Dobrý den,
Přemýšlím o koupi ojetého vozu a stále se nemohu rozhodnout mezi dvěma vozy?
Řeč je o Škoda SuperB a VW Passat B 5.5?
Zde jsou moje nároky:
- Chci, aby to trošku jelo, nechci mít problémy s předjížděním a chci mít k dispozici dostatek síly
- Průměrná spotřeba do 8l / 100km
Ročně najezdím kolem 18tkm takže bych se možná přiklonil k dieslu (1.9 Tdi 96KW)... Ještě mě zaujal motor 1.8 T, co na něj říkáte?
Co se týče srovnání Passat - SuperB co byste mi doporučily? Jakou motorizaci?
Co se týče vzhledu líbí se mi obě auta, jsou si dost podobná, SuperB je trošku elegantnější a možná hezčí, ovšem je docela velký a interiér má Passat hezčí.
K dispozici mám kolem 150 000kč o 20-30 tisíc na počáteční investice.
Co mi poradíte?
Díky za odpovědi!
S pozdravem,
Pavel
Prosím o radu - SuperB, nebo Passat B 5.5?
Re: Prosím o radu - SuperB, nebo Passat B 5.5?
je to Superb a né žádné SuperBéforty18 píše:SuperB
Jinak ty auta jsou vlastně +/- stejný, Suberb je prodlouženej čínskej Passat... Já bych radši bral 1.8T a spíš v Superbu, protože se mi víc líbí, takže jestli ti nevadí sedan, který tuším do 2004 neměl sklopné zadní sedačky, ta jsem pro Škodovku Pro Passat by hrála třeba čtyřkolka, ale jestli to neřešíš, tak bych spíš bral podle kusu, který seženeš
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!
- Obě ta auta jsou v ČR jako ojetiny notoricky předražená
- Podvozkově jsou to VW staré školy, což znamená že podvozek není ani pohodlný, ale ani agilní nebo dokonce sportovní. Nejspíš ho lze popsat jako tuhý a tupý, zbytek zabíjí nedotáčivost daná motorem vystrčeným daleko dopředu a uloženým podél.
- 1.8 T je slušný motor, relativně jede, moc se toho na něm nekazí, ale na průměr do 8 litrů zapomeň, pokud bys nejezdil výhradně po okreskách a to ještě jako shaolinský mnich. Reálných je tak 10-11 litrů.
- 1.9 TDI PD 96 kW jede taky slušně, ale je to děsný traktor. Spolehlivost horší než u 1.9 TDI 66 resp. 81 kW, ale zase o světelné roky lepší než u příšerného následníka 2.0 TDI PD.
- Passat má ve vyšších výbavách alespoň slušné sedačky (v Comfortline měkčí, v Trand- a Highline tužší, přičemž Highline má pěkné čalounění z Alcantary). Sedačky v Supu jsou IMHO šmejd jako u většiny Škodovek.
- Passat se dá koupit s trvalým pohonem 4x4 (jménem 4Motion, což je v podstatě Quattro), což je (asi jediná) výhoda toho motoru podél
- Nechtěl bych ani jedno, ale kdyby Passat a Sup byly poslední auta na světě ( ), bral bych Passata 1.8T Highline Variant nebo 2.8 V6 4Motion.
- Mondeo 2.5 V6 je lepší než Passat 1.8T téměř ve všem...
- Podvozkově jsou to VW staré školy, což znamená že podvozek není ani pohodlný, ale ani agilní nebo dokonce sportovní. Nejspíš ho lze popsat jako tuhý a tupý, zbytek zabíjí nedotáčivost daná motorem vystrčeným daleko dopředu a uloženým podél.
- 1.8 T je slušný motor, relativně jede, moc se toho na něm nekazí, ale na průměr do 8 litrů zapomeň, pokud bys nejezdil výhradně po okreskách a to ještě jako shaolinský mnich. Reálných je tak 10-11 litrů.
- 1.9 TDI PD 96 kW jede taky slušně, ale je to děsný traktor. Spolehlivost horší než u 1.9 TDI 66 resp. 81 kW, ale zase o světelné roky lepší než u příšerného následníka 2.0 TDI PD.
- Passat má ve vyšších výbavách alespoň slušné sedačky (v Comfortline měkčí, v Trand- a Highline tužší, přičemž Highline má pěkné čalounění z Alcantary). Sedačky v Supu jsou IMHO šmejd jako u většiny Škodovek.
- Passat se dá koupit s trvalým pohonem 4x4 (jménem 4Motion, což je v podstatě Quattro), což je (asi jediná) výhoda toho motoru podél
- Nechtěl bych ani jedno, ale kdyby Passat a Sup byly poslední auta na světě ( ), bral bych Passata 1.8T Highline Variant nebo 2.8 V6 4Motion.
- Mondeo 2.5 V6 je lepší než Passat 1.8T téměř ve všem...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Takto staré auto s očekávaně najetými kilometry je rozumná volba benzínový šestiválec, 4x4 s výhodou:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... age=200000
ovšem 2.8V6 jezdí v minimu za 12 litrů "na klobouka".... až budeš dělat rozvody, tak asi zaky zapláčeš..... všechno to budou starý plečky, takže loterie a v čechách bych si je určitě nekupoval.
Rozvody jsou prej cca 10tis co sem slyšel od jednoho mekánika, což zase taková pálka dle mě není, když někdo bude tolerovat spotřebu přes 10-12l...
2.0i 107kW
v superbe je ta 2.8ma bez 4motionu, nezerie to menej? v manuali...
Kámoš na vládě to měl jako služebáka a když tomu přitopil pod kotlem tak si to těch 16-17 po městě klidně i vzalo...
2.0i 107kW
První Superb je VELMI pohodlné auto, srovnal bych to s Volvem. Zábavy málo, pohodlí fůry. A někdo tu pravil že Mondeo 2,5 V6 je lepší ve všem? Má-li Superb v čumáku 2,8V6 tak pohodlím a jízdní suverenitou může Mondeu i konkurovat, palubku má ve světlém provedení možná i lepší, ale jinak vede Mondeo rozdílem několika tříd.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."