Nove auto bez zbytecnych asistentu

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
beaumont
Letec

Re: Nove auto bez zbytecnych asistentu

Příspěvek od beaumont »

Fiat Tipo 1.6 benzín automat. Atmosférický benzín, typ karoserie (hatch / sedan / kombi) a výbavu si vybereš podle chuti a ještě ušetříš.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

doriftonigga píše:Zníš jak nasranej dědek.
Ale prd, velebnosti. Mně zní jako veskrze "normální" člověk. Nasraný člověk. Já sem taky nasraný, ze stejného důvodu. "Normální" auto si už neska mj. díky Bruseli (dle vzoru prdel) nekoupíš.... 8-x
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Takze z pozadavku na auto bez asistentu se vlastne vybira auto s atmosferou :D
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Kpapik
Adept autoškoly

Příspěvek od Kpapik »

asi mas pravdu. tahle diskuze mi pomohla si to uvedomit :)

jakto ze nekdo prodava auta s "klasickym motorem" kdezto jina automobilka ne? ekologicky predpisy musi splnit oba ne?
lampa
Pan Řidič

Příspěvek od lampa »

Asi jde hlavne o to, jake trhy jsou prioritni. Jedna vec jsou normy EURO (ktere klasicke motory plni dokonce snaze, nez ty "moderni ekologicke) a druha limit CO2. Zatimco auto, ktere nesplni aktualni EURO normu nesmis v EU vubec prodavat, tak za nadlimitni produkci CO2 (tedy vyssi spotrebu paliva) se plati pokuty. No a pokud se dane motorizace v EU proda stejne jenom par kousku, tak nema cenu vyvijet cely novy motor, ktery by v laboratornim testu tech par gramu usetril a zaroven by mohl zpusobit problemy na prioritnich trzich (narocnost na servis, citlivost na kvalitu paliva, cena...).
Jinak si jeste vzpominam, ze Ford Focus kombi, pripadne B-MAX se jeste porad prodavaji s 1.6 atmosferou. Ale samozrejme to nijak zazracne nepojede. Zase na druhou stranu, ne vsechny downsizovane motory jsou spatne, treba 1.0 EcoBoost od Fordu je spolehlivy a prijemny. Ja treba preferuju trivalce pred ctyrvalci, jelikoz jejich zvuk pripomina sestivalec, zatimco ctyrvalce jenom bezmocne huci (byt byvaji tissi a kultivovanejsi).
zdeny
Řidič začátečník

Příspěvek od zdeny »

Kpapik píše:Ahoj vsichni,

Mohli byste mi rict svuj nazor na to jake nove auto bych mel koupit, kdyz chci, aby nemelo zadne pro mne zbytecne technologie? Jen se to v aute s@re a je to pro jizdu kontraproduktivni. Nechci cteni dopravnich znacek, nechci hlidani zda nespim, nechci automaticke brzdeni, nechci start stop, atd.

Chtel bych auto s normalnim pokud mozno benzinovym motorem, ne tu sracku co mam v golfu ktera se rozpadla po najeti 5 tis kilometru. Co nejmene preekologovane pokud to jde.

Diky za radu.
Vykašli se na nové auto. Kup předchozí model Subaru Outbacka (2015) a v tom je howno. Ani hlídání průhů, ani když ti klimbá hlava, není tam nic. Je to auto pro lidi, které baví řídit a ne se nechat ovládat kusem techniky. Kombík-ano, automat-ano, velký-ano, 4x4 ano. Spolehlivost-ano...A ještě ušetříš.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

A jezdí to za 6
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ale za 6 pilu!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

v tazkom terene s pripojenym karavanom
Kpapik
Adept autoškoly

Příspěvek od Kpapik »

ted nevim jestli 6 litru ma byt jako spatna zprava? moje motorka jezdi taky za 6 :)

spotreba je mi jedno, najezdim 10.000 rocne, takze jestli usetrim 200kc za mesic diky jizde v nejakym ekovozidle vazne neresim.
Odpovědět