Auto na občasné vyjížďky

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
jirkajiri
Spolujezdec

Auto na občasné vyjížďky

Příspěvek od jirkajiri »

Chci si koupit auto na občasné vyjížďky. Obchod i práci mám kousek, takže auto potřebuji jen na občasné víkendové výlety a na nákup objemnějších věcí. Chtěl bych, aby auto v pohodě jelo na dálnici 130 km / hod a přitom bylo relativně tiché. Nájezd odhaduji tak na 3000 km / rok, takže spotřeba mne moc netrápí. Chtěl bych se vejít do 250 tis.
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto na občasné vyjížďky

Příspěvek od Jacík »

Co takhle napsat nějaký konkrétní požadavky? Tomu co jsi napsal vyhovuje minimálně 200 aut :-) Nový/jetý, zábava/odvoz nábytku, kombi/3dv., atdatd...
jirkajiri
Spolujezdec

Příspěvek od jirkajiri »

Jacík píše:Co takhle napsat nějaký konkrétní požadavky? Tomu co jsi napsal vyhovuje minimálně 200 aut :-) Nový/jetý, zábava/odvoz nábytku, kombi/3dv., atdatd...
Radši bych nový, ale na těch pár kilometrů by stačilo i starší. Jeho cena by ale musela být hodně nízká - třeba do 100 tis.
Objemnější věci myslím hlavně zábavu - lyže, kolo.
3dv určitě ne. 5dv s větším kufrem nebo kombi.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Při tomhle nájezdu bych se na nové vykašlal a koupil nějaké starší velké kombi. Omega, Mondeo, Vectra...
2.9T RWD
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacík »

Taky si myslím. Nehledě na to, že nový auto za 250tis. nebude nějaká velká hitparáda... A pokud nenatrefíš na nějakej ultrastřep, starší auto bude s takovým nájezdem taky sloužit dobře. Třeba Mondeo 1.8 benzín.

btw mě tak napadá, jestli s tím nebudeš jezdit pravidelně, nebude pro tvoje potřeby nebude lepší půjčovna? Koupíš auto třeba za 80, za 3 roky prodáš ani ne za půlku + povinné ručení + 1x za rok olej, takže řekněme 45tisíc ztráta hodnoty + 15tisíc pov. ručení (3x5000) + 10tis. základní servis (3x3500) + semtam myčka + případné další menší opravy. A seš v tom za 3 roky za cca 75tisíc a za 75tisíc si teoreticky můžeš půjčit třeba nějakou Octávku 50x po cca 1500Kč (odhad, nevím jak se pohybujou ceny v půjčovnách, ale předpokládám, že do 1500/den s limitem třeba 200-400km se dá vejít). A to nepočítám možnost, že to nabouráš, ukradnou Ti to nebo někdo před barákem poškodí...
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacík »

Tak jsem se moc nespletl. Passat nebo Mondeo za 1200Kč/den, akorát jsem tam nenašel ten denní limit km, tzn. za 3 roky si to můžeš půjčit nejmíň 60x

http://www.brno-autopujcovna.cz/cenik-a ... -brno.html
Odpovědět