Ford Focus ST vs. Kia Ceed GT
Re: Ford Focus ST vs. Kia Ceed GT
mmira: tam ale o autě skoro nic neřekli. Jen se to celý točilo kolem nevypínatelnýho esp, který už by mělo být v novým modelu vypínatelný a pokud ne tak holt nějaký ten úpravce snad pomůže. Jinak ty záběry jak tam jezdil s MK5 byly luxusní, jen si myslím, že takhle by na to auto tlačil už jen málokdo.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
on tam mluvi o, a je hlavne znechuceny, nemoznosti vubec se priblizit k limitum, protoze nez se k nim dostane, ESP zacne zasahovat. tim padem mu to nedovoli poradne vyuzit to LSD. to o aute rekne vice nez dost. to je to, co tu furt opakuju. nez toto, tak radeji cednik GT, ktery mi umozni udelat s nim treba prave to, co TF predvadi na videu.
odkud mas informaci, ze v novem modelu (ktery tim vlastne myslis), bude ESP vypinatelne? pokud je to ta z ACZ, tak si vsimnim ze to bylo publikovano pred dvema lety a melo se to tykat prave G7.
muze mi nekdo rict, ktery upravce umi poladit ESP v GTI tak, aby slo vypnout?
odkud mas informaci, ze v novem modelu (ktery tim vlastne myslis), bude ESP vypinatelne? pokud je to ta z ACZ, tak si vsimnim ze to bylo publikovano pred dvema lety a melo se to tykat prave G7.
muze mi nekdo rict, ktery upravce umi poladit ESP v GTI tak, aby slo vypnout?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Ty jo, docela masakr jak se s nim esp pere :/ vi nekdo jestli to je stejny v golfu R?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Mechanickej svor a nevypínatelný ESP v jednom autě vypadá naboj techniků s marketéry a bezpečáky ze kterýho vznikla takováhle voslovina.
RWD
Netuším, jen mi to přijde logický. Jestli to v audi jde, tak určitě bude existovat relativně jednoduchá možnost jak to deaktivovat i ve zbytku koncernu. Ale zjišťovat to nějak detailně nebudu, bo mě to zas tak netrápí (i když jsem už napsal dotaz jendomu úpravci ). To radši připustím, že se mýlím . Jinak pokud by to nešlo, tak samo je to na pikačů a taky bych to přehodnotil.mmira píše:muze mi nekdo rict, ktery upravce umi poladit ESP v GTI tak, aby slo vypnout?
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
ja si prave myslim, ze to nejde. neco by se muselo zmenit, protoze cca pred dvema lety to vazne nikdo neumel. nebo spise jsem nikoho nenasel.
proto se na to ptam, jestli nekdo o nekom konkretnim vi. na jedno koncernove auto s nevypinatelnym esp se chystam, tak bych chtel vedet, kam pak budu hned volat.
proto se na to ptam, jestli nekdo o nekom konkretnim vi. na jedno koncernove auto s nevypinatelnym esp se chystam, tak bych chtel vedet, kam pak budu hned volat.
Autoforum.cz
mmira: tak jen pro info, psal jsem Mr.Cimbu a pracují na plně vypínatelném ESP, jen to prý bude nějaký čas trvat. Takže to GTI s perf. packetem by asi mohlo jít .
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
huh...Cimbu by měl raději pracovat na jiných věcech. Jestli to jeho vypínání bude totiž fungovat obdobně, jako jeho čip v jednom mém autě, tak to tedy potěš koště!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tak som trosku zabrouzdal a nasiel nasledovny thread: http://www.golfmk6.com/forums/showthread.php?t=25600
EDIT: Tak este jedno negativum to asi bude mat a tyka sa hlavne 4motion verzii, kedze Haldex pouziva aj tento senzor pre svoje fungovanie, no ci sa z Haldex 4/5 stane Haldex 2 (ktory cakal na preklz a nemal predporgramovane situacie...)
A aby som nebol uplne OT tak z tejto dvojice by som bral Cee´d...natruc, jak Ford dokazal uplne odpisat Focusa...
Ak som to spravne pochopil, cez diagnostiku sa vypne senzor natocenia volantu, cim sa odpoji jeden informacny kanal pre ESP a to sa vypne. ABS by ale malo ostat plne funkcne kedze informaciu o natoceni volantu nepotrebuje k svojej cinnosti. Par ludi to tam skusalo a malo by to fungovat. Jedine minus toho co sa mi podarilo najst je, ze to deaktivuje aj ostatne funkcie naviazane...napr. natacanie svetlometov, ale za vyf*ckovanie ESP by mi to stalo"If anyone still interested, the ESP disable for the Golf 6 R can be done by the adjustment channel 9 in steering control unit (address word 44) turn to off (from 0 to 1). In this case, as it were recoded to the old power steering which the steering angle sensor had in the steering wheel. The steering angle is no longer sent to the CAN bus and the ESP control unit, this information is not longer available. Makes sense only for the track, must also be coded using a diagnostic tester back again because the adjustment even with ignition off / on will remain."
"Adjustment channel 9 put in power steering control unit to 1, ESP is permanently off. ABS and Co is retained."
So anybody with a VAG-COM feel like trying out and reporting what happens changing the value for:
- 44 "Steering Assist":......Adaptation channel 09 - Steering Angle Sensor
EDIT: Tak este jedno negativum to asi bude mat a tyka sa hlavne 4motion verzii, kedze Haldex pouziva aj tento senzor pre svoje fungovanie, no ci sa z Haldex 4/5 stane Haldex 2 (ktory cakal na preklz a nemal predporgramovane situacie...)
A aby som nebol uplne OT tak z tejto dvojice by som bral Cee´d...natruc, jak Ford dokazal uplne odpisat Focusa...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
jarka: dik, ale to, ze mr.cimbu rekne, ze na necem pracuje, me zrovna nadeji nenaplnuje, protoze v nej nemam zrovna duveru.
snehulak: tohle neni zrovna idealni reseni problemu.
snehulak: tohle neni zrovna idealni reseni problemu.
Autoforum.cz