nákup passata - do kolika km?
nákup passata - do kolika km?
vysnil jsem si passata na základě nějakých rad asi 1.9 TDi 96kw. chtěl jsem se optat jestli někdo máte zkušenost kolik km to vydrží, jo a jestli to někdo nemáte v automatu.
díkk Míla
díkk Míla
Re: nákup passata - do kolika km?
asi nemá smysl ti tvůj dreamcar rozmlouvat, co?
bývalý šéf ho měl (sedan, 1.9TDi, 96kW, 4motion, manuál) a dával ho pryč po 6nebo 7 letech s tachem asi 200tis bez jediného problému (turbo etc, vše původní) - celou dobu to ale nijak zvlášť nehonil, je to dost pohodář....
bývalý šéf ho měl (sedan, 1.9TDi, 96kW, 4motion, manuál) a dával ho pryč po 6nebo 7 letech s tachem asi 200tis bez jediného problému (turbo etc, vše původní) - celou dobu to ale nijak zvlášť nehonil, je to dost pohodář....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
a čím bs mi ho chtěl rozmluvit?
co jsem slyšel, měly by to být držáky a nějaký občasný ztížnosti na motor vidím v tom, že těch aut jezdí mraky. problém vidím v tom, že většina jich má hodně nalítáno, takže by bylo fajn vědět, při kolika km je průměrně postihuje smrt...docela přemýšlím i o tom automatu. jsem už trochu rozmazlenej na to kvedlání
dikk
co jsem slyšel, měly by to být držáky a nějaký občasný ztížnosti na motor vidím v tom, že těch aut jezdí mraky. problém vidím v tom, že většina jich má hodně nalítáno, takže by bylo fajn vědět, při kolika km je průměrně postihuje smrt...docela přemýšlím i o tom automatu. jsem už trochu rozmazlenej na to kvedlání
dikk
konzern = oblíbenost= zájem čórkařů + riziko že koupiš zbořeninu, stočeninu nebo svařenec
chrochták = turbo, egr, vstřiky, čipy .... = potenciální kasička
automat = vyšší složitost, čili dražší servis
chrochták = turbo, egr, vstřiky, čipy .... = potenciální kasička
automat = vyšší složitost, čili dražší servis
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Zatím 270.000km. Výměna rozvodů á 90.000km (cca á 9.000Kč) a přibližně po stejných km výměna volnoběžky alternátoru (2.000Kč). Ovšem po 200.000km nová dvouhmota za moc moc peněz, už nevím přesně ale kolem 30k. Jo a taky hadice od turba za 2k. Jinak vstřiky, turbo, EGR.....původní. Zatím vystačí s 5l kanystrem oleje (4 náplň, litr na dolití) od výměny do výměny po 20.000km. A taky něco padlo na špunty do uší.
automat není podmínkou, byl by to jen takovej plus navíc, z lenosti nevim jestli má smysl kupvat si to, co bude mít kolem 100tkm nebo levnější s nájezdem 200-300 a dát ho do kupy. stejnak budou asi všechny stočený. nebo jestli risknout třeba dovoz...
Proč rozmlouvat? Otec měl 1.9 TDI s manuálem, byl rozumně živý. Ale co jsem slyšel lidi, co měli možnost srovnat, tak Tiptronic ho hodně otupí. Takže s automatem bych mířil na 2.5 V6 TDI nebo 2.8 V6.
A co jsem viděl v zimě na horách, automat na hladku nic moc, strašně snadno se utrhl. Viděl jsem VW, BMW i Alfu Romeo. Na stejném povrchu VW, Ford, Škoda i BMW s manuálem rozjet dokázali. Takže buď s těmi automaty byli úplná kopyta, nebo je na ledě a uježděném sněhu manuál lepší. Ale třeba ten BMW hrabal i na volnoběh, takže spíš druhá možnost. Pokud byl automat v kombinaci se čtyřkolkou, tak OK.
