pojištění (prosím odpověď)

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
iko112
Spolujezdec

pojištění (prosím odpověď)

Příspěvek od iko112 »

Dobrý den, mužu se zeptat jestli mužu pojisťit vozidlo pokud nejsem ani vlastníkem ani držitelem vozu ? Teda pojistím SPZ které nejsou psané na mne.
pavproch
Letec

Re: pojištění (prosím odpověď)

Příspěvek od pavproch »

u Allianzu ano - pojistná smlouva má v záhlaví tři kolonky: pojistník, vlastník a držitel a mohou to být tři různé subjekty
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
iko112
Spolujezdec

Příspěvek od iko112 »

Ja mám uzavretú pojistku u jiné pojišťovny ale nemohu si napsat auto na sebe jelikož nemám ješte přechodný pobyt v ČR, tažke musím jit do alianzu jinak to nepujde ? Chu to tak aby jsem to pojistil já a přítelkyne by byla držitel i vlastník
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Kdekoliv. Pojistník může být vždy různý od vlastníka.
Tomáš Poláček
Adept autoškoly

Příspěvek od Tomáš Poláček »

iko112 píše:Chu to tak aby jsem to pojistil já a přítelkyne by byla držitel i vlastník
Pokud s autem bude jezdit manželka a ty ne, tak bude vyjíždět bonus tobě a až byste si pořídili další auto, tak bude začínat od nuly. A v případě, že bude bourat, tak připraví o bonus také tebe a klidně tě může poslat i do malusu. Dobře bych si rozmyslel, zda bych do něčeho takového šel. Tady je k tomu čláínek xxxxxxxx

Navíc mám pocit, že žena je u pojišťovny braná jako méně rizikový faktor a nemusela by platit tolik co ty. Pokud se to tedy neměnilo. Dřív platilo, že nejrizikovější byl muž ve věku do 25 let. svobodný a bezdětný s rychlým autem.
Naposledy upravil(a) pavproch dne čtv 31 bře 10:45, celkem upraveno 2 x.
Důvod: edit by -pp-: to byl ale blbý pokus o propagaci
Petrs
Dítě v autě

Příspěvek od Petrs »

U AXA je to co vím také možné, zkušenost mi říká, že v takových situacích stačí zavolat na zákaznickou linku.. další pojišťovny nevím. Ale jak tady říká Tomáš, ženy jsou považovány jako méně rizikový faktor, jestli chcete tu cenu vážně dostat na co nejnižší úroveň zvážil bych pojištění napsat například na rodiče, kteří jsou díky věku považovaní za velmi nízko rizikové...
Naposledy upravil(a) pavproch dne čtv 31 bře 10:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: edit by -pp-: Aleno, tak! Hned první příspěvěk a komerční odkaz?!?
Odpovědět