Výběr Combi
Výběr Combi
Zdravím všechny,
Tímto bych chtěl požádat o radu či Vaše osobní názory, recenze apod.
Zvažuji koupi nového vozu – moje kritéria: vůz střední třídy, rodinný vůz s dostatečně velkým zavazadlovým prostorem, nižší spotřeba avšak s lepším výkonem motoru, 6 rychl.stupňů, kvalitní požitek z jízdy (řízení, podvozek, klid v interiéru), pohodlí a prostor uvnitř vozu, interiér v pěkném designu, avšak nemusím mít „luxus“ (vymakané rádia, navigace apod.)
Mám 4-člennou rodinu, ročně najezdím okolo 20.000 km. Představa ceny okolo 300.000 Kč. V mém hledáčku se objevily tyto vozy kombi: Hyundai i30, Kia Ceed SW, Ford Focus, Renault Megane Grandtour, možná víte i o jiném.
Děkuji
Tímto bych chtěl požádat o radu či Vaše osobní názory, recenze apod.
Zvažuji koupi nového vozu – moje kritéria: vůz střední třídy, rodinný vůz s dostatečně velkým zavazadlovým prostorem, nižší spotřeba avšak s lepším výkonem motoru, 6 rychl.stupňů, kvalitní požitek z jízdy (řízení, podvozek, klid v interiéru), pohodlí a prostor uvnitř vozu, interiér v pěkném designu, avšak nemusím mít „luxus“ (vymakané rádia, navigace apod.)
Mám 4-člennou rodinu, ročně najezdím okolo 20.000 km. Představa ceny okolo 300.000 Kč. V mém hledáčku se objevily tyto vozy kombi: Hyundai i30, Kia Ceed SW, Ford Focus, Renault Megane Grandtour, možná víte i o jiném.
Děkuji
Re: Výběr Combi
Střední třída je MB E nebo Audi A6. To co píšeš je nižší střední. V low cost segmentu do 300tKč za nový bude akorát Megane 1.6i. A i30SW 1.4i v holobytu. Zbytek reálně cca 330 až 350tKč za použitelnou konfiguraci po slevě.
x2005: Jste si jistý tou střední třídou u těch aut co uvádíte? Myslím, že stejně jako autor jste se sekl o třídu. Každý jiným směrem
Díky za upozornění, přece jen jsem v tomhle amatér, takže díky za shovívavost:-) Dobře, řekněme tedy že s cenou bych pohnul někam ke 400.000 Kč, jde mi spíše o poznatky, pokud někdo testoval výše uvedená vozidla, nebo má nějaký jiný "lepší" tip.Díky
Není úplně fuk, do jaké třídy to které auto patří? Spíš jde o to, aby plnilo požadavky.
Pokud by to měl být klasický kombík, tak bych doporučil Peugeota 308, Chevroleta Cruze, případně už zmíněného Renaulta Mégane. Ford Focus a Opel Astra jsou už o něco dražší. Peugeot 308 je prostorný, levný a pohodlný, Cruze je na tom podobně. Peugeot má lepší výběr naftových motorů, Cruze zase benzíňáků. Focus spíš pro dynamičtějšího řidiče a s hodně moderním designem a Astra je laděná na pohodlí, má dobré odhlučnění a krásný vnitřek, pro dynamičtější svezení se naopak moc nehodí.
A musí to být klasické kombi? Co třeba Fiat 500L? Netradiční stylové auto, které má vzhledem ke svým vnějším rozměrům uvnitř až neuvěřitelně mnoho místa...
Pokud by to měl být klasický kombík, tak bych doporučil Peugeota 308, Chevroleta Cruze, případně už zmíněného Renaulta Mégane. Ford Focus a Opel Astra jsou už o něco dražší. Peugeot 308 je prostorný, levný a pohodlný, Cruze je na tom podobně. Peugeot má lepší výběr naftových motorů, Cruze zase benzíňáků. Focus spíš pro dynamičtějšího řidiče a s hodně moderním designem a Astra je laděná na pohodlí, má dobré odhlučnění a krásný vnitřek, pro dynamičtější svezení se naopak moc nehodí.
A musí to být klasické kombi? Co třeba Fiat 500L? Netradiční stylové auto, které má vzhledem ke svým vnějším rozměrům uvnitř až neuvěřitelně mnoho místa...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
jelikož sem strávil asi 8let a víc než čtvrtmilion km s oftákou II v kombiku a mám jich fčíl 5 ve firmě, hlasuju jednoznačně za oftáku.... imho za 400 bude prvotřídní kousek s malým nájezdem a se zárukou... a (narozdíl od zde se vyjadřujících kolegů) shledávám oftáku II.gen za naprosto vyhovující a dostačující rodinné kombi.... samozřejmě ovšem doporučuje se vyhnout 1.9TDI, dyž už chrochty chrochty, tak 16CRD a le úplně nejlépe 1.8TSI.... švára fčíl kupil couta 1.8TSI MR2010 s nalítanýma 98kkm za 320...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Beaumont: A Tobě se to opravdu líbí? Mě 500L, stejně jako Mini Countryman, přijdou značně odpudivá.
Když už malé MPV místo kombi, tak C3 Picasso, které je za něco málo přes 300 v plné polní s benzínovou 1.6 88kw.
pavproch: předpokládám že se tu řeší nová auta a ne 3 - 4 roky staré kousky se 100tkm na hrbu.
Když už malé MPV místo kombi, tak C3 Picasso, které je za něco málo přes 300 v plné polní s benzínovou 1.6 88kw.
pavproch: předpokládám že se tu řeší nová auta a ne 3 - 4 roky staré kousky se 100tkm na hrbu.
2.9T RWD
jo, sorry, teho zadání na nový kchár sem si nefšim.... ale... šáde má na svých stránkách v nabídce nových aut celkem 33 kousků "staré" octavie fkombajnu do 428kCZK
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
HondaMan: Ale jo, 500L i Countryman se mi docela líbí, ale jsou to auta zcela jiné kategorie. U 500L je praktičnost dost zásadní a taky vzhledem k velikosti auta mimořádná. Countryman NENÍ praktické auto, je to hlavně věc image a stylu.
Já mám obecně rád pokusy o něco nového v designu, i když některé se mi krajně nelíbí.
Třeba se mi líbí Multipla, Avantime a Vel Satis, Citroën DS5...
Naopak třeba úplně nesnáším Nissan Juke, ale i u něj jsem rád že existuje a že někdo zkusil něco jiného, i když to třeba (IMHO) nevyšlo.
Ale to už jsem off-topic, sorry.
Já mám obecně rád pokusy o něco nového v designu, i když některé se mi krajně nelíbí.
Třeba se mi líbí Multipla, Avantime a Vel Satis, Citroën DS5...
Naopak třeba úplně nesnáším Nissan Juke, ale i u něj jsem rád že existuje a že někdo zkusil něco jiného, i když to třeba (IMHO) nevyšlo.
Ale to už jsem off-topic, sorry.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!