Felicia vs Fabia I

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
ttominoo
Autoškolák

Felicia vs Fabia I

Příspěvek od ttominoo »

Cau co by jste si vybrali jako ojetinu prevazne do mesta(Brna) Skoda Felicia 1.3MPI, nebo Fabii 1 gen? Na co si dat pri koupi ojetiny pozer u techto zminenych vozu? Jakemate zkusenosti s autobazarama AAA atd......Pokud by byl nekdo z Brna a byl by schopen poradit, popripade pomoct vybrat a podivat se a stav vozu, byl bych rad a samozejme bych dal nejakou financi odmenu. Dekuji Vam moc, felicie znam celkem dobre, ale fabii jsem v ruce nikdy nemel....
Arkis
Letec

Re: Felicia vs Fabia I

Příspěvek od Arkis »

Řadil bych oboje do takového toho průměru pro "mladíky i seniory". Felicií nic nepokazíš a pokud ji nebudeš nějak tunit (audio, kola), tak se i naši snědí občané o ni ani nebudou zajimat. Fabie je zas na pohled modernější, ale zdání klame. Co jsem měl tu čest s motory HTP, tak se vyplnila obě přísloví "Hovno to pojede." a "Honem to prodej." Vybral bych si určitě felicii, zrovna jsem se po jedné koukal v Brně, byla ve skvělém stavu, najetých 120 xxx, r.v.2001 (poslední rok), klima, ABS, 2xpytle za 21 000Kč. Než sem tam dojel, tak auto bylo fuč. Ony dobré felicie se prodávají sakra rychle, takže se snad ani nedívej po starých inzerátech. Navíc felicie je vyloženě auto "oprav si sám". Nikdy jsem neměl problémy s felicií a to byly v rodině 2, matčina 1.3BMM a otcova 1.6MPI.
ttominoo
Autoškolák

Příspěvek od ttominoo »

my mame doma taky feldy, ja prave mam strach jit do bazaru a neco koupit, zas takovej frajer nejsem......samozrejme bych HTP nebral (tri valce jsou tu k nicemu), to bych vzal radsi 1.4 16V....
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

Ale Felicie strašně reznou, takže koupíš pěknou a po zimě bude rezatá, kup raději Fabii, ty už měly alespoň tu pozinkovanou karoserii.
ttominoo
Autoškolák

Příspěvek od ttominoo »

Co jsem se docetl, tak felicie nemaji rozvodovej remen(to teda nevim jak je mozne - 1.3MPI) to teda nechapu. Sam vim jakej je to neustalej boj s rzi na felicii, ale vyzdy si uelam dvakrat do roka brigadicku - vybrousim co to jde, zakytuju, natru zahladem a nastrikam :D coz zase u te fabii nebude, ale zase na felii si udelam kupu veci sam a s timu fabky moc pocitat nemuzu
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

Jestli jsou peníze na Fabii, tak ber Fabii. Oproti Feldě je daleko bezpečnější, nerezne, má podvozek, který občas i dělá to, co dělat má... Jasně, bude servisně dražší, ale i tak je náhradních dílů všude plno a opravit to zvládne každý vesnický automechanik a řekne si za to pár peněz.

Netrval bych ale na Škodovce. Dá se sehnat spoustu jiných, zajímavých aut, která si nedrží tak nesmyslné ceny, jako Fabie, ale mají podobné vlastnosti a poslouží stejně dobře.
ttominoo
Autoškolák

Příspěvek od ttominoo »

kdyz by to bylo neco mensiho tim lip, ale co? kolem tech 50 000?
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

Fabie je (a do budoucnosti bude) určitě dobrý nástupce felicie
Obrázek
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Jsem asi ten poslední, kdo by se chtěl škodovek zastávat, ale dělat závěry na základě jednoho kusu s kdovíjakou historií je dosti hloupé.

Prvním Fabiím je už 13 let a s korozí bojují velmi statečně. Pod autem s problémy s korozí si představím spousty aut, ale Fabia mezi nimi určitě nebude.
Pokud je na výběr pouze z Felicie a Fabie, tak Fabii, ale jinak bych se koukl i jinam než do české kotliny.
2.9T RWD
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

No ono moc na výběr není, pokud člověk nechce francouzskej nebo italskej krám. Ještě mě tak napadá nějaká stará Toyota Yaris, to je spolehlivé auto.
http://auta.yauto.cz/toyota-yaris-1-0vv ... 07977.html
Odpovědět