BMW E36

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW E36

Příspěvek od jarka »

Převodovka je komplet zkrácená (stálý převod + 4,5,6 + LSD) a ještě tam jsou další věci - vlastně už je to komplet :) . Tady je dyžtak spec list (zrychlení 0-200 v tabulce je ještě pro starší setup, dneska to má na stejným místě za 25.9s).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Pěkně nasypáno. :D Moc se mi líbí to grafický znázornění zrychlení. Teď jsem to porovnával se svýma výpočtama a budu to mít prakticky stejný, co se dosahovaných rychlostí na jednotlivý kvalty týká.
RWD
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Sériovej stálej převod 3,15 nahražen krátkým 3,73. Zatim jsem to jen projel po městě a sbírá se to znatelně líp. :-bd Proti kopci to vyzkoušim v sobotu.
RWD
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

To jako zkrácení o 18%??? Tak to se bude sbírat proti kopci kurňa líp.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Ještě mám o 7,5% zkráceno na průměru kol. Původně jsem chtěl 3,62, ale ten jsem nesehnal. Aspoň nepojedu kopec na dva kvalty. :D
RWD
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

A já si bláhově myslel, že mám zkrácenou převodovku :D . Jinak nakonec jsem poničený Federal ještě konzultoval s pneumatikářem a ten mi doporučoval ať to nereklamuju, že to vypadá jako povrchovka a stejně by mi to prý na 95% neuznali. Tož jsem s tím chvíli pojezdil po okreskách a nijak se to nezvětšovalo a tak sem se s tím vypravil zase zkusit štěstí v Mostě. A vydržely, ba co víc fungovaly ještě líp :D - 1. stint 2:00.67 (video). Ve druhým stintu jsem nasadil sedačku spolujezdce a vozil cca 90kg kolegu a ještě jsem to posunul na 2:00.55 :D. V prvním stintu váha sice velmi dobrá, ale ve druhým auto fungovalo na brzdách o třídu líp, najednou bylo možný brzdit o dost dýl a i v nejlepším kole jsem cejtil rezervy. Takže ty 2minuty by to asi pokořilo. No příště...
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Pekna jizda, libi se me i ten amaterskej G-metr na zrcatku :D
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Eda píše:Pekna jizda, libi se me i ten amaterskej G-metr na zrcatku :D
Ten už se mnou jezdí autama asi 8 rokem :) .
blindrovskij
Dítě v autě

Příspěvek od blindrovskij »

Ahoj, mam e36 a predni tlumice jsou prakticky nefunkcni. Chtel bych radu, jestli ma smysl u auta ktere je 97. rocniku porizovat nove pouze predni tlumice, anebo cely podvozek. V pripade prvnim, jake byste doporucili? (plynove, kapalinove, plynokapalinove), pripadne jaka znacka je nejadekvatnejsi? V pripade druhem bych byl rad, kdyby se castka vlezla do 12 000 kc.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Musis si odpovedet par dalsich otazek ktery ti pomuzou. Jak dlouho si auto chces nechat? Jakej mas motor a jakym zpusobem jezdis? Atd.

Mas nekolik moznosti:

koupit origo novy tlumice - pro normalni jizdu ok, pro sportovni uz moc ne, navic v jakym stavu jsou zadni tlumice, silentbloky atd? Abys hned nemusel kupovat neco dalsiho. Tato varianta se do 12k vleze v pohode

koupit levnej stavitelnej podvozek - pro sportovnejsi jizdu, ale zazrak to neni. Vydrz u znacek jako JOM docela prekvapive ujde, nastavis si vysku co potrebujes a do 12k ti zbyde dost na poreseni i dalsich veci.

koupit zakladni pevnej podvozek od nejake znacky - zakladni varianta KW, Weitec apod, oproti predchozi variante mas znacku, ale kvalita jizdni ani trvanlivosti nic moc, cena na hrane, nemoznost nastavit vysku
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Odpovědět