Nové auto do 430 tis.

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
nenapadny.sofer
Pan Řidič

Re: Nové auto do 430 tis.

Příspěvek od nenapadny.sofer »

mysho píše:
nenapadny.sofer píše:Auto bez kol (Leon TGI) bych nebral, bude ti k ničemu.
Pokud to nebyl sarkasmus, prosím rozvinout. Pokud byl, tak nepobavil.
Tak můj cíl nebyl tě pobavit, spíš poukázat na to, že tvoje kritéria výběru nového vozu jsou - diplomaticky řečeno - nesmyslná. Evidentně chceš něco "posh" (velikánský kola, moře diod, ...), ale hajzl máš na chodbě. :-q
mysho
Spolujezdec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mysho »

Co je snad špatného na tom, když chci, aby moje auto dobře vypadalo? Snad nechceš oponovat v tom, že auto na pěkných velkých kolech s full LED světly nevypadá MNOHEM lépe než socka s černými klikami, parabolami a na plechových discích.
Kromě toho, že to chci, tak primárně to potřebuji. Auto bude sloužit i pro marketingové účely, pracuji totiž s barvami PLASTI DIP, takže auto a kola bude pravidelně v jiné barvě.

Motorů - zda tdi, dci, TGI se až tak neobávám (jako např. Při koupi ojetiny), protože to bude v záruce, jedině u Astry mám takový podvědomý otazník.
Pajaa
Autoškolák

Příspěvek od Pajaa »

mysho píše:Co je snad špatného na tom, když chci, aby moje auto dobře vypadalo? Snad nechceš oponovat v tom, že auto na pěkných velkých kolech s full LED světly nevypadá MNOHEM lépe než socka s černými klikami, parabolami a na plechových discích.
Kromě toho, že to chci, tak primárně to potřebuji. Auto bude sloužit i pro marketingové účely, pracuji totiž s barvami PLASTI DIP, takže auto a kola bude pravidelně v jiné barvě.

Motorů - zda tdi, dci, TGI se až tak neobávám (jako např. Při koupi ojetiny), protože to bude v záruce, jedině u Astry mám takový podvědomý otazník.
V tom případě přeci neřeš, že Leon nemá velký kola, protože Seat ti prostě dá vybrat dle výbavové verze. Standard litá a pak jen o palec výš jeden dva typy (např. ve verzi FR jsou 17" hnusný já bych chtěl 19" co má cupra ale nejdeto ofiko" pouze 18" a daný styl". Takže se koupí standard a pak si kup litý jaký chceš - stejně dělat PLASTI-DIP na sériových - nevím podle mě OZ, MOMO má hezčí kde by to vyniklo lépe. Zrovna kola je jedna z mála věcí, které jsou mi vcelku jedno, protože polovinu sezóny jezdím na kolech které si koupím jinde.
mysho
Spolujezdec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mysho »

Jen jde o to, že samotná sada kol je + 25-30 tis. a pokud je to ve výbavě, tak je to jednodušší na financování (operák). :)
Zkusme se tedy na to podívat nehledě od výbav a kol, čistě značka-model-motorizace a hodnotit kvality / slabé stránky daného modelu.
Pajaa
Autoškolák

Příspěvek od Pajaa »

Já bych v tom případě volil Leon, teď neřeším motorizaci ale look efekt. Full LED světla vypadají super, navíc volba interního LED osvětlení které mění barvy včetně dveří. Ten Leon jde nakonfigurovat tak, že věci co jsou pro parádu lze naládovat i do nižší výbavy, jako např Alcantara, panoramatická střecha a velkej displej. To co máš jako motor, či jestli to má různé asistenty není důležité - protože jak říkáš, bude určeno na prezentaci...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Leon je fajn volba, akorát ty LED světla moc nesvítí :-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mysho
Spolujezdec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mysho »

Osobní zkušenost? Napiš více :)

Zkusme teď odhlédneme od výbav, světel, kol a hodnotit jen daný model, v dané motorizaci. Zda má nějakou závažnou negativní vlastnost / chybu apod.
Případně alespoň tyto motory samostatně: 1.6 tdi 66 / 77kW, 1.4 Turbo LPG (Opel), 1.6 cdti 81kW (Opel), 1.4 TGI 81 kW (Seat / VW), 1.5 dci 81kW (Nissan).

Kromě spolehlivosti mě zajímá i spotřeba, dost mě zajímá automatická převodovka.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ano - mám zkušenost z Leonu Cupra. V přímém srovnání s bixenony v Golfu7, to opravdu "nesvítí". Na můj vkus to svítí nějak hodně dolu před kapotu :-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět