Hothatch

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Kajak
Autoškolák

Re: Hothatch

Příspěvek od Kajak »

Diky za nazory. RS3 mam v pozadi kvuli $. I po sleve je porad o dost drazsi, nez m135i a golf. A to tam mam akorat barvu a stavitelny podvozek. RS3 ma v zakladu 19" kola a podle testu je dost tvrde. Nevyhoda je, ze clovek ma v zakladu i automat. Radeji bych preferoval manual. Nicmene zkusim sehnat nekde predvadecku, abych to mohl prohnat po znamych cestach. S3 ve vyberu nemam, protoze je to same, co golf za vic $.

M135i je prakticky za stejne penize jako golf, ale v horsi vybave. V bmw davaji slusne slevy. Mam to nakonfigurovane bez x drive. Svym zpusobem je mi bliz kvuli konceptu, ale zase je tezsi nez golf a v zatackach podle testu je to vyrovnane. Chci si to pujcit na vikend a uvidim, jak to bude zvladat muj rezim a jak velky pokrok udelalo bmw za 20let.

Golf je super v tom, ze dcc dokaze zehlit nerovnosti v comfortnim modu, ale vypnute esp a sport podvozek z toho delaji jine auto. Tam, kde jsem na rozbite ceste tezko hledal s cuprou prilnavost, golf vystreli jako z praku.

Momentalne to mam tak 50:50. Uvidim, jak predvadeci jizda zmeni pomer k/od bmw. Zkusim se jeste podivat po s1, al to uz bude moc maly prcek, kam tezko narvu rozlozene kolo.

Jinak je to druhe auto do rodiny. Mame velkou kravu jako primarni auto, ale s tim jezdi manzelka a pripadne dalky. Me to nebavi :)
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Do BMW se zadním náhonem je vhodné připlatit samosvor a to jsi už s cenou úplně jinde, já tipuju na vítězství VW, ale určitě BMW vyzkoušej. Kdybys měl cestu na Severní Moravu, nechal bych tě svézt.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Kajak
Autoškolák

Příspěvek od Kajak »

Diky za info a za nabidku, ale mam to hodne z ruky na Moravu. Myslel jsem, ze svor je v zakladu v bmw. V M modelech vzdy byl, ale tohle se bere asi jako neco mezi. Bez toho je ten zadek docela spatny. Dodelaval jsem si ho i do stavajiciho auta, bez toho to byla nuda :). Nedostanu se v praci na konfigurator, ale kolik si priplacel, pls?
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

jarka píše:Co jsem četl velký srovnávací test hot-hatchů v top-gearu, tak na mě velikej dojem udělalo malý audi S1. Malý zmrd, který je díky rozměrům divous jako prase a přitom by to do toho nikdo neřekl - a máš to v awd. Na vození dětí po městě podle mýho ideál - jestli se tam teda naskládáte. V článku byly i fotky z jízd na okruhu jak tam asi při dost brutálním catování obrubníků lítalo po dvou kolech, tož ani tam se s tím nudit nebudeš.
Jo, S1 je asi jediný AWD, který by mě zajímalo.
RWD
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Kajak píše:Diky za info a za nabidku, ale mam to hodne z ruky na Moravu. Myslel jsem, ze svor je v zakladu v bmw. V M modelech vzdy byl, ale tohle se bere asi jako neco mezi. Bez toho je ten zadek docela spatny. Dodelaval jsem si ho i do stavajiciho auta, bez toho to byla nuda :). Nedostanu se v praci na konfigurator, ale kolik si priplacel, pls?
Chtějí za to asi 80tis. Kč. Ale je to lamela od Drexlera s plnou zárukou.
RWD
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Tehdy v nabídce nebyl, stálo mě to celé okolo 60000,-kč, ale opruz se složitou montáží (muselo se řezat), popisovalo se to už v mojem výběru auta.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Kajak
Autoškolák

Příspěvek od Kajak »

Hmm, tak moje nabidka na m135i je bez samosvoru. To me celkem zklamalo. Ale mam dohodnute 4hodiny v sobotu, kdy si auto budu moc prohlidnout a vyzkouset. Sam. To je fajn, tak snad to neroztrelim, jak se mi to malem povedlo s Cuprou.

Dodelavat samosvor bych nechtel. Mam ted Quaife a jsou s tim porad nejake problemy. Problem je, ze je fakt tezke sehnat nekoho kvalitniho na montaz, tak aby to neodflaknul, protoze mu venku ceka dalsi pet zakazek.

Koukal jsem ted na m2. To by byl ideal, ale ta cena. Sleva na M model nebude asi tak velka, jako na m135i. Zkusim se ale optat v sobotu.

Jeste me napadlo u Rka - je to motor oznaceny CO2 cejchem, tak se bojim, abych neobjednal a pak nekdo "zodpovedny" z toho neudelal kytickove auto a ja pak nemel neco jineho, nez v cem jsem jezdil na predvadecce.

Na A1 jsem koukal na ulici a to uz je tuze male. Tam se dozadu snad neposadi ani male dite... ale jinak to vypada jako husta motokara.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

GolfR po městě tak kolem 10/100
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Kajak
Autoškolák

Příspěvek od Kajak »

Tak ono je mesto po ranu a mesto pres den. Rano jezdim za 14, pres den za 10. Ale s Rkem za 10 po meste s tim vykonem je celkem slusna hodnota.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak samozřejmě záleží na tom, jak moc ty křižovatky člověk prožívá. Ale časem se to všechno usadí a převládne vědomí, že není potřeba ostatním ukazovat, že to auto něco umí...protože ono opravdu umí.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět