Služební kombi za 600.000 Kč
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Služební kombi za 600.000 Kč
no, v té tvé konfiguraci Golfu je toho mnohem víc přihozeno než jenom dynamic light assist...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Ale jinak se to ničím neliší...nebo co tím myslíš?řidičBOB píše:to je ale značně v rozporu s tím, cos psal v úvodním postu
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
no, v tom tvém konfiguráku máš mnohem více výbavy než si avizoval v prvním postu... Pokud to měl být Golf ve fullu, tak jsi to měl napsat hned
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
No ve fullu...mě to přijde jako taková ta normální výbava, co jsem dostal v ceně skoro každého předchozího (soukromého) auta (Mondeo, Civic, Legacy), pravda byli to vždycky předváděčky, takže jsem si nikdy nic nekonfiguroval, ale jak si člověk jednou zvykne, tak už se mu bez toho nechce být.
Pak tam jsou prvky výbavy, které (doufám) auto ztišují.
Pak tam jsou prvky výbavy, které (doufám) auto ztišují.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
no, hlídání mrtvých úhlů, DCC, audio systém a další prvky výbavy Civic, Legacy a ani Mondeo neumožňovaly
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Ano, to je (částečně) pravda, ale to je spíš dané dobou. Prémiové audio však vždy dostupné bylo (ale v mých autech nebylo) a u prvního auta jsem to doplňoval rok a půl, u dalších už jsem to zvládnou líp, ale tohle je zrovna chyba, kterou bych u konfigurovaného auta nechtěl udělat. Navíc audio a navigace jsou zrovna řešitelné věci, ovšem retrofit hlídání mrtvého úhlu nebo DCC už asi není tak snadný.
Navíc DDC jsem doplnil na základě rad odsud z fóra, praktickou zkušenost nemám. Ono je to stejně takové akademické, když povolí Golf, tak už asi povolí i C5.
Točíme se dokola, prostě systém příplatků u koncernu mi očividně nevyhovuje, ale většině lidí to vyhovuje. Stejně tak u koncernu moc nefunguje zlevnění převáděčky o 30 a víc procent. Klidně to můžeme uzavřít s tím, že prostě koncernová nižší střední s (pro mě normálním, myšleno standardním) motorem, podvozkem, převodovkou a výbavou stojí jako stejně vybavené auto střední třídy od jiné značky. Koncernové auto je pro mě nedostupné, holt jsem se měl víc učit a víc vydělávat
Domluvím si půjčení té zatracované i30 a taky C5, Octavii znám jak své boty. Srovnání bude snadné.
Uvidím, co mi povolí a poreferuji o výsledku.
P.S.: Asi to je docela obvyklé, že člověk přijde s názorem a chce si ho jen utvrdit, ale jsem za to rád, aspoň vím, že jsem nic nepřehlédl..
Díky všem, cením si Vašeho času.
Navíc DDC jsem doplnil na základě rad odsud z fóra, praktickou zkušenost nemám. Ono je to stejně takové akademické, když povolí Golf, tak už asi povolí i C5.
Točíme se dokola, prostě systém příplatků u koncernu mi očividně nevyhovuje, ale většině lidí to vyhovuje. Stejně tak u koncernu moc nefunguje zlevnění převáděčky o 30 a víc procent. Klidně to můžeme uzavřít s tím, že prostě koncernová nižší střední s (pro mě normálním, myšleno standardním) motorem, podvozkem, převodovkou a výbavou stojí jako stejně vybavené auto střední třídy od jiné značky. Koncernové auto je pro mě nedostupné, holt jsem se měl víc učit a víc vydělávat
Domluvím si půjčení té zatracované i30 a taky C5, Octavii znám jak své boty. Srovnání bude snadné.
Uvidím, co mi povolí a poreferuji o výsledku.
P.S.: Asi to je docela obvyklé, že člověk přijde s názorem a chce si ho jen utvrdit, ale jsem za to rád, aspoň vím, že jsem nic nepřehlédl..
Díky všem, cením si Vašeho času.
Jenom taková malá (a možná blbá) dańová poznámka (nejsu účetní). Teda vlastně dvě.
Esli se nepletu, tak dyž za to auto bude na faktuře cifra 900, ale zaměstnavatel zaplatí jen 600 a ty dáš 300, tak pro Tvého zaměstnavatele bude tech 300 zdanitelným příjmem.
A za druhé: dyž ti zaměstnavatel dá do osobního užívání auto s fakturou na částku 900, tak ty budeš každý měsíc platit daně ze základu o 9 vyššího než je tvá aktuální mzda (a to i když sis na to auto z 1/3 přispěl ze svého....)
Řešením by mohla být faktura na 600 a těch 300 dát prodejci auta bočkem, pokud na to kývne. Ale tohle řešení má zase jiné významné nevýhody ....
Prostě imho celý tenhle postup (přispět si ze svého, abych navýšil "limit") není dobrou myšlenkou...
Correct me if I´m wrong.
Esli se nepletu, tak dyž za to auto bude na faktuře cifra 900, ale zaměstnavatel zaplatí jen 600 a ty dáš 300, tak pro Tvého zaměstnavatele bude tech 300 zdanitelným příjmem.
A za druhé: dyž ti zaměstnavatel dá do osobního užívání auto s fakturou na částku 900, tak ty budeš každý měsíc platit daně ze základu o 9 vyššího než je tvá aktuální mzda (a to i když sis na to auto z 1/3 přispěl ze svého....)
Řešením by mohla být faktura na 600 a těch 300 dát prodejci auta bočkem, pokud na to kývne. Ale tohle řešení má zase jiné významné nevýhody ....
Prostě imho celý tenhle postup (přispět si ze svého, abych navýšil "limit") není dobrou myšlenkou...
Correct me if I´m wrong.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ano, asi máš pravdu...kdo nemá na VW, koupí si i30. Byť si to mnoho haterů nepřipouští, tak ta auta jsou strašně rozdílná - a to ne jenom cenou. Golf je prostě na špičce v této kategorii a to jak zpracováním, výběrem motorů, jízdními vlastnostmi... A to neříkám proto, že sám G7 provozuji (tedy několik)
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Je to tak, ale 150k naftu za 900, uff.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Oni to mají vymyšlené báječně (takhle to proběhlo u kolegovo Octavie):pavproch píše:Jenom taková malá (a možná blbá) dańová poznámka (nejsu účetní).
* Cena v konfiguráku 680.000 Kč vč DPH.
* Kolega doplácí cca 1.450 Kč měsíčně ve formě "neobdrženého" (poníženého) čtvrtletního bonusu v hrubé mzdě. Věřím tomu, že firma to auto koupila tak za 560.000 Kč s DPH, tzn. za cca 450.000 Kč bez DPH a ještě kolegovi vyplatí v super hrubé mzdě o cca. 110.000 Kč míň.
Sečteno a pozdrženo: firmu to stálo cca. 340.000 Kč, což je v mých očích odpovídající cena za holoOctávii 1.6 TDI s pětikvaltem. Zároveň to bude asi trochu míň, než co by za ty čtyři roky zaplatila půjčovně. Zaměstnanec má navíc pocit, že si ho firma váží. Prostě win-win