Výběr auta střední třídy 250-350k
Výběr auta střední třídy 250-350k
Zdravím,
Obracím se na vás jako na odborníky mezi auty .. v dohledné době budu kupovat vůz, vzhledem k rozpočtu ojetý, zde jsou má kritéria:
1) Vůz střední třídy, pravděpodobně mainstream vzhledem k rozpočtu
2) Reprezentativnost - pro mě nejdůležitější kritérium, vůz musí být vzhledem k mému rozpočtu co nejvíce reprezentativní
3) S reprezentativností souvisí i konzervativní volba barvy - hledám pouze černé auto
4) Nájezd - poměrně malý, rozhodně do 20 000km/rok
5) Motor - měl by mít dostatek výkonu, ale nic přehnaného .. spotřeba bych byl rád do 10L/100km .. může být benzín i nafta, vzhledem k mému nájezdu klidně benzín
6) Karoserie a počet dveří - nezáleží na ní tolik, preference sedanu/liftbacku, ale předem se nebráním kombi ani kupé; ve vozu budu cestovat z 85-90% sám a velikost kufru je pro mě irelevantní
7) Preference německé výroby, ale není podmínkou
8) Z rozpočtu je zřejmé, že se chci pohybovat kolem 300k
Zatím jsem koukal např. na Opel Insignia, VW Passat .. měli byste doporučení na nějaký podobný vůz, aby byl z vašeho pohledu nejvíce reprezentativní?
Děkuji za názory
Obracím se na vás jako na odborníky mezi auty .. v dohledné době budu kupovat vůz, vzhledem k rozpočtu ojetý, zde jsou má kritéria:
1) Vůz střední třídy, pravděpodobně mainstream vzhledem k rozpočtu
2) Reprezentativnost - pro mě nejdůležitější kritérium, vůz musí být vzhledem k mému rozpočtu co nejvíce reprezentativní
3) S reprezentativností souvisí i konzervativní volba barvy - hledám pouze černé auto
4) Nájezd - poměrně malý, rozhodně do 20 000km/rok
5) Motor - měl by mít dostatek výkonu, ale nic přehnaného .. spotřeba bych byl rád do 10L/100km .. může být benzín i nafta, vzhledem k mému nájezdu klidně benzín
6) Karoserie a počet dveří - nezáleží na ní tolik, preference sedanu/liftbacku, ale předem se nebráním kombi ani kupé; ve vozu budu cestovat z 85-90% sám a velikost kufru je pro mě irelevantní
7) Preference německé výroby, ale není podmínkou
8) Z rozpočtu je zřejmé, že se chci pohybovat kolem 300k
Zatím jsem koukal např. na Opel Insignia, VW Passat .. měli byste doporučení na nějaký podobný vůz, aby byl z vašeho pohledu nejvíce reprezentativní?
Děkuji za názory
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr auta střední třídy 250-350k
nenápadný, ale reprezentativní: http://www.dasweltauto.cz/Car/844801/su ... t-elegance nebo při slevě z motorizace, lze pořídit i s méně km: http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda ... oFrom=list
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Supa bych šel asi taky, s těmahle nároky. Měl by být levnější než pašík a insignia měla nazačátku výroby problémy s vrzáním interiéru + vzhledem k váze by musel brát asi naftu, aby to nežralo nesmysl a zároveň mělo slušnou výkonovou rezervu. Sup se dá brát jako z NěmeckařidičBOB píše:nenápadný, ale reprezentativní: http://www.dasweltauto.cz/Car/844801/su ... t-elegance nebo při slevě z motorizace, lze pořídit i s méně km: http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda ... oFrom=list
jestli je hlavním kriteriem reprezentativnost, tak to bych se podíval na mobile.de po nějaké vhodně olítané 5er e60 530i, případně i A6 3.2FSI (tam je to ale trochu loterie s motorem a jeho výdrží)
EDIT: myslím, že i E-classe sa dělala s 3.2 benzínem
EDIT: myslím, že i E-classe sa dělala s 3.2 benzínem
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
nemyslím si, že Sup v benzínu bude žrát více než Passat se stejným motorem. Insignia je nesmysl - stačí si do toho sednout a projet se. Já jsem to absolvoval docela nedávno a byl jsem lehce v šoku z toho, jak hrozné to auto je.
Koupit můžeš klidně i na Kamčatce...
pavproch: za tyhle peníze e60?? To bude mít nalítanou raketu už na tachu, jestli se tam vůbec nějaké najde...a to se nebavíme o tom, kolik stáhnul čmoudský majitel bazaru v D.
Koupit můžeš klidně i na Kamčatce...
pavproch: za tyhle peníze e60?? To bude mít nalítanou raketu už na tachu, jestli se tam vůbec nějaké najde...a to se nebavíme o tom, kolik stáhnul čmoudský majitel bazaru v D.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
já reagoval hlavně na tu reprezentativnost
osobně bych ale asi nezvolil konzernovou 3.6FSI quli nemožnosti 6MT... jinak ale máš pravdu, že Sup nebo Pass budou nejlepší volbou..btw, nebyl 3.6FSI v Supu podvyživen optoti témuž v Pass, čili méně žroucí
osobně bych ale asi nezvolil konzernovou 3.6FSI quli nemožnosti 6MT... jinak ale máš pravdu, že Sup nebo Pass budou nejlepší volbou..btw, nebyl 3.6FSI v Supu podvyživen optoti témuž v Pass, čili méně žroucí
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
byl...respektive výkon přiškrcen o 40k + jiné nastavení DSG. Ale že by to mělo nějaký zásadní vliv na spotřebu... To zásadnější vliv má fakt, jak se s tím autem jezdí a jak moc se využívá ten výkon.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
fčíl ňa něco napadlo: konzern + 3.6FSI + reprezentativnost až na půdu = Phaeton.....
Brus myslím jednoho takovýho doma má a kupoval ho ojetýho... akoráth nevím zakolik...
Brus myslím jednoho takovýho doma má a kupoval ho ojetýho... akoráth nevím zakolik...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
na Fáčko bacha - to může být docela kasička, když se výběr nepovede
Navíc myslím, že benzín bude problém sehnat...a udržet spotřebu pod 10 taky.
Navíc myslím, že benzín bude problém sehnat...a udržet spotřebu pod 10 taky.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Levný a reprezentativní, to zavání fialovým sakem, bílými ponožkami a slámou čouhající z bot. Abych to zamaskoval, stylizoval bych se do role znalce a hledla bych starší prémiovku, téměř youngtimer. A potom bych si otevřel lahev dobrého vína, zamyslel se a uvědomil si že lidem je úplně jedno, v čem k nim přijedu, ale záleží jim na tom, jak jim mohu být užitečný. A reprezentativní auto je většinou spíš na škodu ( s malým š ). Takže starší nenápadné spolehlivé auto jako je OII, Sup I, Vectra, Mondeo, Passat, Mazda 6...jsou všechna úplně v pohodě a nejde o značku nebo typ, ale o stav konkrétního kusu. A mimochodem dobře vybavený první Superb je velmi elegantní, pohodlné a v závislosti na motorech dobře servisovatelné auto (no naftový V6 je trochu výjimka, ale svezení to není marné).
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."