Auto pro zábavu za rozumný peníz

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
enthusiastic.driver
Řidič začátečník

Re: Auto pro zábavu za rozumný peníz

Příspěvek od enthusiastic.driver »

Ty vole.... Focusy, WRX STI, RS6... ve výběru už chybí jen Atom, Kamaz a soukromý tramvajový vůz T3 :D
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

330i 2005 za 249

myslím, že tu už odkaz na tohle auto byl, ale od tý doby slevnil z 299 na 249... žeby tam bylo něco "špatně", že to nemůže prodat?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
marv
Řidič začátečník

Příspěvek od marv »

Díky za tip. Auto není určitě bez zajímavosti. Ale asi bych jej neřadil po bok FST, FRS, STI a ani toho 335i coupe. Ačkoliv pro někoho to díky koncepci pohonu může být více fun car, než výše zmíněné. 330i sedan, nebo lépe touring v x-drivu bych spíš viděl jako rodinné auto na běžné ježdění. Nicméně i tehdy spíše ve verzi 335i.

Co se týče ceny a prodejnosti, vůbec mě to nepřekvapuje. V poslední době ceny hodně sleduju i v rámci profese a zdá se mi, že silné benzíny je čím dál větší problém prodat. Rovněž mi už přijde jako ekonomický nesmysl kupovat auto řekněme nad 1,5 mil. Kč nové. V této kategorii je nyní tak extrémní pokles hodnoty a takový sortiment, že se dle mého vyplatí koupit lehce jeté. Za 1,7 mil. Kč bez DPH lze koupit prakticky cokoliv - M5 F10, CLS63, S6/S7.. Ani ne rok staré, nájezd do 5-10 tis. km ve velmi pěkné výbavě. A to je navíc první nabízená cena, kde je určitě prostor pro další slevu. Ztráta hodnoty během prvního roku v této kategorii 1-1,5 mil. Kč. V tomto ohledu jasně vede Ferrari FF, viděl jsem téměř nejeté kousky staré 6-9 měsíců se ztrátou hodnoty cca 2,5 mil. Kč.

Další věcí ovšem je, jakou je možné vyjednat slevu při koupi nového. V německu jsem narazil na nabídku nového 730d (facelift), objednávka se zadáním do výroby, se slevou 33%...(apl24.de)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

marv píše:. 330i touring v x-drivu bych spíš viděl jako rodinné auto na běžné ježdění.
souhlas... :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
marv
Řidič začátečník

Příspěvek od marv »

M3 E90 s 260 tis. km. Na to vypadá docela slušně.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT

Tak ve kterém našem bazaru se objeví se 120k km ? Ale docela mě baví, jak u nás mají auta s najetými 60k km často prosezené sedačky, ošmatlaný volant atd. a v německu auta s trojnásobným nájezdem vypadají líp. :-bd
Odpovědět