Univerzální zábavné auto
Re: Univerzální zábavné auto
Ten centimetr ti vadí z legislativních důvodů nebo se tam nevlezou?
Naposledy upravil(a) d1.8t dne čtv 02 dub 06:33, celkem upraveno 1 x.
RWD
mmira píše:opakuju po desate. sjel jsem tri sady re050A na autech vsech koncepci, z toho jednu RFT, a ve vsech pripadech to byly hrozne SRACKY.
PP asi dostal nejakou specialni edici
Ha! nejsem sám se "speciální" edicí....pavproch píše:já musím mít dycky něco extra...![]()
![]()
![]()
ne, vážně. sračkoidní se mi nezdály ani omylem... sjel sem dvě sady.... ale nedělám si patent na rozum...
![Big hug :ymhug:](./images/smilies/6.gif)
kawazx6r01 na bmwklubu.cz píše:Ahoj, už jezdím s E91 šest let na 19" styl 230, poprvé jsem tam měl Bridgestone Potenza RE 050A a jedny z nej gum, co jsem kdy měl....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Ty gumy hrozně řešíte, skoro bych si i vsadil, že při měření na okruhu bude rozdíl mezi strašnou klouzavou sviní a perfektním lepidlem (ze stejné kategorie - dejme tomu uhp) naprosto minimální. Spíš jde o to jak komu sednou a to je tak subjektivní, že z toho nejde dělat obecný závěry. Za sebe můžu říct, že jsem ještě nepoznal gumu, která by na mě působila nebezpečně - a třeba teď mám nějaký eko falkeny a podle zkušeností na webu jsem čekal klouzání i na suchým asfaltu a jsou úplně fpoho.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). ![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
Když už tu řešíte ty pneu, nedalo mi to a po letech pasivního čtení autofóra jsem se zaregistroval, ať se můžu na něco zeptat. Před pár dny jsem přezul na letní a jsem z toho teď poněkud rozladěný. Letní mám Pirelli P Zero 245/35 ZR20 95Y XL, jeté jednu sezónu. Loni jsem z nich byl naprosto nadšený, skvěle držely, na vodě neplavaly, na okruhu v ostrých zatáčkách sice klouzaly, ale naprosto čitelně a předvídatelně, jenom jsou poněkud hlučnější, což mi ale nevadí. Přes zimu jsem jezdil na Nokian WR A3 235/45 R18 98V. Po přezutí mě trochu zděsilo, že tam kde zimní kola naprosto jistě držely mi při stejném jízdním stylu letní kloužou a při necitlivé noze na plynu hrabou ještě na trojku.
Může to být jenom tím, že gumy přes zimu ztvrdly a navíc se přidalo počasí? Den po přezutí u nás začalo sněžit, od té doby tu sněží pořád a teploty jsou kolem nuly (Vysočina). Mám doufat, že až gumy trochu víc ojedu a zlepší se počasí, budu z nich mít znovu radost nebo je mám vyhodit a zkusit raději Michelin PSS, GoodYear EF1, nebo něco jiného?
Může to být jenom tím, že gumy přes zimu ztvrdly a navíc se přidalo počasí? Den po přezutí u nás začalo sněžit, od té doby tu sněží pořád a teploty jsou kolem nuly (Vysočina). Mám doufat, že až gumy trochu víc ojedu a zlepší se počasí, budu z nich mít znovu radost nebo je mám vyhodit a zkusit raději Michelin PSS, GoodYear EF1, nebo něco jiného?
OPC
Domnívám se, že nejpozději při +30st C a rozpáleným asfaltu budou ty P-zera v oukeji
a fčíl vážně:
Já bych se závěrama počkal, až bude venku pičasí přiměřené letním gumám. Já zcela čerstvě udělal přesně opačnou zkušenost - v půlce března sem na pár dní přezul na úplně nové letní (taky P-zero, ale v 18") a pak zase zpět na zimní (P-Sottozero III, taky v 18") a byl sem totálně znechucen, jak sou ty zimní gumy nejisté, vláčné, nedrží a vůbec... a to bylo venku okolo +5-8 st C
a fčíl vážně:
Já bych se závěrama počkal, až bude venku pičasí přiměřené letním gumám. Já zcela čerstvě udělal přesně opačnou zkušenost - v půlce března sem na pár dní přezul na úplně nové letní (taky P-zero, ale v 18") a pak zase zpět na zimní (P-Sottozero III, taky v 18") a byl sem totálně znechucen, jak sou ty zimní gumy nejisté, vláčné, nedrží a vůbec... a to bylo venku okolo +5-8 st C
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jarka: na okruhu ten rozdil mozna nebude tak propastny, protoze tam je obe poradne zahrejes. jenze tady se bavime o jezdeni na bezne silnici, kde obcas byva dost velky problem dostat do gum dost tepla na to, aby zacaly fungovat.
opc: musis ty gumy zahrat, pak budou drzet. podle me je to cele jen o tech teplotach, max o nejake tenke vrstvicce, co se na nich pres zimu udela.
opc: musis ty gumy zahrat, pak budou drzet. podle me je to cele jen o tech teplotach, max o nejake tenke vrstvicce, co se na nich pres zimu udela.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
mmira: jako na normální ježdění taky gumy nezahřívám a fungují všechny tak nějak očekávatelně. Třeba teď ty eko falkeny co mám na Ignácovi, jsou super i kolem nuly - prostě vyjedu a pohoda. Co se týká gum tak k informacím z webu, které popisují vlastnosti, přistupuju z krajní nedůvěrou.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). ![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
njn, na ignacovi je to asi jedno. na Focusu taky vubec netusim, co tam je a funguje to. ale uz na Civicovi byl mega rozdil pri prechodu z RE050A na Nokiany Line. vlastni zkusenost je vlastni zkusenost. takze oklikou zpet na zacatek, RE050A nikdy vice.
Autoforum.cz
Ignáce používám jenom jako příklad, stejný zkušenosti mám i na ostatních autech včetně ctr. Jediná guma která mi přišla že nefunguje dostatečně, byla nokian wr g2, ale to jen na sněhu kde podle mýho moc nezabírala (oproti tomu co jsem četl od lidí na webu, že právě na sněhu by měla být skvělá???) jinak ale pohoda. Třeba ty RE050, velká část typer.cz na nich jezdila než přešli na semi a pochavalovala si je (kamarád je má třeba na Fo STII a taky je chválí). Teď se tady dočítám od pár lidí že strašná sra.ka a nebrat a další zas že pohoda. To je takový rozptyl názorů, že tomu prostě nejde věřit. Proto říkám, že pocit z pneu je tak subjektivní věc, že tomu co se člověk dočte na webu by neměl přikládat nějakou extra váhu.
Jestli se tam vlezou nevím jak zjistitd1.8t píše:Ten centimetr ti vadí z legislativních důvodů nebo se tam nevlezou?
![Blushing :ymblushing:](./images/smilies/9.gif)