407 nebo Mondeo
407 nebo Mondeo
Dobry den mam uz tak 2 tydny dilema.
Nemohu se rozhodnout co si koupim za auto..
1.auto- Peugeot 407 GT 2.2 HDiF 16V
2.auto- Ford Mondeo 2.2 TDCi
- Nebo pokud mate jeste Lepsi typ na auto rad se podivam
Tak doufam ze mi poradite.
Chci Atraktivni auto / a pod kapotou Sviznej motor
-No chci hlavne vykonne auto.
-Dily aby nebyly predrazene
-Ale combi nechci
-Chci na NAFTU
Mam trochu obavu ze to mondeo bude sviznejsi nez peugeot.
Ztm mam jen 406 2.1td a to mi nestaci uz toho ma hodne za sebou.
maly detail merim 202cm tak jeste mi jde o to kolik je mista u ridice .-)
Dekuji Vsem za rady
katalog máme i na stránkách autofora - díky Acer.T
Nemohu se rozhodnout co si koupim za auto..
1.auto- Peugeot 407 GT 2.2 HDiF 16V
2.auto- Ford Mondeo 2.2 TDCi
- Nebo pokud mate jeste Lepsi typ na auto rad se podivam
Tak doufam ze mi poradite.
Chci Atraktivni auto / a pod kapotou Sviznej motor
-No chci hlavne vykonne auto.
-Dily aby nebyly predrazene
-Ale combi nechci
-Chci na NAFTU
Mam trochu obavu ze to mondeo bude sviznejsi nez peugeot.
Ztm mam jen 406 2.1td a to mi nestaci uz toho ma hodne za sebou.
maly detail merim 202cm tak jeste mi jde o to kolik je mista u ridice .-)
Dekuji Vsem za rady
katalog máme i na stránkách autofora - díky Acer.T
Re: 407 nebo Mondeo
Já bych šel do Citroenu. A to z jediného důvodu, Mondeo jako takové je oblíbený Taxi vůz, takže nemáš jistotu že auto nebylo hodně ježděné. U Citroenu to taky jisté nemáš, ale osobně jsem ještě nikde neviděl 407Taxi .
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
zajímavý důvod...
Já bych bral 407 HDi 2.0 16V 100kw verzi bez filtru pevných částic. Tam je ten motor velmi spolehlivý. Na mondeo 2.2tdci moc chvály není, na auto sice ano ale na motor vůbec
Jinak se dá celkem dobře koupit i BMW 530d E39 z posledních let výroby
Jinak se dá celkem dobře koupit i BMW 530d E39 z posledních let výroby
MB W202 C200 100KW
Ahoj,
presne pred rokom som riesil rovnaky problem a mal som presne rovnake poziadavky.
Nakoniec som kupil Mondeo mk4. 2.2 TDCi (r.v.05/2008). Zatial som s nim po roku uzivania velmi spokojny. Kupil som ho ked malo 145 000km, z Nemecka. Dnes mam 175 000km, auto vyzera ako nove z vonku aj z vnutra (ludia sa bezne pytaju ci to je nove auto). Ak chces pohodlne, rychle auto s podvozkom na ktory sa mozes spolahnut, s vyhodou velkeho pristupu do kufra ako pri hatchbacku (a zadnym stieracom) Mondeo je ta prava volba.
K motoru len par slov, neodolal som a pred pol rokom ho dal chipnut na 212k, mozem len odporucat, pocitovo velka zmena oproti 175k v originale a spotreba realne klesla o 0,5l. Pri 130km/h ide bez problemov za <6l, predtym cca 6,5l.
Co sa tyka DPF, zatial bez problemov regeneruje po cca 900km ale uz sa tesim ked konecne skape a vyhodim ho prec, pre motor to bude ulava (a mierne zvysenie vykonu/znizenie spotreby)
Posledna rada, urcite si kup vo vybave s bi-xenonami s prisvetlovanim do zakrut, skvela vec + vyhrievane predne sklo je tiez parada v zime. Taktiez po roku vyroby 10/2008 koli novemu Sony audio (moje nepodporuje USB/MP3, len z CD/MP3 co je skoda, som zvyknuty na USB kluc)
Viac info tu: http://moje.auto.cz/sTiLL/ford-mondeo.html
presne pred rokom som riesil rovnaky problem a mal som presne rovnake poziadavky.
Nakoniec som kupil Mondeo mk4. 2.2 TDCi (r.v.05/2008). Zatial som s nim po roku uzivania velmi spokojny. Kupil som ho ked malo 145 000km, z Nemecka. Dnes mam 175 000km, auto vyzera ako nove z vonku aj z vnutra (ludia sa bezne pytaju ci to je nove auto). Ak chces pohodlne, rychle auto s podvozkom na ktory sa mozes spolahnut, s vyhodou velkeho pristupu do kufra ako pri hatchbacku (a zadnym stieracom) Mondeo je ta prava volba.
K motoru len par slov, neodolal som a pred pol rokom ho dal chipnut na 212k, mozem len odporucat, pocitovo velka zmena oproti 175k v originale a spotreba realne klesla o 0,5l. Pri 130km/h ide bez problemov za <6l, predtym cca 6,5l.
Co sa tyka DPF, zatial bez problemov regeneruje po cca 900km ale uz sa tesim ked konecne skape a vyhodim ho prec, pre motor to bude ulava (a mierne zvysenie vykonu/znizenie spotreby)
Posledna rada, urcite si kup vo vybave s bi-xenonami s prisvetlovanim do zakrut, skvela vec + vyhrievane predne sklo je tiez parada v zime. Taktiez po roku vyroby 10/2008 koli novemu Sony audio (moje nepodporuje USB/MP3, len z CD/MP3 co je skoda, som zvyknuty na USB kluc)
Viac info tu: http://moje.auto.cz/sTiLL/ford-mondeo.html
sTiLL píše: neodolal som a pred pol rokom ho dal chipnut na 212k, mozem len odporucat, pocitovo velka zmena oproti 175k v originale a spotreba realne klesla o 0,5l. Pri 130km/h ide bez problemov za <6l, predtym cca 6,5l.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
tankujem len plne tak viem kolko som na nadrz presiel predtym a kolko teraz, kludne sa smej. inak nechipoval som koli spotrebe, je to len vedlajsi prijemny bonus.pavproch píše:sTiLL píše: neodolal som a pred pol rokom ho dal chipnut na 212k, mozem len odporucat, pocitovo velka zmena oproti 175k v originale a spotreba realne klesla o 0,5l. Pri 130km/h ide bez problemov za <6l, predtym cca 6,5l.
tady s čipem na chrochtáku nikoho neohromíš a už vůbec nikdo ti tady nebude věřit, tož asitak...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pozri, nesnazim sa ohromovat, konstatujem fakty na zaklade konkretneho pouzivania auta. moja dlhodoba spotreba je 7l, vcelku uveritelne nie?pavproch píše:tady s čipem na chrochtáku nikoho neohromíš a už vůbec nikdo ti tady nebude věřit, tož asitak...
p.s: keby som byval niekde v Moste alebo Brne a mal okruh po ruke, vazne by som zvazoval benzin. ale v mojej situacii by som benzin nevyuzil, vsade mam dialnice a na okreskach pomaly za kazdym stromom ciha policajt s radarom a pomaha znizovat deficit statneho rozpoctu, pardon dohliada na bezpecnost na cestach...
pockej az vynda DPFpavproch píše:sTiLL píše: neodolal som a pred pol rokom ho dal chipnut na 212k, mozem len odporucat, pocitovo velka zmena oproti 175k v originale a spotreba realne klesla o 0,5l. Pri 130km/h ide bez problemov za <6l, predtym cca 6,5l.
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw