Škoda Fabia 1,9 SDI vs. 1,9 TDI ?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Good to be BAD!
Adept autoškoly

Re: Škoda Fabia 1,9 SDI vs. 1,9 TDI ?

Příspěvek od Good to be BAD! »

Toutou píše:
Tyhle dvě auta za to stojí stopro, to bez debat, MX-5 je all time great stroj, kterej bych bral všema deseti, mladý pán bude za frajera a bude mít fakt zábavný auto k tomu! Jen možná bude mít problém se s ní vejít do rozpočtu, ale to bych si vzal další brigádu aby na Mazdu prostě bylo :)) . A Civic - to mi bylo akorát kolem těch osmnácti, když mě vez nějakej chlápek s Civicem 6 gen. a 1.6 benzín. Při předjíždění podřadil ze čtyři na tři, hned na to na dva a dal tomu plnej... no... čuměl jsem, odkud se najednou vzalo takový síly, zátah, kterej mi dlouho potom zůstal v paměti.. každopádně člověk vymyslí kopec zajímavých aut i za tyhle peníze, život je příliš krátkej na otravování se s Fábií v dýzlu :D
We prefer cat-like reflexes!
Shaddy
Spolujezdec

Příspěvek od Shaddy »

KDB píše:Nebo, když už do budoucna uvažuje o AR, tak třeba AR147 - což by v limitu bohatě pořídil i s údržbou a 1/2 cisterny benzínu.
Osobně mám ještě jeden typ - Rover 200, což je auto strašně fajn na řízení a vymazlené se koupí za 20-30tis - a to už i s motorem 1.8/107kw, kterej jede a nežere (6,5-8l).
Alfu 147(2010 po faceliftu) má kamarád, řídil jsem jí, bezvadný auto, bezvadná akcelerace, pohodlný, fajnová výbava, designově na 1*, sice v zatáčkách moc nedrží protože je docela lehký, ale zatím mi přijde mimo mé finanční limity :D asi si počkám do prázdnin na brigádu a auto zakoupím až pak protože jak nad tím tak přemýšlím tak kupovat fóbku asi nemá smysl :) docela jste mě přesvědčili :D

hodně se rozmýšlím mezi mazdou 3 1,6 a nebo hondou civic 5g 1,6 :-bd
každopádně děkuji moc za rady všem :)
18ti letý, zmagořilý student, který žebrá o rady...
To jsem to dopracoval :D
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

147, pokud je v pořádku, tak v zatáčkách sedí obstojně.

Ad Civic. Civic 5G je už skoro veterán. Konkurencí pro Mazdu 3 je Civic 7 a 8G.
2.9T RWD
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

Shaddy píše:
KDB píše:Nebo, když už do budoucna uvažuje o AR, tak třeba AR147 - což by v limitu bohatě pořídil i s údržbou a 1/2 cisterny benzínu.
Osobně mám ještě jeden typ - Rover 200, což je auto strašně fajn na řízení a vymazlené se koupí za 20-30tis - a to už i s motorem 1.8/107kw, kterej jede a nežere (6,5-8l).
Alfu 147(2010 po faceliftu) má kamarád, řídil jsem jí, bezvadný auto, bezvadná akcelerace, pohodlný, fajnová výbava, designově na 1*, sice v zatáčkách moc nedrží protože je docela lehký, ale zatím mi přijde mimo mé finanční limity :D asi si počkám do prázdnin na brigádu a auto zakoupím až pak protože jak nad tím tak přemýšlím tak kupovat fóbku asi nemá smysl :) docela jste mě přesvědčili :D

hodně se rozmýšlím mezi mazdou 3 1,6 a nebo hondou civic 5g 1,6 :-bd
každopádně děkuji moc za rady všem :)
chceš říct že těžké auto sedí v zatáčkách lépe? :-B
Pravda vyděsí
Toutou
Adept autoškoly

Příspěvek od Toutou »

Autoforum je odpad.
Naposledy upravil(a) Toutou dne čtv 26 zář 06:19, celkem upraveno 1 x.
Shaddy
Spolujezdec

Příspěvek od Shaddy »

nevím, s tou alfou co jsem jel jsem projížděl ostrou zatáčku a ona začala "skákat" a ten kamarád mi řekl,že je to tím, jak je lehká....
tak nevím :D :)
Píí
Pan Řidič

Příspěvek od Píí »

Kamarád buď hodně odvážný nebo hloupý, když ti půjčí na blbnutí vlastní auto :-? .
Celkem si myslím, že lidi tady dost zazdili ten Rover 200 1.6. Nemusela by to být špatná koupě za tak nevšední, levné a hravé auto.
Naposledy upravil(a) Píí dne pát 05 pro 19:04, celkem upraveno 1 x.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

S tou alfou bych to viděl spíš na chybu někde u tlumičů + pružin..
Já jezdím od 18ti v 2t velkym autě a nemůžu si stěžovat, nic malýho bych nechtěl. Je pravda, že s tim nijak neblbnu, ale když chci tak to jede jak nakopnutý..
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Rover 200 jede hezky i s 1,4 (76kw) a 1,6(82kw) - a to se dá koupit opravdu za pár kaček. Teď jsem se svezl zase po čase s 1,4 (momentálně najeto 290.000) a je to pořád dobré - s tím autem ježdění baví.
MG - radost až na kost.
Shaddy
Spolujezdec

Příspěvek od Shaddy »

Ten rover není až tak špatnej :)
Odpovědět