Ojeté auto 1 mil. rozpočet
Re: Ojeté auto 1 mil. rozpočet
Hele ona ta ztráta není tak děsivá. Dotyčný 2,1 určitě nezaplatil, navíc to měl chvíli v odpisech, do toho DPH...
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
-
- Autoškolák
Podle mě je právě ta ztráta u nových aut za první 3-4 roky děsivá. Z tohoto důvodu a pár dalších bych si nikdy nové auto nekoupil.
Určitě slevu dostal o tom nepochybuju, že tam píšou katalogovu cenu.
Neznám DE účetnictví, ale bude v tomto určitě velmi podobné, jako je u nás. V ČR odepisujes auto 5 let, ale reálně o všechny peníze přijdes ihned první den. Do firmy jsme takto kupovali pár aut, na účtu měla poté firma pár set tisíc, ale z hlediska daňí jsme měli mít na účtu přes 3 mil, ze kterých poté samozřejmě hradíš daň z příjmu. Chytré hlavy to dělali tak, že nakoupili několik rychloobrátkových aut před koncem roku, na daňovku uvedli 0 nebo dokonce ztrátu = nákup majetku a hned 1.1. další rok všechny auta prodali = nemuseli hradit daň z příjmu a auto neztratilo za tu dobu skoro žádnou hodnotu.
DPH je irelevantní, protože % ztráta hodnoty je stejná, ať už s DPH nebo bez DPH. Navíc já nakupuji bez DPH také.
Ikdybych počítal, že to auto měl za 1,3 mil., což bylo určitě víc, tak skoro 50% ztráta hodnoty + pojištění + servis za 3 roky je šílenost. Jako bonus jej nestihl v průběhu ani celé dát do nákladů (po prodeji napsal samozřejmě ztrátu, takže se mu vše vrátí).
Určitě slevu dostal o tom nepochybuju, že tam píšou katalogovu cenu.
Neznám DE účetnictví, ale bude v tomto určitě velmi podobné, jako je u nás. V ČR odepisujes auto 5 let, ale reálně o všechny peníze přijdes ihned první den. Do firmy jsme takto kupovali pár aut, na účtu měla poté firma pár set tisíc, ale z hlediska daňí jsme měli mít na účtu přes 3 mil, ze kterých poté samozřejmě hradíš daň z příjmu. Chytré hlavy to dělali tak, že nakoupili několik rychloobrátkových aut před koncem roku, na daňovku uvedli 0 nebo dokonce ztrátu = nákup majetku a hned 1.1. další rok všechny auta prodali = nemuseli hradit daň z příjmu a auto neztratilo za tu dobu skoro žádnou hodnotu.
DPH je irelevantní, protože % ztráta hodnoty je stejná, ať už s DPH nebo bez DPH. Navíc já nakupuji bez DPH také.
Ikdybych počítal, že to auto měl za 1,3 mil., což bylo určitě víc, tak skoro 50% ztráta hodnoty + pojištění + servis za 3 roky je šílenost. Jako bonus jej nestihl v průběhu ani celé dát do nákladů (po prodeji napsal samozřejmě ztrátu, takže se mu vše vrátí).
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
To je prostě volba. Já bych si ojetinu nikdy nekoupil. Ta představa, že v tom někdo hnízdil x tisíc km, je pro mne nepředstavitelná.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
jj, já jenom že když to vezmeš i s daní, tak 2,42 vs. 1,21 vypadá daleko strašlivějc než 2 vs. 1
A mimochodem, ten dovoz ze zahraničí je ohledně DPH trošičku jinak než při prodeji v rámci Čech. Pochopil jsem ,že jedeš do DE:
viewtopic.php?f=19&t=38&hilit=DPH+zahra ... start=1700
a pár dalších stránek toho topicu
viewtopic.php?f=19&t=38&hilit=DPH+zahra ... start=1700
a pár dalších stránek toho topicu
- Japan power
- Autoškolák
Kup si pořádné auto a nekupuj si ty německé, předražené plechovky.
Život je příliš krátký na to, abychom jezdili nudnými auty!
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Jaký auto doporučuješ a máš sám ,ty znalče ?
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Předražené německé plechovky...za to není nad kupování Hondy od klubařů, všichni si myslí jaký klenot mají, v inzerátech 25 let staré VTIčka za 120 000 Kč apod. a ještě všichni v diskusi pod inzerátem kolegu utvrdí, že prodává vlastně pod cenou, hned by to brali, akorát zrovna teď se jim to nehodí.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
- Japan power
- Autoškolák
Koukám, že jsem uhodil do vosího hnízda . Co taky čekat na českém fóru, že? Potrefená husa se vždycky ozve, jak se říká a evidentně to platí. Německé plečky plečkami zůstanou. Čest pár vyjímkám.
Co bych dal za hondu, na ty vzpomínám s láskou. Taková AP1 byla boží. Dneska pomalu taky vyleze na ten milión v pěkném stavu a bude hůř. A sehnat některé kusy. S těma tuctovkama z Německa, kterou když oddělám, koupím jednoduše druhou a kterou má každá movitější ovečka, je to bohužel mizerný. Ale když potkám, klidně ukážu řidiči palec. Pokud to nebude tuzingová S2000.
Vlastně nemám vyhraněnou značku, ale spíše modely.
Co bych dal za hondu, na ty vzpomínám s láskou. Taková AP1 byla boží. Dneska pomalu taky vyleze na ten milión v pěkném stavu a bude hůř. A sehnat některé kusy. S těma tuctovkama z Německa, kterou když oddělám, koupím jednoduše druhou a kterou má každá movitější ovečka, je to bohužel mizerný. Ale když potkám, klidně ukážu řidiči palec. Pokud to nebude tuzingová S2000.
Vlastně nemám vyhraněnou značku, ale spíše modely.
Život je příliš krátký na to, abychom jezdili nudnými auty!