Jak vybrat auto???

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Pati
Spolujezdec

Jak vybrat auto???

Příspěvek od Pati »

Ahoj, chtěla bych si koupit autíčko, ale vůbec nevim, jak ho mám vybrat? Chtěla bych pravděpodobně nějaký malý 3dvéřko, třeba clio. Ale vůbec nevím, jak na to, protože těch aut je všude moc. co je lepší soukromník nebo bazar? A nebo si ho nechat dovést? a kolik stojí ten dovoz? nevyznám se, tak prosím o radu a názor chytré a zkušené pány O:-)
Arkis
Letec

Re: Jak vybrat auto???

Příspěvek od Arkis »

Nejlepší možnost je soukromník blbec, ten ti to auto prodá levně. No musíš si pohlídat stav. Z bazaru bych auto asi nebral, některé bazary jsou v pohodě, ale drtivá většina jsou podvodníci. Dovést auto... no ono se to lehce řekne, ale těžší je to s výběrem. V rámci EU by snad neměl být problém, ale kdyby jsi tahal auta z USA, tak s tím tady jezdit nemůžeš. Musíš na něm udělat nějaké věci, aby splňovalo zákony. Dovoz tě stojí jak u koho, známý tahal auta z Něměcka a dal za odvoz 12t Kč (měli jednodný ceník, takže mohl zajet kam chtěl). Jenže ono není jen auto dovést, to je pak STK, emise, kontroly a chození po úřadech.
Být tebou, tak zůstanu u koupení auta od soukromníka a jestli se v autech nevyznáš, tak si s sebou vem mechanika nebo někoho, kdo tomu rozumí.
Hanák
Spolujezdec

Příspěvek od Hanák »

Arkis píše:Nejlepší možnost je soukromník blbec, ten ti to auto prodá levně.
Hele nemáš kontakt??? :-bd
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

bazos.cz a můžeš vybírat, stačí najít toho správného ;). Když se kupuje auto, tak se to nesmí uspěchat. Já jel minimálně k 5 ti lidem a mnohokrát víc sem jich obvolal, než si vybral svůj povoz.
Hanák
Spolujezdec

Příspěvek od Hanák »

právě si teď vybírá i moje holčina. zrovna jsem se ptal v jiným vlákně, že volala na inzerát z novin a pán jí odmítl říct VINko, že je to osobní údaj jestli je to pravda.
Matej13
Spolujezdec

Příspěvek od Matej13 »

Je to kravina, na druhou stranu nemá povinnost ti ho říct, tak jako ty nemáš povinnost si to auto koupit.
S člověkem co neřekne VINko se vůbec neobtěžovat, ono to je ho auto neni jediný na světě :)
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Pokud by mi někdo řekl, že mně nehodlá sdělit VIN kód, tak bych se otočil na patě a prostě odešel (možná za doprovodu sprostých slov), protože je to základ při koupi auta...
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 970ka »

Jaký by se líbilo? Každý týden jich dovezu několik.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Hanák
Spolujezdec

Příspěvek od Hanák »

Dovezeš odkuď? my bysme chtěli ale asi stejnak auto tady z čech asi to bude jistější...i když tahle zkušenost s VINkem nic moc :-/
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 970ka »

Já to mám jistější od známých ze salonu v Německu,jezdím tam přes 22 let,tady už nekoupím ani kolo,pokud by to nebyl 1.majitel.A protože jsem dovezl již několik tisíc aut,tak o tom trochu něco vím,ale co člověk to jiná zkušenost.V každém případě je třeba být ve střehu,stočené je tady každé druhé.Hodně štěstí.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Odpovědět