Niečo fun okolo 6000€

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
pavproch
Letec

Re: Niečo fun okolo 6000€

Příspěvek od pavproch »

denis píše: stř 22 pro 22:18 Za ±650€ ponúka Mfactory o cca 10% kratší stály prevod (3.944 vs 4.312)
Ať už to bude "cokoli" - vřele doporučuju "zkracovat" - mám zkrácená obě svoje auta (jedno o ca 10, druhé dokonce o 15%) a je to náááááádhera.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Ale jo, nakonec mi ukecáš :D Začínám uvažovat o zkrácení převodů u Sportíka ;)
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

jerry: Tak ono se dají sem tam sehnat i zajímavý věci: https://auto.bazos.cz/inzerat/145261015 ... -zc32s.php. Jen toho lameláku bych se na daily malinko bál... Hlavně svor, uvidíš nebudeš litovat, budeš svorovat :) .

snowman: na tý pandici máš 195/45 R15 gumy? Nezkoušel jsi nějaký R14 se 185/55? Ty jsem měl chvilku na Ignácovi a už to celkem pobíralo hrby. Nakonec jsem tam dal ale 175/65 a to už bylo vyloženě na prasení a díry jsem moc ani nebral v potaz :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Jo seria je 195/45 R15, ale kedze v takom rozmere neexistuje zimak ~x( tak som musel ist do 195/50 R15 a ze by to bol nejaky citelny rozdiel...
Dovod vych skor videl v tych stolverkoch miesto tlmicov a zdihu tak par mm :^o
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Možná, že nějaké B6 by na tom mohly fungovat lépe.

Jarka: já mít Swifta, tak už pro tu převodovku letím :D
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

195/50 už je rozumnější bočnice... Co jezdíš za tlaky? O něco těžší nb má mít 1.8b všude... Na poměrně tuhý miate se zetacrd podvozkem, jezdím cca 1.55b (za studena) a 205/50 gumy právě krásně filtrujou.

MZ: já už dvě sezóny svoruju a převod jsem zatím vynechal, ty malý kola jsou takovy rozumný kompromis pro moje použití. Ale čím dál nad tím dumam, tak jakmile bude třeba udělat spojku a převodovka bude muset ven, tak ho tam asi dodám ;) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

No ja tam mam cca 2 v predu a 1,8 vzadu...mozem skusit ubrat a uvidime ci to spravi az taky rozdiel. Tam ale vidim skor problem v minimalnom zdvihu tych tlmicov, NB je v tomto uplne inde. A nejake B6 by mohli nieco pomoct, ale myslim ze to nevyliecia uplne 8-|

Kazdopadne tento tyzden som musel tu cestu absolvovat na Alltracku (Panda bola na rodinnej zapozicke), rano si vyhrejem prdel, pustim spotify cez Dynaudio, vecer mi posvietia velke LEDky a cely cas DCC na Comforte a to je ze k**** rozdiel :-?? (to DSG ma ale sere furt rovnako, tak som az nezostarol...)

A tak sa vlastne obavam, ci tou vymenou Pandy vlastne nieco ziskam. Ziadne z tych aut nebude ani z polovice tak pohodlne na dochadzanie jak Alltrack a zaroven pri kazdom z nich nejaku cast tej zabavnosti Pandy stratim. Jasne nieco aj ziskam (vykon, RWD, novsi rocnik) ale vzdy to nakoniec bude len medzistupen k Toyobaru a tie ceny jazdeniek su aktualne fakt na ~x( (proste do 6 nic pouzitelne aj tak nenajdem...)
Dakujem teda vsetkym za feedback, ale skusim to s nou teda vydrzat chvilku, predsa len som ju uz celkom aj poriesil servisne, este skusit spustit tlaky, dat jej tie najlepsie H4 ktore najdem a prinajhorsom do podbehov B6ky a uvidime. Aj tak snad o rok uz pojdeme do svojho a to bude zase trochu ine dochadzanie :-??

Ale ak mate k tomu este nieco tak kludne piste :ymhug:
Multak se vsim vsudy
...tbd...
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Rozumný řešení, dokud to jezdí a dá se na to spolehnout, tak bych si jí taky nechal. Pokud nepomůžou tlaky, tak pak ještě ty R14 a nějaký 185/55 (60) a nebo ten bilstein (https://www.youtube.com/watch?v=BsTpLeyLTxo)... Ať slouží.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Ja bych teda taky posetril na toyobaru :) (nebo 130i) ... Lepsi nez polovicate reseni. A cpat 10tky tisic na dodelani tech aut, to bych se vyprdl ... :D
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Jarka: Diky za video...zamyslim sa, cena nebola taka sialena a aspon bych oprasil naradie a moje obe lave ruky :P

Mensie kola sa mi zhanat zatial nechce ked mam zimaky uz 15...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Odpovědět