jaky kompakt? guillieta, bmw1,A3,scirocco,...?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: jaky kompakt? guillieta, bmw1,A3,scirocco,...?

Příspěvek od Dix »

vasek2:Letos v červnu jsem měl možnost řídit P RCZ 1.6 THP 147 KW Premium Pack.Podvozek dobrý,brzdy ostřejší nástup,řízení taky dobré a řazení hladké.Jde s tím jezdit i pomalu,ale pokud potřebuješ předjed,tak to má výkon.Celkově spokojenost.Ještě bych zkusil DS4,tam je také ten samý motor.Spojka je trochu tužší.
Naposledy upravil(a) Dix dne pon 17 říj 17:42, celkem upraveno 1 x.
Bez bodů
vasek2
Autoškolák

Příspěvek od vasek2 »

potrebuju kazdy den jezdit do prace, a trochu si uzit cestu, takze zrychleni 0-50, 50 -80, 0- 80. Kufr se hodi na kufr na letiste plus na obcasnou cestu po evrope ve dvou. Pak o vikendu do zatecek, hor, kolem more. ne tuctovka (pro me je tuctovka tady i a3 nebo bmw1), ale trochu stylovka. ale nemam rad luxusni znacky a snobarnu (proste se s tim autem pak neztotoznim, treba tt me nebere vubec od audi). Chci benzin a manual. Mx-5 je na me asi extremni. Co myslis, poslouzi mi rcz? chci se na nej zajit tehnle tyden podivat a kdyztak si ho nejdriv na vikend pujcit. Alfa me tak nejak zklamala...diky.
vasek2
Autoškolák

Příspěvek od vasek2 »

ok, aston martine vantage bych prezil :)
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

Řekl bych,že RCZ ti dobře poslouží.
Bez bodů
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

rcz je moc primo povoz, ovsem nejsem si uplne jist jeho schopnosti nahradit hatchback. ovsem stredem pozornosti, to umi. show je to velika. vice viz nas lonsky test

http://www.autoforum.cz/testy-aut/test- ... en-krasny/
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
vasek2
Autoškolák

Příspěvek od vasek2 »

ja vim. osciluji mezi hatchbackem a rekneme pseudopraktickym coupe. Jezdil jsem v mx-5 a to je taky parada. To moje pobihani je od toho, ze to muze byt prvni auto nebo druhe auto. takze pokud by to bylo druhe auto do rodiny, tak pak si muzu dovolit byt neprakticky.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

RCZ a Mx-5 imho az tak moc srovnavat nejde. byt ta auta vypadaji podobne, podvozkem a hlavne motory se zasadne lisi. kde se MX-5 musi tocit, tam u 200 hp RCZ staci jen lehtat plyn, ten motor vyborne funguje ve strednich otackach.

co se kufru tyce, neni na tom RCZ uplne zle, celkem v pohode se tam vlezou dve velke sportovni tasky. a k tomu zadni lavici, kam se sice nikdo nevleze, ale tasek se tam da dat dost.

sam za sebe muzu RCZ hodne doporucit, ac zadokolkar, tohle auto se mi desne libilo. a jak jsem psal pred tim, v oranzove barve to budilo takovou pozronost, jako by dorazilo nejak Ferrari. show jak Brno
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
vasek2
Autoškolák

Příspěvek od vasek2 »

Vim, ze v tech autech je rozdil. A taky vim, ze v tom trosku litam, mozna i proto, abych si ujasnil, co potrebuju.
Kdybych chtel auto na hrani (a treba ho jako druhe chci), tak je to mx-5. Na druhou stranu, nemam problem udelat kompromis, a mit trochu prakticke, hrave, trochu do mesta, trochu do zatacek, trochu gt na cesty po evrope, trochu stylovka a odlisne auto, byt v kazde katagorii to bude s onim kompromisem.
Chodim po ulici a koukam na auta a upravuji si nazor, nikam nespecham, takze se me predstavy obrusuji ( treba se mi libi i takovy range rover evoque sport).
Tak asi tak, doufam, ze to, vazena motoristicka obec pochopi, omluvi a pomuze...
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Dix píše:vasek2:Letos v červnu jsem měl možnost řídit P RCZ 1.6 THP 147 KW Premium Pack.Podvozek dobrý,brzdy ostřejší nástup,řízení taky dobré a řazení hladké.Jde s tím jezdit i pomalu,ale pokud potřebuješ předjed,tak to má výkon.Celkově spokojenost.Ještě bych zkusil DS4,tam je také ten samý motor.Spojka je trochu tužší.
Mám stejnou zkušenost (RCZ i tu DS4) a potvrzuji výše napsané. Na objem 1.6 jede to RCZ (i DS4) perfektně, motor se s klidem vyrovná dvoulitrům s podobným výkonem. Projev je ostatně dost podobný tomu 1.75 TBi v Alfě - pružnost v nízkých otáčkách, velmi silný zátah ve středních, ale nemá moc cenu jít nad 5000 - 5500. A bohužel taky nijak zvlášť zajímavý zvuk.

I podvozek, řízení a řazení byly u Peugeotu i Citroënu velmi dobré, RCZ samozřejmě oproti DS4 (i Giuliettě) pomáhá nižší těžiště. Na dobrém povrchu silnice není ani poznat jednodušší zadní náprava (nikoliv multilink), řekl bych že Francouzi mají dokonce o něco lépe odladěné ESP + ASR než Alfa, na druhou stranu nemají systém DNA ani nic podobného.

U RCZ mi trochu vadila jen jediná věc, a to tvrdá sedadla, naopak příjemné překvapení byl na kupé vynikající výhled vzad a zejména šikmo vzad (např. při přejíždění z pruhu do pruhu nebo parkování). V tom je lepší než jakýkoliv moderní hatchback co znám. DS4 má jiná a IMHO mnohem pohodlnější sedadla.

Zásadní rozdíl mezi Giu, RCZ a DS4 je poloha k sezení: Giu normální hatch, RCZ kupé se vším všudy (sedí se velmi nízko) a DS4 naopak trochu výš. Zadní sedadla jsou nejpoužitelnější u Alfy, naopak u RCZ se o nich ani nedá mluvit, je to jen čalouněná polička na zavazadla.

vasek2: Safra, skoro Ti to rozhodování závidím ;) Ještě bych možná zapřemýšlel o Peugeotu 308 GTI, který má taky motor 1.6 THP 200 koní a je výrazně levnější než vše výše jmenované. A určitě bych to všechno podle možností projel, i tu Alfu.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

neska sem prvně v životě viděl Julču live v akci (4proudovka mezi FM a Frýdlantem) a vůbec, ale vůbec se mi to zvenku nelíbilo, a to i přesto, že to byla by v klasické alfa-červeni...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět