Výběr auta pro staršího člověka

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
gregor.adam
Spolujezdec

Výběr auta pro staršího člověka

Příspěvek od gregor.adam »

Zdravím, hledám auto pro staršího člověka (ne nic nízkýho, ale nemusí být nutně SUV). Investice max. 400,- tis. Něco málo přes, pokud by to opravdu za to stálo, tak připlatím. Nyní má Mercedes-Benz C320, CDI r.v. 2006
Zatím jsem se koukal na:
Škoda - Superb a Yeti. Zajímalo by mě, jak moc je Yeti kvalitní, jaká je spotřeba a jaký je motor? Superb: spotřeba, kvalita zpracování, motor, spolehlivost.
Honda - CR-V. Zajímala by mě spotřeba, kvalita a spolehlivost tohoto vozu.
VW - Tiguan - Spotřeba, motor, spolehlivost, kvalita zpracování
Nechce se mi to vše vypisovat. Prostě zkrátka a dobře byl jsem se podívat ve Škodovce, v Opelu, v Kii, v Hyundaii, u Hondy, ve Volkswagenu, Renault, Ford, Nissan, Dacia.. Co si myslíte vy? Jde mi o: spotřebu, kvalitu zpracování, motorizaci, cenu náhr. dílů atd.. Přemýšlel jsem o nějáké předváděčce, ročním vozu, novém (za ty peníze, ale asi moc ne) a o nějáké ojetině. Děkuji mockrát za rady a názory Adam ;)
Arkis
Letec

Re: Výběr auta pro staršího člověka

Příspěvek od Arkis »

Základní otázka je, jestli nové auto vůbec potřebujete. Pokud máte MB C320 z roku 2006, tak si myslím že není potřeba vůbec kupovat nový vůz. Hodně lidí jezdí s auty starší než 2000 a nekupují si nové auta, protože na ně prostě nemají.
Pokud ale jste určitě rozhodnutý, že si chcete pořídit nové vozidlo, tak bych určitě doporučil Škodu Yeti s motorem 1.4TSI(ano vím, že členové fóra si mě za to podají), kdyby Vám Yeti nesedl, tak ještě můžu doporučit Dacia Duster, ale tam neznám jejich motorizaci.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Arkis: Bože můj... Z Mercedesu do Dachny...

Když slyším "Auto pro staršího člověka", tak si představím CRV 3. generace. Má ho můj otec už 5. rok a to auto mu sedí. Rozhodně to není závoďák, ale to co od toho auta člověk chce, dostane. Kvalita zpracování je dobrá. Olizovači by asi zkritizovali pár tvrdých plastů v interiéru, ale ten nevrže ani po 120tkm, takže za mě spokojenost.
Ad spolehlivost: Je to naše první Honda, na které se něco opravovalo. Byla špatná spojka na klimě. Po 5 letech používání vyměněno na kulanci (Prý s tím měli první ročníky problém).
Ad spotřeba: Máme tu nejužranější variantu benzín-automat a táta s tím jezdí za 10. Na dálky to umí i k 7/100, ale to je jízda postaršího rozvážného člověka.
Tady máš spotřeby CR-V 3G v naftě: http://goo.gl/k8S1O
a tady v benzinu: http://goo.gl/lRm8O a v automatu: http://goo.gl/p2SsW
Nevím jaký motor myslíš, ale pokud stačí 150 popřípadě 140Hp, tak nejsou problém. Konstrukčně trochu starší, ale ověřené a spolehlivé.
2.9T RWD
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

HondaMan: Dacia sou dobrý auta, a určitě aji Duster! Mít na to auto, tak si ho hned koupím.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

švagrovo táta si na důchod koupil SX4 (předohrab v benzínu) a je maximálně spokojen (akorát do teho přecházel z opla, ne z medvěda)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
gregor.adam
Spolujezdec

Děkuji moc za odpovědi.. Ten meďour je sice dobrej, ale je firemní a nejspíš o něj přijde (sice je šéf, ale firma jde do insolvence).. Takže proto vlastně teď vůbec zjišťuji, co je dobrý a co je vůbec na trhu. Hondu CR-V znám, také jsme ji měli, ale úplně 1. generaci. Strašlivě žrala, třeba i 15 litrů/100.. Dacia Duster? Nevím. Viděl jsem ji cca před 14 dny a nezlobte se na mě, ale ani trochu se mi to auto nelíbí..
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Tak Dacia je vyložené věc vkusu. A pokud Duster odpadá, tak bych se zaměřil na Škodu Yeti nebo Hondu CR-V (3tí generace).
gregor.adam
Spolujezdec

A jak moc je tedy Yeti kvalitní? A jak je to se spotřebou?
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

Arkis píše:HondaMan: Dacia sou dobrý auta, a určitě aji Duster! Mít na to auto, tak si ho hned koupím.
O tom jaká je nebo není Dachna ví jen ten, kdo s ní jezdí, což HM není, každopádně Duster ve čtyřkolce, se slušným motorem i výbavou už není žádný levný auto a při týhle specifikaci bych asi i já dal přednost Yeťákovi klidně ve dvoukolce a s horší výbavou. Přecijenom tak kvalita a celková úroveň Yeťáka je někde jinde... :)
Niko nadžanel ko kerdža
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

gregor.adam píše:A jak moc je tedy Yeti kvalitní? A jak je to se spotřebou?
Kvalitativně bez problému, spotřeba dle motorizace a hlavně jízdního stylu. Každopádně spotřeba je aspoň pro mě to poslední co mě zajímá při pořízení auta. Za 15litrů při normální jízdě už dávno nejezdí nic, a jestli to bere 7 nebo 8,5 je detail. Ve finále jsou stejně rozhodující úplně jiný provozní náklady než samotná spotřeba ;) Já bych za týhle situace do Yeťáka v klidu šel, i když to zrovna není z mého pohledu žádnej krasavec :D
Niko nadžanel ko kerdža
Odpovědět