus projel a naopak se mi to ovládání velmi zamlouvalo. Ale samozřejmě je to individuální.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
řidičBOB píše:
Nějaké ověřené zkušenosti nebo jen takové plácnutí do vody??
ad spolehlivost: http://auto.idnes.cz/specialni-priloha. ... st-aut.htm
polo-placnuti do vody . spolahlivost neviem , spotreba asi podobna ....
skusenost : dci- clio (tusim r.v.2010 200tkm) , logan (2014 10tkm) vs tdi - fabia (2011 150tkm) - rozdiel v hlucnosti (dokonca aj dacia lepsia), mozno len lepsie odhlucnenie, nie motor