Čo dalej alias univerzalny povoz do 10000€?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Noldo
Řidič začátečník

Re: Čo dalej alias univerzalny povoz do 10000€?

Příspěvek od Noldo »

Ten volant je naozaj zlý... Subaru bude jazdne dobré, len či by to slečne nechcelo niečo menej sparťanského.
Ako tak pozerám dosť pekelné zadanie :) Na um mi prišli:
Sportage - drahé
Ix35 - lacnejšie kúsky majú nie pekný interier, vybavenejšie na tom niesu o moc lepšie
Honda CRV - pochybná 4x4 a nepáči sa mi interier
Peugeot 3008 - nemá to 4kolku a vlastne to ani nebude mať moc terénne schopnosti, ale je to vyššia koza, ako rodinné auto to môže byť fajn.
Ford Kuga - Asi jediné z menovaných, čo sa mi páči. Ibaže mám pocit, že jediná kombinácia, ktorá vyhovuje zadaniu je 2,5T. Možno by ti k zvládnutí nafty pomohol skvelý fordí podvozok.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak my uz si tym vyberom prechadzame trosku dlhsie, postupne este aj rozpocet sa dviha :P
Jo ten volant je des, ale zase na vybavu si nepotrpime a vyhrievane sedacky to ma a zohnat XV s benzinom a manualom je priam nemozne...bohuzial...

Koreu moc nechceme, CRV fakt ne, iked motor by siel, Frantika bez 4kolky fakt ne a THP neni zrovna vzor spolahlivosti, jedine ta Kuga, ale okusil som len 2. generaciu a ta ma teda sklamala a 2.5T by bol fakt trochu overkill, hlavne ked na tom bude behat pritulka.

A ten benzin je hlavne z dovodu ze to bude behat 50 mesto kratke trasy a potom to dlhe trasy, plus vylety na chatu a lyzovacku ale rocne fakt max 10tis. km.

Jediny dalsi adept je Yetak 1.8 ale ten motor mal tiez svoje starosti...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
zabijak33
Řidič začátečník

Příspěvek od zabijak33 »

RAV4?
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Stare RAV4 este ako tak vyzeraju ale prave ta 3.gen je fakt desiva a nepride mi to nicim zaujimave auto...nieco ako CRV ale bez zaujimave motora...jedina Toyota co za nieco stoji je GT86 ;)
Multak se vsim vsudy
...tbd...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

chtel jsem navrhnout ASX, protoze to bylo podvozkove zajimave, ale to se asi nedelalo s rozumnym benzinem a manualem
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

ASX bol jeden z adeptov az do momentu kedy som nezistil ze robili len diesel, 4x4, manual a ked uz diesel tak tych moznosti je zrazu moc a ako vravim diesel fakt ne!

Tvoju recenziu XVcka mam precitanu asi 10x a ked si odmyslim CVT + Haldex a nahradim to MT a AWD, tak mi z toho vychadza idealny adept. Jo a to ESP by sa malo dat vypnut ked bude treba ;)
Multak se vsim vsudy
...tbd...
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Nevím jak moc trváš na SUV looku, ale když jsem nedávno zvažoval co bych koupil kdybych si nechal ctr, tak to bylo Suzuki Kizashi, 2,4 R4, s manuálem. Hlavní důvod byl, že to na kouli uveze 1.7 tuny :) . Ale co jsem četl testy, tak to všude chválili a i v reálu se mi to hodně líbilo. Navíc 2,4L s manuálem (v předokolce).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Kupodivu ty ohlasy byly velmi pozitivní...přes to prodejní úspěch skoro nula, což vedlo nedávno ke zrušení tohoto modelu. Moc jich ani nejezdí.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Problem je ze ja SUV looku az tak netrvam, problemom je ale ze to primarne bude auto snehurky a plus rodinne vylety.
To SUV vyzaduje ona, kedze jej je pocitovo lepsie hore ;) a ked uz SUV tak uz nech to ma 4x4 nech ked s tym pojde v zime smer vychod nech mi tam niekde nezapadne...a to XV sa jej paci a mne v ramci SUV krabic tiez.
Priestoru az tak nejak moc nepotrebujeme, takze velkostne to staci.

Keby to bolo na mne tak skoncime v Golfe GTI, abo v nejakom malom kombiku...SEAT Leon ST s 1.8 TSI napr (ak by stacil budget)

Jo a pre Kizashi mam aj ja taku mensiu slabost :) ale este radsej bych volil SAAB 9-5 2.0X z testu od PJ, to je este len spravny jednorozec :x
Multak se vsim vsudy
...tbd...
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Tak v tom případě o tom žádná :) - manželka taky ráda jezdi v krabici (doblu), že je z toho pěkně vidět a sedí výš.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Odpovědět