New outback 2,5i nebo Mercedes C 200 4m.?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
x2005
Letec

Re: New outback 2,5i nebo Mercedes C 200 4m.?

Příspěvek od x2005 »

Jak dlouho je Ouback "nový"? Já jsem měl tu čest naposledy před rokem a nic, co bych chtěl opakovat. Vedl jsem o tom diskuzi i s prodejcem, jelikož se svůj názor nebojím vyslovit a obhájit. A proto taky "no flame", protože prostě je to můj názor daný zkušeností a porovnáním s ostatními výrobci. Je jasné, že tisíc lidí, tisíc chutí. Jinak bychom jezdili všichni jedním autem, že ano. Ale vyjímečnost a technický náskok Subaru je už dávno pryč. Dnes je to jen takový marketingový opar plus pár zbylých Subaru nadšenců. Ohledně "nového" Oubacku (to je ten lehký facelift s EyeSight?) jsem četl několik relativně Subaru pozitivních recenzí (třeba autoweb je takový opravdu Subaru nekriticky pozitivní web), viděl tuším od Honzy Koubka videotest v Meziplynu, kde to všichni chválí. Ale mě to přijde furt stejně ošklivý (to je velmi subjektivní, to uznávám) a opravdu to nemá hodnotu těch peněz. Kdyby to stálo o 30% míň, tak řeknu "japonský low-cost se čtyřkolkou bývalé vyhlášené značky, vem to čert, za ty prachy dobrý". Ale takhle při srovnatelné ceně hlasuji za MB-C. Případně při pohrůžce střelnou zbraní XC70. Furt s tím není ostuda někam přijet a říct, že jsem za to dal milion.
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

watchfan píše:Uvidíme, už jsem byl tak zoufalý, že jsem ji ukázal nového passata, neprošel :)
To chápu. A Subaru jsi jí ukázal venku i vevnitř a to prošlo? Že bych byl fakt divný a zaujatý proti japonskému designu a ergonomii jenom já? x_x
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Asi nejsi...já měl před lety zkušenost (nikoliv dobrovolnou) s Outbackem 3.0R a nic tak hrozného jsem už dlouho v ruce neměl. O interiéru se nebudu vyjadřovat, bo to byla nějaká verze 2010, takže opravdu plastový ultraretrohumáč...tak jsem si myslel, že alespoň ten 260k R6 bude legrace. Ale s tím prapodivným automatem, co řadil virtuální stupně, to bylo opravdu cca 20t km utrpení!

ad MB C vs. Golf: nemám to proměřené, ale nemyslím si, že Cčko bude o nějaký významný kus větší...tedy uvnitř.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
watchfan
Autoškolák

Příspěvek od watchfan »

Outback je nový asi 2-3 měsíce, podle pr keců zcela jiné auto, já byl spokojený, chce to vážně vyzkoušet, interiér s perforovanou kůži je ok, v dobré barvě se dá i exteriér. Žena ho brala jako prakticky, žádný krasavec, ale dobře se jí to ridilo, prostoru dostatek, já hodně ocenil podvozek, ten je skvělý. Motor s převodovkou vážně dobrý, nejsem fanda žádné značky, takže to hodnotím objektivně. Žena má obecně averzi ke koncernu, takže třeba audi doslova nemusí, cokoliv, co se jmenuje golf je tabu, kombi nevyjímaje. Těžké to mám :)
watchfan
Autoškolák

Příspěvek od watchfan »

SUV nesnáší, BMW nemá ráda, už jsem koukal i na mazdu 6... Něco musím koupit, ať mám 3-4 roky klid :)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To bys měl rychle zavést pravidlo: kdo platí, ten velí.
...demokracie odcamcať - pocamcať.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

hodinar: a nemuzes to nechat uplne na ni? at si jde sjet jednim z tech aut a rozhodne se sama. pak ji muzes odpalkovat vzdy, kdyz si zacne stezovat, ze auto to nebo ono.

jinak drobnost - v Subaru servisu Ol jsem parkrat byl s WRX a nemuzu rict kriveho slova na terminy ci odvedenou praci
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
watchfan
Autoškolák

Příspěvek od watchfan »

Mně se ta demokracie ve výběru bohatě vrací :D
Mmira: Joo kamaráde, jí se nijak zásadně nelíbí ani to nové céčko, jako místa je tam min než v subaru, už rezignovala, mám prej koupit tmavě šedé subaru s krémovou kůži nebo černé kombi C s velkou přední maskou :) avangarda padá
Výhoda subaru je vyšší světla výška, dostane se na rozdíl od běžného kombi do garáže, nebude sr.at sousedy, ale na ně už se.ru já, tak je to jedno, velké plus cecka je airmatic, tak uvidíme
watchfan
Autoškolák

Příspěvek od watchfan »

Taky jsem dnes projel stejnou testovací trasu s C airmatic a Outback. Raději nebudu psát dojmy, nikdo by mne nevěřil :)
Podvozek subaru je ideální kombinace tuhosti, jisté míry sportovnosti a komfortu, skvěle filtruje i velké nerovnosti, nemá problém ani v sérii zatáček, žádné naklaneni a přenosy váhy se nekonají, airmatic je v režimu comfort až nepříjemně houpavy a nestabilní, po přepnutí do sport nedokázal filtrovat nerovnosti jako subaru a o pohodlí nebyla řeč. Jednalo se nekvalitní okresku, mix asfaltu, občas kostky, nějaké díry, hodně zvlneni a terénních nerovností. Čekal jsem od airmaticu v cecku asi moc. Mám pocit, ze se vybírá jednooky mezi slepyma.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Jestli se vám oběma dobře jelo v Subaru, asi bych ho koupil, v benzínu by to mohlo být i spolehlivé.

My máme doma výběr jasný, Mini a přes to vlak nejede :D
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět