Čo dalej alias univerzalny povoz do 10000€?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Čo dalej alias univerzalny povoz do 10000€?

Příspěvek od Snowman000 »

Uvidime zajtra ;)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Tak je na 99% rozhodnute ze nase buduce velke auto bude Subaru XV s 2.0i a MT! :)

Takmer vsetko nam na nom sadlo...pritulke vyssi posed, velke spataky, priatelska spojka a urcita jedinecnost toho auta.

A mne hlavne to ako to auto jazdi, iked mam jednu velku vyhradu a bude to aj prva vec co dam spravit ked bude nejake konecne moje! A tou je katastrofalny "rev hang", alias motoru absolutne nechcu klesat otacky, takze bude treba zohnat upravcu co mi toto vyriesi...
Inak je motor povedal by som primerane silny, ziadna raketa a hlavne koni nikdy nie je dost, no na nase planovane pouzitie staci a krasne si brumla. Plyn inak prekvapivo dobre reaguje na stlacenie a medziplyn ide aj vdaka krasne poskladanym pedalom uplne sam :) Prevodovka je trosku volnejsia v kulise a prevody su trosku zbytocne dlhe. Idealny je ale posed, konecne SUV kde nemam volant medzi nohami, neslapem na pedale zvrchu a viem si sedacku krasne dat dolu. Kazdopadne najsamlepsi je na nom ale fakt podvozok a ten som si doslova zamiloval! Auto je krasne hrave, nekona sa ziadne malatne prevalovanie cez vonkajsie predne koleso a odpruzenim je fakt doslova spasou na CSSR cesty. Ziadna jama mu nebola dostatocne velka...iked nejednalo sa o nejaku plavnu lod, o tej jame som vedel, citil ze auto nejakou preslo no zaroven nic nepreslo do karoserie a auto sa mi az vysmialo ze toto ho fakt nerozhodi. Nakoniec som nasiel aj nejaku opustenu prijazdovu cestu niekam do neznama, na ktorej bych na MX-5 isiel nanajvys 20...pri 50tke som si v XV pripadal ze auto sa doslova nudi a pri 90ke z neho bolo citit ze si to doslova uziva, ze mu na nej lepsie nez predchvilou na hladkej dialnici :)

Bohuzial ale asi nebude to konkretne XV z CB. Historia auta je bezchybna a bral bych ho hned, ale kombinacia holeho-boseho interieru a faktu ze predosli majitel vzadu vozil snad 10psov naraz, ktory dali interieru slusne zabrat, nam to ani za tu cenu nestoji. Radsej si priplatime bud za lepsiu vybavu abo zachovalejsi interier, ale uvidime, nechame si to este prejst hlavou :)

PS; Predajca mal fakt ukazkovy pristup!
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Ma niekto skusenosti s dovozom auta z Polska? Ako tam prebieha proces odhlasky?
Aktualne su tam minimalne 3 potencialne napredaj, 1. majitel, kupovane ako nove v Polsku...

Potencial na SVK bohuzial takmer nulovy, presnejsie (oficialny predaj na SVK) 2ks v roku 2012, 2ks v roku 2013 a 5 ks v 2014...v CZ to asi nebude o nic lepsie asi... =((
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Ten volant se dá relativne jednoduše řesit. https://www.aliexpress.com/item/Case-fo ... 629fbf6886

Neni to sice za hodku, ale výsledek stojí za to. Byl jsem opravdu příjemně překvapený. Dávali jsme to sousedovi do Ceedu.

Dovoz z polska by měl probíhat stejně jako odkukoliv z EU. Jediné s čím je trochu problém, je, že nemají ve vtp všechny čísla (rozměry, váha, výkon v otáčkách atp.), takže můžou držkovat na dovozové stk, ale to asi nebude až tak těžké někde sehnat (importér, google, opsat z vtp jiného auta...).
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Diky za ten tip na volant...ak by sa riesil ten CR tak urcite idem do toho :)

Samotneho prihlasovacieho procesu sa az tak nebojim, skor si len chcem odstrazit aby z PL strany bolo vsetko koser...a hlavne potrebujem vediet fungovat na PL znackach/prevozkach do 1.2.2017, kedy Ficodan uz nastastie nebude 400€ ale 100€ na konkretne auto (ide mi skor o princip ako samotnu sumu)
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Poptám s šéfa, v roce 14 jsme jedno auto z pl do firmy dováželi, až dorazí, tak se poptám, jak to probíhalo ze strany poláků, snad si to bude pamatovat. Ani nevím, jestli to řešil vůbec on.
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Tak převozky z polska jsou na měsíc. jinak tam žádné záludnosti nejsou. Akorát nevím, jak je to u ojetiny s daní. U nového zaplatíš auto v PL bez dph a pak tady doplatíš daň. Když ti prodávající dá k autu COC list, tak je v pohodě i přihlášení doma.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

OK, diky moc za info, tak uvidime co z toho nakoniec vypadne, ci sa niekto vobec ozve, nejakemu Slovakovi ;;)
Tipujem ze pri jazdenke pokial to beriem na FO sa dan nijako neriesi...

Ak by nahodou mal niekto cestu okolo tak toto su oni:
http://otomoto.pl/oferta/subaru-xv-kupi ... 52d26cdd81
http://otomoto.pl/oferta/subaru-xv-suba ... 52d26cdd81
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Dobojovane, vybrate, podpisane, zaloha zaplatena...uz len doplatit...a jazdit :D
Multak se vsim vsudy
...tbd...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

fotky or never happened :)
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět