Octavia 1.4 TSI vs Lancer sportback 1.6
Re: Octavia 1.4 TSI vs Lancer sportback 1.6
S Rapidem 1.2 TSI (63kW) mám za poslední rok a půl najeto odhadem kolem 60.000 km (střídám vždy okolo 15.000 km) a na takový to běžný ježdění v pohodě. Není to úplně mrtvý a dlouhodobá spotřeba (při současných najetých 13.000 km) je 6.9 l/100 km (v 90% případů jezdím sám). Jezdím denně 50 km do Prahy a zpět po dálnici (svižnější jízdou 130km/h+) a po Praze najedu tak dalších 60 km. Každý den se vracím s najetýmu 150 - 170 km. Čtyři dospělí jsou úplně v klidu, velký je to tak akorát, ale pět dospělých to je už
Pokud neseženeš O3 za nějakou cenu, tak je možnost Rapid 1.2 TSI (77kW). To jede slušně. Kufr to má taky jako propadliště (liftback) - se sklopenými zadními sedačkami jsem tam odstěhoval složenou kuchyň z hornbachu
Pokud neseženeš O3 za nějakou cenu, tak je možnost Rapid 1.2 TSI (77kW). To jede slušně. Kufr to má taky jako propadliště (liftback) - se sklopenými zadními sedačkami jsem tam odstěhoval složenou kuchyň z hornbachu
Perfekt,chtěl jsem vyvolat diskuzi,která by částečně a nebo spíš plně vyloučila pořízení Micáka.To se povedlo,díky.Co se týče O3 a 1.2 TSI-77- kw......seženu a vyzkouším,naložím dětma a uvidí se.Rapid stejné motorizace by přicházel také v úvahu,přeci jenom je to auto lehčí než O3.Co se týče jiných možností jako Golf,Astra...tak novější Jetta se mi líbí moc.Díky pánové za reakce!!!
V tuto chvili ano, ale kvuli EU6 se prechazi na nove agregaty, takze vsechna auta vyrobena od cervna jiz budou s remenem a start-stopem.x2005 píše:Podle mě Rapid je furt první generace TSI. Takže bez prodloužený záruky nebrat...
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
No pry uz to maji vychytane (i kdyz uplna tutovka to bude az po prechodu na remen, pokud se tam tedy neobjevi jine problemy), takze i rapid s retezem je duveryhodnejsi, nez starsi 1.4, ktere na to trpely nejvice.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
vychytané nic není - 1.2TSI/1.4TSI s řetězem prostě nebrat!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Moje rady jsou asi trochu nerelevantní vzhledem k tomu, že se mi do ruky nedostane olítaný rapid, takže dlouhodobou zkušenost nemůžu nabídnout (v podstatě jezdním s novými auty a pouštím je před první garančkou), ale pro O3 je dle mého minimum 1.4 TSI.
co megan 1.2TCe 115k ? v kombiku dost priestorne. 5D s detmi niene idealna kombinacia, aj ked kufor velky
"Po různých úvahách jsem nakonec skončil u těchto dvou vozů." (=Octavia, Lancer)
"Atmosferický benzín byl i důvodem,proč padl výběr na Lancera"
"Perfekt,chtěl jsem vyvolat diskuzi,která by částečně a nebo spíš plně vyloučila pořízení Micáka.To se povedlo,díky"
Co sa stalo, ze si zmenil nazor?
"Atmosferický benzín byl i důvodem,proč padl výběr na Lancera"
"Perfekt,chtěl jsem vyvolat diskuzi,která by částečně a nebo spíš plně vyloučila pořízení Micáka.To se povedlo,díky"
Co sa stalo, ze si zmenil nazor?
Stalo se to,že se mi podařilo do nového Lanceru sednout,takže jsem mohl posoudit již zmíněný názor velikosti kufru a místa v zadní části auta.Dlouho jsem hledal pozici za volantem a tak nějak mi to nesedělo.Auto mělo najetých 2000km a na lakovaných části karosérie mnohačetné oděrky,takže Micák má opravdu nekvalitní lak.Náhradní díly nejsou levnou záležitostí a servis který mám vzdálený 40km od bydliště,nemá zrovna dobré ohlasy.
Podařilo se mi zjistit,že spolužák pracuje ve Škodovce a ten mi včera potvrdil názor,který tady zazněl,že když O3,tak min.1.4 TSI.
Bohužel tam se svým cenovým stropem nevlezu.
Renault mám hned za barákem,pokusím se něco zjistit o tom Meganu combi 1.2 TCe
Podařilo se mi zjistit,že spolužák pracuje ve Škodovce a ten mi včera potvrdil názor,který tady zazněl,že když O3,tak min.1.4 TSI.
Bohužel tam se svým cenovým stropem nevlezu.
Renault mám hned za barákem,pokusím se něco zjistit o tom Meganu combi 1.2 TCe
Motor 1.2TCe je slušný, klutivovaný, jede spíš dole, na klidný ježdení dobrá volba. Ale zbytek Meganu je už díky době původního vzniku za zenitem. Hlavne ergonomie a především přehlednost pracoviště řidiče a především digitální tacho černé číslice na bílém podsvícení jsou zlo. Doporučuji vyzkoušet za tmy.
Samozřejmě Megane 1.2TCe 6MT je velký pokrok proti Megane 1.6i (dříve 5MT) - především ticho a celkový projev motoru TCe. Ale zbytek auta je hidně lowcostovaný a to jsem měl pujčenou výbavu Limited.
Takže raději O3 1.2 TSI nez Megane 1.2TCe.
Kdyz budes v <> tak vyzkousej po Megane novy Clio kombi. Jsem zvedav, co tomu rozdilu reknes.
Samozřejmě Megane 1.2TCe 6MT je velký pokrok proti Megane 1.6i (dříve 5MT) - především ticho a celkový projev motoru TCe. Ale zbytek auta je hidně lowcostovaný a to jsem měl pujčenou výbavu Limited.
Takže raději O3 1.2 TSI nez Megane 1.2TCe.
Kdyz budes v <> tak vyzkousej po Megane novy Clio kombi. Jsem zvedav, co tomu rozdilu reknes.