Za mě, pokud automat, tak 2.5 TDI V6 4Motion nebo 2.8 V6 4Motion. Nebo klidně 1.9 TDI, ale s manuálem. Se všemi negativy co psali přede mnou, ale i se všemi pozitivy - je jich hodně, takže je zná spousta servisů, dílů je slušný výběr a dneska už auto nijak moc nekřičí.
Co se týká kilometrů, vozil mě před lety co 2 týdny taxík cca 300 km na letiště. Měli Superby a VW Passat Variant 1.9 TDI 96 kW. Vše s max 1 výměnou turba za 3 roky. Za ty 3 roky najeli s každým z aut cca. 500 tis. km. Konkrétně u toho Passata vím, že ho prodávali 3 roky starého, 480 tis. km na tachometru a bazar ho okamžitě stočil na 180 tis. km. Takže do čtyř set tisíc až půl milionu reálných km bych se nebál.
Jinak 96 kW se 100 tisíci? Vím o jednom jediném, který má kamarád od svého šéfa, koupil ho 5 nebo 6 letého se 65 tis. km, protože šéf najezdil první rok přes 40 tis., pak dostal služební auto a do konce leasingu auto jezdilo prakticky jen po blízkém okolí. Všechny ostatní byly se 100 tis. stočené.
A co jsem viděl v zimě na horách, automat na hladku nic moc, strašně snadno se utrhl. Viděl jsem VW, BMW i Alfu Romeo. Na stejném povrchu VW, Ford, Škoda i BMW s manuálem rozjet dokázali. Takže buď s těmi automaty byli úplná kopyta, nebo je na ledě a uježděném sněhu manuál lepší. Ale třeba ten BMW hrabal i na volnoběh, takže spíš druhá možnost. Pokud byl automat v kombinaci se čtyřkolkou, tak OK.
Za mě, pokud automat, tak 2.5 TDI V6 4Motion nebo 2.8 V6 4Motion. Nebo klidně 1.9 TDI, ale s manuálem. Se všemi negativy co psali přede mnou, ale i se všemi pozitivy - je jich hodně, takže je zná spousta servisů, dílů je slušný výběr a dneska už auto nijak moc nekřičí.
Co se týká kilometrů, vozil mě před lety co 2 týdny taxík cca 300 km na letiště. Měli Superby a VW Passat Variant 1.9 TDI 96 kW. Vše s max 1 výměnou turba za 3 roky. Za ty 3 roky najeli s každým z aut cca. 500 tis. km. Konkrétně u toho Passata vím, že ho prodávali 3 roky starého, 480 tis. km na tachometru a bazar ho okamžitě stočil na 180 tis. km. Takže do čtyř set tisíc až půl milionu reálných km bych se nebál.
Jinak 96 kW se 100 tisíci? Vím o jednom jediném, který má kamarád od svého šéfa, koupil ho 5 nebo 6 letého se 65 tis. km, protože šéf najezdil první rok přes 40 tis., pak dostal služební auto a do konce leasingu auto jezdilo prakticky jen po blízkém okolí. Všechny ostatní byly se 100 tis. stočené.
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
měnil jsem cca po 220tkm přední nápravu (kolem 10 000kč). auto jsem kupoval od dobrého známého, když mělo najeto skutečných 70tkm, ale takový auto prakticky nleze sehnat. rozumím tvýmu nadšení pro passata, taky na něj nedám dopustit, jiný problémy jsem zatím neměl, vyššího nájezdu bych se nebál. cokoliv pod 200bude stejně stočený, pokud to nebudeš mít 100% ověřený a potvrzený...do dovozu bych se nehnal protože tam navíc hrozí bouračka, nebo předělaný a svařený z více kusů.
bratr si zhruba před rokem kupoval passata 96kw. nakonec vybral s 200tkm ověřenými přes cebii a bylo to mezi kusama s nejmenším nájezdem, co našel v dobrým stavu. zatím najel cca 15 a vše ok. jinak většina byla kolem 300, ale i 500tkm - aspoň víš, že to motor vydrží
Ač velký příznivec automatu, tak k 1.9TDI 96Kw mi nesedl. Kamarád si to koupil a žere to a nejede to... S V6 jsem to nezkoušel, ale mohlo by to být lepší
2.9T RWD