Schválíte mi to?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Pavlinkaaa
Spolujezdec

Schválíte mi to?

Příspěvek od Pavlinkaaa »

Ahoj,

chci si koupit auto a toužím po Alfě 147.
Už nějakou dobu se poohlížím a narazila jsem na tuhle krasavici. http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list Má teda vyšší nájezd ale třeba zase bude reálný. Navíc je z německa, takže by mohlo být autíčko dobře servisované. Doporučíte mi ji?

Díky za vaše názory
sune2009
Řidič začátečník

Re: Schválíte mi to?

Příspěvek od sune2009 »

Myslím si,že ten "vyšší nájezd" nebude odpovídat. Vezmi si logicky,že ten vůz má za 12 let najeto 170t to máš 14t ročně...A myslím si,že většina dieselů si lidi kupují,že najedou 20-30tkm za rok,takže pak si to spočítej sama...Samozřejmě obligatní nájezdy typu 130tkm u 15 let starýho auta ani nekomentuji...
Fluence 1.6 16v
E46 330ci "roofless"
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Nájezd klidně může sedět, ne každý najede pravidelně každý rok to stejný, případně mohly být cenový pobídky, že se diesel vyplati brzy, nebo jen někdo nechtě TwinSpark. To jsou spekulace. Auto to chce prohlídnout na místě, někým kdo se v tom vyzná. Mě by zajímal pošitej volant, origo to asi nebude.
RWD
pomeranc
Spolujezdec

Příspěvek od pomeranc »

Asi ti to tady nikdo takhle na dálku neposvětí. Ale nespoléhal bych na Německý původ. Dnes si auto v Německu většinou udělá jen "razítko do pasu", protože se pak líp prodává. Pokud jde o Alfu bývá to pak často stočenka z itálie, jenže v Čechách už bývají někteří lidé malinko chytřejší a už se to tady tak dobře neprodává jako dřív, proto to vozí přes Německo.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

heh...já teď prodával auto a po třech letech mělo 27t km ;-)
Auto by to chtělo samozřejmě vidět na vlastní woko...ale podle stavu sedáků bych vcelku úspěšně pochyboval, že to má pod 200t km. Chce se to podívat i na další věci, které hodně řeknou o stáří. Pak samo sebou koroze, jak to startuje - což je nejlepší zkoušet v zimě, atd.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Alfa z Německa není žádná extra výhoda (ani nevýhoda), i když u it. auta bych asi dal přednost dovozu přímo z Itálie.

Nájezd se z fotek poznat nedá, volat je zřejmě nově potažený.

Kůže na sedačkách klidně lehce popraská věkem, bez ohledu na používání.

BOB: Souhlas, v rodině je taky velké naftové kombi, které najede sotva 15 tis. km za rok.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Pavlinkaaa
Spolujezdec

Příspěvek od Pavlinkaaa »

Předně děkuju za názory. KOukám, že moje úvaha o 170 000 jako vyšším nájezdu je asi vcelku mimo mísu. A jestli má tedy 200 000 myslíte, že se to ještě vyplatí kupovat. Ta hranice už mě jaksi taksi trochu děsí. Jelikož jsem ženská a na autě si sama nic neopravím...
pomeranc
Spolujezdec

Příspěvek od pomeranc »

řidičBOB píše:heh...já teď prodával auto a po třech letech mělo 27t km ;-)
A věřil ti to vůbec někdo? Slyšel jsem,ž e je pak docela velký problém takový auto prodat, protože tomu nájezdu nikdo nevěří. I když nechat to stočit na takhle nízký nájezd už by bylo asi docela odvážný :)
spooon
Pan Řidič

Příspěvek od spooon »

to se pak musí stočit nahoru, alespoň na 90kkm :D
Pe2ek
Autoškolák

Příspěvek od Pe2ek »

Sestra má thalii od novoty 10 let, ted jí to připravuji na STK a má najeto 52 tisíc... Otlučená je ale ze všech stran jak po třech milionech :D
Odpovědět