Seat leon cupra - performance packet

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
sane
Spolujezdec

Seat leon cupra - performance packet

Příspěvek od sane »

Vybiram nove auto na zabavu. Bude slouzit jako druhe v rodine, ale obcas me bude muset odvezt na delsi cestu, treba do Alp. Postupne jsem vyradil vse a zbyla mi Cupra. DSG jsem taky vyradil a zustala mi prakticky holatko. Tak tohle jsem jeste zvladnul bez fora a barvu vybrala manzelka. :-bd

Nicmene se ted v nabidce objevil performance packet. Obsahuje lehci kola, vetsi brzdy a nejake dalsi pikacoviny za 10%ceny auta. Bohuzel nikde neni k vyzkouseni ani k videni. Na obrazku se mi kola moc nelibi, ale nedari se mi dohledat inforace o rozdilu ve vaze kol. Stejne tak u brzd - oboje ma byt brembo a priplatkove vetsi. Ale to je vse co vim. Nevi nekdo lepe informovany detaily?

BTW: je nejaky mechanicky rozdil mezi 2.0TSi v golfu R a Cupre? Nebo je to pouze SW naladeni jednotky?
dieselcz
Autoškolák

Re: Seat leon cupra - performance packet

Příspěvek od dieselcz »

Vaha kol jsem nikde nenasel, ale brzdy maji 370mm coz by melo by o 30mm vetsi nez standart. Ten aerodynamicky paket se mi, ale vubec nelibi.. Na druhou stranu nebude problem dostat ten performance paket zadara jako slevu. Ja bych doporucil ten paket black, vypada to fakt pekne a skorepinove sedecky, ktere jsou opravdu luxusni a neprisly mi ani trochu nepohodlne.
sane
Spolujezdec

Příspěvek od sane »

Black packet je pekny zvlast pro lidi jako ja, kteri nemaji radi chrom. Mam ho v puvodni konfiguraci.

U skorepin se bojim, ze pres nej dite neuvidi dopredu. Aktualne sundam operku u spolujezdce a je to v poho. To u skorepin neudelam. Take nejsou nikde k vyzkouseni, coz je blbe u polozky za 30 tis. Std. sedacky nemaji spatne drzeni tela a na okruh jezdim tak 3x rocne. Ale je pravda, ze to bude krok zpet proti stavajicim m3 sedackam s dofukem.

Ten paket me stve. Stojim hlavne o brzdy, ale nikde se to neda vyzkouset a informaci je pomalu. Asi budu muset napsat naprimo do seatu. Jak rikam - lakaji me hlavne ty brzdy, ale rikam, si jestli nebude lepsi koupit je pozdeji za mensi penize. Lehci kola se taky hodi.

Jake mate zkusenosti s michelin pilot sport 2? Aktualne mam dve sady - jedny do provozu a druhe semislicky Federal. Premyslim, zda by tyto pneu nebyl slusny kompromis pro jednu sadu pneu...
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Michelin Pilot Supersport.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
sane
Spolujezdec

Příspěvek od sane »

M.Z. píše:Michelin Pilot Supersport.
Mno tech typu je nejak moc, podle konfiguratoru to je Michelin Pilot Sport Cup 2.
retron
Letec

Příspěvek od retron »

Pilot Supersport je ted asi nejlepsi standardni guma, Pilot Sport Cup 2 je semislick ale pokud s tim clovek nejede stejne na mokru jako na suchu tak se s tim da jezdit normalne
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Co vlastně ten performance packet stojí - 60kKč? Je nutný počítat s tím, že jestli jednou budeš chtít podobně výkonný brzdy tak jsi na ceně 40kKč. Teda bych to neřešil a šel do toho. Jestli jsou v ceně i sedačky tak bych nějaký výhled dítěte taky neřešil, dyžtak může jet s tebou ve předu... Jestli jsou součástí packetu: brzdy, sedačky a větší kola + pilostsport cupy, tak je to to dobrá cena.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
dieselcz
Autoškolák

Příspěvek od dieselcz »

jarka: sedacky jsou zvlast ( 30k ). Paket stoji 60k ( brzdy, lehci kola a hnusny aero paket) s Sport Cup 2 stoji paket 73k
sane:Ja mam zkusenost s Cuprou z Sosnove, kde krouzila cca 45min nonstop a brzdy byly porad super, coz se neda rict o standartnim pneu, kde se zacaly opravdu hodne drolit a trhat na okrajich.
Sedacky se daji urcite nekde vyzkouset, ptz je mel Seat na akci, ale dobre presne ne urcite videt nepujde, ale na druhou stranu no a co :D
Přílohy
seats.jpg
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Za 73k mi to přijde relativně přiměřený.
Ad. sedačky, skořepiny to stejně nikdy nebudou a se 4bodem je to pak skoro fuk. Tak bych spíš vzal ty, kde se dá na okruhu použít 4bod.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
sane
Spolujezdec

Příspěvek od sane »

Cena packetu urcite spatna neni, ale pokud jsou to pneu semislicky, tak ty do normalniho provozu nechci. Ne, ze bych neumel prizpusobit jizdu mokru, ale prece jenom na delsi cesty rychle ubyvaji a jsou pomerne hlucne, coz pri 400km ceste do Alp docela otravuje. A taky pak jezdim jako prase, kdyz to tak hezky sedi :D Takze radeji budu mit dve sady, tak jako doted.

Mam 4lete dite, ktera rado zvraci(ma to po me) a kdyz nebude videt dopredu, tak to bude o to horsi. Proto ty skorepiny nechci, bez deti bych si je vzdal. Takle sundam operku u spolujezdce a je vse ok. Kdyz jede spolujezdec, zase ji nasadim. A jak rikam, zakladni sedacky nejsou vubec spatne. Ale kdyby si mel tip, ktery prodejce je ma na vyzkouseni, tak dej vedet. Ono je i docela problem sehnat cupru v manualu na vyzkouseni ...

Kdyby byl priplatek jenom za brzdy, tak by nebylo o cem. Ale takle fakt nevim :( Kor pokud bude kolo treba o 200g lehci, coz nikde nejde dohledat a kluci ze spanelska mi odpovi tak manana. Netvrdim, ze zakladni brzdy jsou spatne, ale zivot me naucil, ze na brzdach se nesetri(samozrejme v primerene relaci) :)

Zajimalo by me taky, jak je to s tim motorem. Mit o 20kw navic prehratim jednotky by nebylo spatne. Uz takle je cupra nastejne s golfem a pak by to bylo jeste lepsi. Ale davat tam cip od MTM, kdy vykon jde o cca 27% nahoru, toho uz bych se bal.
Odpovědět