Moje první auto...

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
HondaMan
Letec

Re: Moje první auto...

Příspěvek od HondaMan »

Pick: Ono u těhle starých zázraků ty díly také nestojí moc... Jsem koukal na nějaké díly na piáno a ceny byly vážně směšné...
Problém je, když se Ti rozbije něco co koupíš jen v MB/BMW...
2.9T RWD
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

HondaMan píše:Ono dost záleží i na tom, co znamená dobrý stav. Třeba pro mě to je třeba situace, kdy na podvozku nic neklepe, ložiska nehučí, tlumiče fungují jak mají, motor přede, v řízení a řazení nejsou vůle...
Než jsem koupil současné auto, byl jsem se podívat na mnoho aut, a většina v dobrém stavu nebyla. A to mluvím o autech 3 - 6 let starých.
Nevím zdali se stav aut po 15 letech provozu tak rapidně zlepšuje, ale než jsem koupil "dobrý stav", tak jsem hledal opravdu dlouho...
To se naše představa o dobrém stavu shoduje. Takové to auto bylo když jsem s ním jel naposled a nepředpokládám, že nyní by na tom bylo jinak.
Ain´t nobody got time for that
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Pickuper píše:
charger píše:. Jsou to 318i či 320i koupené za cenu kolem 40ti, nezhnilé a zejména ty 318i i velmi spolehlivé. Jiný si za stejné peníze koupil Feldu a má dlouhodobé náklady na provoz větší než ta 318i.
čeče tomuhle tvrzení nějak nevěřím, už jen proto, že nejdražší náhradní díl na Feldu (škrtící klapka) stojí asi 5litrů :D
On je největší rozdíl v tom, že ta Felda potřebovala péči, 318i potřebovala jen benzín, byla fakt v dobrém stavu, sám jsem se divil.
Ain´t nobody got time for that
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

já pamatuju, když Filckou jezdil Jencek a všechno bylo do víceméně litru, jen motor ho stál tuším dvojku :D
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
one-z
Autoškolák

Příspěvek od one-z »

HondaMan píše:Ono dost záleží i na tom, co znamená dobrý stav. Třeba pro mě to je třeba situace, kdy na podvozku nic neklepe, ložiska nehučí, tlumiče fungují jak mají, motor přede, v řízení a řazení nejsou vůle...
Než jsem koupil současné auto, byl jsem se podívat na mnoho aut, a většina v dobrém stavu nebyla. A to mluvím o autech 3 - 6 let starých.
Nevím zdali se stav aut po 15 letech provozu tak rapidně zlepšuje, ale než jsem koupil "dobrý stav", tak jsem hledal opravdu dlouho...
Mě skoro přijde, že 3-6 letá auta, jsou auta co byla vyloženě spotřebáky. Majitel koupil, ojezdil ho bez vložení koruny a když bylo na tachu kolem 100tkm (záruka pryč, rozvody na krku, podvozek taky už není co býval, dvouhmota se začínající vůlí apod.), tak rychle do světa. U takových aut je potom imho skoro vše "brzy na výměnu". U starších je docela šance, že byla v takovém, stavu, že se s tím už nedalo jezdit, nebo nepřošla legální technickou a majitel byl "donucen" servis udělat :D

Ale ve výsledku je to stejně o konkrétním kusu a mít štěstí hned u prvního auta, že je ok, to se moc nestává, tím spíš u aut s dražším servisem...
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Ano, auto je byl a bude spotřebák. Problémy 20 letého auta jsou někde jinde než v rozvodech a pár dílech na podvozku.
Viz třeba koroze na první pohled neshnilého auta:
Obrázek

A spousta dalších poruch, které po 5 letech a 150tkm nejsou nijak zásadní, ale po 20 letetch a 120tkm už problém bývají. A jde většinou o díly, které se v druhovýrobě shánějí velmi těžko.
2.9T RWD
Prasík
Řidič začátečník

Příspěvek od Prasík »

hele, není to tvoje punto? :D
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Není, ale pravidlo "Nikdy nekupovat auta na F" splňuje také... :D
2.9T RWD
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

FIAT :D
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Prasík píše:hele, není to tvoje punto? :D
To je následek kyselých dešťů
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
Odpovědět