Nový benzín s vyšším posedom a nízkou spotrebou
Re: Nový benzín s vyšším posedom a nízkou spotrebou
Sorry, Slavo, ale nemal by si si založiť vlastné vlákno?
Tak tie manuály som nikde nenašiel. Resp. niekde možno aj boli, ale boli to weby, kde za to chcú zaplatiť.
Dočítal som sa však (a myslím, že to aj tu niekto spomínal), že ACC nedokáže zastaviť za statickou prekážkou. To je problém napr. ak kolóna v meste zastaví. Škoda.
Dočítal som sa však (a myslím, že to aj tu niekto spomínal), že ACC nedokáže zastaviť za statickou prekážkou. To je problém napr. ak kolóna v meste zastaví. Škoda.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No, on dokonce nedokáže zastavit ani před statickou překážkou a ne jenom za ní ![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
Ale není to vada tempomatu, ale jeho vlastnost. Stačí, aby se kolona posouvala nepatrnou rychlostí a tempomat se už chytne.
Škoda taky je, že auto neumí létat...
![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
Ale není to vada tempomatu, ale jeho vlastnost. Stačí, aby se kolona posouvala nepatrnou rychlostí a tempomat se už chytne.
Škoda taky je, že auto neumí létat...
No pain, no gain.
Vespa time![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Vespa time
![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Myslel som stojace auto v kolóne. Ak to berieme z pohľadu toho auta, tak musím zastaviť za ním, nie pred ním. Pri značkách je to naopak, lebo sú otočené opačne. Takže tam by to bolo "pred značkou".
Ide mi o to, že ak mám nastavenú rýchlosť, idem cez obec a predo mnou niekto zastaví na prechode, ACC nezastaví. Teda v prípade, ak auto stálo ešte pred dosahom môjho radaru (píšu, že 200 metrov). Pritom si myslím, že ide čisto o softvérovú záležitosť. Alebo sa jedná o radar, ktorý zachytí len pohybujúci sa veľký predmet a statické fyzicky nevidí?
O tom totiž predajca nehovoril. Hovoril len o tom, že mi auto nezastaví na križovatke (ak na nej nikto nestojí), lebo nevie, že to je križovatka a nie je tam žiadne auto. To je však logické a nemám proti tomu námietky.
![Wink ;)](./images/smilies/3.gif)
Ide mi o to, že ak mám nastavenú rýchlosť, idem cez obec a predo mnou niekto zastaví na prechode, ACC nezastaví. Teda v prípade, ak auto stálo ešte pred dosahom môjho radaru (píšu, že 200 metrov). Pritom si myslím, že ide čisto o softvérovú záležitosť. Alebo sa jedná o radar, ktorý zachytí len pohybujúci sa veľký predmet a statické fyzicky nevidí?
O tom totiž predajca nehovoril. Hovoril len o tom, že mi auto nezastaví na križovatke (ak na nej nikto nestojí), lebo nevie, že to je križovatka a nie je tam žiadne auto. To je však logické a nemám proti tomu námietky.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Statické předměty "nevidí"
Adaptivní tempomat ale nezbavuje řidiče povinnosti sledovat silniční provoz, takže bych to jako chybu neviděl. Určitě ne v tom ohledu, jak o tom píšeš.
Adaptivní tempomat ale nezbavuje řidiče povinnosti sledovat silniční provoz, takže bych to jako chybu neviděl. Určitě ne v tom ohledu, jak o tom píšeš.
No pain, no gain.
Vespa time
OK, sorry, vlakno jsem necetl, myslel, ze je to vseobecne vlakno s radamipeter.nr píše:Sorry, Slavo, ale nemal by si si založiť vlastné vlákno?
Nepísal som, že je to chyba. Je to vlastnosť. A potešilo by ma, keby to bolo inak.řidičBOB píše:Statické předměty "nevidí"
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
...třeba v další generaci... Prošel jsem s adaptem několik generací a lepší se to. Sic pomalu, ale lepší.
No pain, no gain.
Vespa time
A volil by si kombináciu ACC + DSG alebo ACC + manual?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
určitě s DSG. Ač jsem na manuálech najezdil cca milion km, tak bych to dnes do auta už nechtěl. Leda do nějakého GTI na víkendové zablbnutí.
Popravdě nechápu, k čemu je dobrý adapt a MT...sice to neresetuje rychlost při přeřazování, ale to už ani nová generace klasických tempomatů, ale s AT + ACC je to celé mnohem přirozenější a tak nějak samozřejmé.
Popravdě nechápu, k čemu je dobrý adapt a MT...sice to neresetuje rychlost při přeřazování, ale to už ani nová generace klasických tempomatů, ale s AT + ACC je to celé mnohem přirozenější a tak nějak samozřejmé.
No pain, no gain.
Vespa time