Taxi - Mercedes E r.2007 nebo Superb II.?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
kuza
Spolujezdec

Taxi - Mercedes E r.2007 nebo Superb II.?

Příspěvek od kuza »

Zdravim,
jsem taxikar, vozim hlavne firmy - reditele, manazery apod. a chci vymenit auto. Doted jsem jezdil se starsim Mercedesem E - nyni cca 12 let.
Muj vyber se momentalne zuzil na dve moznosti - Mercedes E r.v. 2007 v benzinu, ktery bych chtel predelat na plyn anebo Superb II. r.v.2010 v nafte.
Vybavu a kilometry apod. maji vicemene podobne, obe cca 150 tis.
Dva podstatne ukazatele - naklady, jelikoz najezdim kazdy rok cca 100 tis., tak cim nizsi naklady na km, tim lepe a podstatna je tez pohodlnost, zaroven prostornost. Samozrejme je jasne, ze podle jmena je Mercedes vys, nez Skoda, ale jak to vidite z praktickeho hlediska.

Co mi poradite?

Diky
delphin
Pan Řidič

Re: Taxi - Mercedes E r.2007 nebo Superb II.?

Příspěvek od delphin »

Pokud vozíte ředitele - co koupit nový Superb nebo ještě lépe nové E?
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
kuza
Spolujezdec

Příspěvek od kuza »

dekuji za velice konstruktivni odpoved.
Bohuzel tolik to zase nevynasi...
delphin
Pan Řidič

Příspěvek od delphin »

Jinak z těchto dvou aut hlasuji pro Superba. Sice nejsem ředitel, ale v taxících mám jako zákazník najezděno docela hodně (svého času cca 600 km za 2 týdny) a vždycky jsem nesnášel, když někdo dojel se starým, z Německa dotaženým, vylítaným autem a myslel si kdo ví v čem nás nevozí. Šest let staré auto je už podle mě moc, nezáleží na tom, že to je MB.
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
delphin
Pan Řidič

Příspěvek od delphin »

Sepsat konstruktivní odpověď trvá déle, než jen rýpnout. ;)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

obecně nerad jezdím taxíkem...ale už se mi stalo, že jsem přistaveným vozem odmítl jet... Takže moje rada je: podívat se na možné kandidáty a vzít to, co vypadá lépe... Pod slovíčko "vypadá" zahrnuji i zvukový projev motoru.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tiez sa prihovaram za Superba II ... vzdy mi prislo, ze v Skodovke mali v dobe navrhu tohoto auta na stene plagat taxikara ;)
Pri takom rocnom najazde bude vyrazne jednoduchsie a hlavne lacnejsie udrziavat Superba ako E-klasse...mozno sa daju zohnat za podobnu cenu ale ceny nahradnych dielov a prace je vzdy naviazana na pociatocnu cenu vozidla.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
kuza
Spolujezdec

Příspěvek od kuza »

I kdyz je ten Mercedes o neco starsi, tak vypada fakt skvele. Ten Superb teda taky. Pouze chci rict, ze ty 3 roky rozdilu na tom Mercedesu nejsou videt. A jelikoz jsem doted jezdil ted v Mercedesu, tak mam jiz sveho opravare, jakozto zdroj dilu apod., takze cena servisu mi vychazi vicemene podobne.
Rozdil je hlavne ve spotrebe a nakladech na km, kde tedy Superb vyhrava.
delphin
Pan Řidič

Příspěvek od delphin »

Nezlobte se, ale rozdíl 3 roky tady vidět je a je vidět hodně. Superb II se ještě pár měsíců bude prodávat v nezměněné podobě, kdežto MB E od roku 2007 stihl nejen uvést novou generaci, ale i její facelift.
Jinak jel jsem v obou, MB E 2007 je velmi pohodlná, o tom žádná. Přesto bych v tomto případě horoval za Superba. Mimochodem, na kolik ta auta mají vyjít? Jestli by mnou původně zmiňovaný nový Superb nakonec nestál o mnoho méně. Tipuji, že okolo uvedení faceliftu bude současný model za dost zajímavé ceny a zase byste si ho mohl nechat třeba o 2 roky déle.
kuza
Spolujezdec

Příspěvek od kuza »

Cenove jsou oba okolo 370 tis. Dokonce Superb stoji o neco vic
Odpovědět