Potřeboval bych slušné auto na dojíždění

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Novas
Spolujezdec

Potřeboval bych slušné auto na dojíždění

Příspěvek od Novas »

Dobrý den, mohli by jste mi prosím poradit při výběru auta? Moje požadavky na vůz jsou : rok výroby nad 2008, nízká spotřeba, kvalitní motor ( nejlépe v naftě nebo LPG), dobré jízdní vlastnosti, prostornost, karoserie je mi v celku jedno protože nepřevážím žádné velké věci, nízké servisní náklady, klimatizace. Uvažoval jsem o Octavii II ale odrazuje mne motor 1.9 TDI PD kvůli vstřiků a dvouhmotového setrvačníku, VW je to samé, prozatím vyhrává Kia Ceed nebo podobný vůz.
Děkuji předem za pomoc ;)
k86
Mistr volantu

Re: Potřeboval bych slušné auto na dojíždění

Příspěvek od k86 »

Jestli myslis ceeda v nafte, tak ver, ze ty vstriky jsou jeste nachylnejsi nez v TDI. Jde o rozdil technologii vstriku, kdy na CR technologii (dnes uz vsechny motory) se ucpavaji vstrikovace. Nektere jdou vycistit, nektere se resi vymenou. To same dvouhmotovy setrvak. Na skodovky jde sehnat jednohmotovy za zlomek ceny dvouhmotaku.
V ceedu 1,6CRDi 85kw mam neco najezdeno, motor a auto jede prijemne, ale uvnitr pocit jako v PET flasce, vsechno nechutne plastove a konkretni auto vykazovalo enormni sravost - brzdy po 20000km, samovolne praskajici predni sklo, praskajici chladice, behem 150tkm meneny´3x zadni tlumice, nikdy neodstranene bouchani z podvozku. Protoze to byl jeden z prvnich ceedu v CR, tak si ho udajne potom vzal vyrobce zpatky.
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Novas
Spolujezdec

Re: Potřeboval bych slušné auto na dojíždění

Příspěvek od Novas »

O tom už jsem taky slyšel ale bylo to prý jen u prvních verzí, ale nevím co je na tom pravdy... A měl by tady někdo zkušenost s Audi A4 2.0 TDI rok výroby 2008?
Odpovědět