Octavia 1.4 TSI vs Lancer sportback 1.6

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
PetrL
Řidič začátečník

Re: Octavia 1.4 TSI vs Lancer sportback 1.6

Příspěvek od PetrL »

S Rapidem 1.2 TSI (63kW) mám za poslední rok a půl najeto odhadem kolem 60.000 km (střídám vždy okolo 15.000 km) a na takový to běžný ježdění v pohodě. Není to úplně mrtvý a dlouhodobá spotřeba (při současných najetých 13.000 km) je 6.9 l/100 km (v 90% případů jezdím sám). Jezdím denně 50 km do Prahy a zpět po dálnici (svižnější jízdou 130km/h+) a po Praze najedu tak dalších 60 km. Každý den se vracím s najetýmu 150 - 170 km. Čtyři dospělí jsou úplně v klidu, velký je to tak akorát, ale pět dospělých to je už :-q

Pokud neseženeš O3 za nějakou cenu, tak je možnost Rapid 1.2 TSI (77kW). To jede slušně. Kufr to má taky jako propadliště (liftback) - se sklopenými zadními sedačkami jsem tam odstěhoval složenou kuchyň z hornbachu :)
maco10
Adept autoškoly

Příspěvek od maco10 »

Perfekt,chtěl jsem vyvolat diskuzi,která by částečně a nebo spíš plně :) vyloučila pořízení Micáka.To se povedlo,díky.Co se týče O3 a 1.2 TSI-77- kw......seženu a vyzkouším,naložím dětma a uvidí se.Rapid stejné motorizace by přicházel také v úvahu,přeci jenom je to auto lehčí než O3.Co se týče jiných možností jako Golf,Astra...tak novější Jetta se mi líbí moc.Díky pánové za reakce!!!
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

x2005 píše:Podle mě Rapid je furt první generace TSI. Takže bez prodloužený záruky nebrat...
V tuto chvili ano, ale kvuli EU6 se prechazi na nove agregaty, takze vsechna auta vyrobena od cervna jiz budou s remenem a start-stopem.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
lampa
Pan Řidič

Příspěvek od lampa »

No pry uz to maji vychytane (i kdyz uplna tutovka to bude az po prechodu na remen, pokud se tam tedy neobjevi jine problemy), takze i rapid s retezem je duveryhodnejsi, nez starsi 1.4, ktere na to trpely nejvice.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

vychytané nic není - 1.2TSI/1.4TSI s řetězem prostě nebrat!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
PetrL
Řidič začátečník

Příspěvek od PetrL »

Moje rady jsou asi trochu nerelevantní vzhledem k tomu, že se mi do ruky nedostane olítaný rapid, takže dlouhodobou zkušenost nemůžu nabídnout (v podstatě jezdním s novými auty a pouštím je před první garančkou), ale pro O3 je dle mého minimum 1.4 TSI.
MirecBA
Spolujezdec

Příspěvek od MirecBA »

co megan 1.2TCe 115k ? v kombiku dost priestorne. 5D s detmi niene idealna kombinacia, aj ked kufor velky
magalanes
Adept autoškoly

Příspěvek od magalanes »

"Po různých úvahách jsem nakonec skončil u těchto dvou vozů." (=Octavia, Lancer)
"Atmosferický benzín byl i důvodem,proč padl výběr na Lancera"

"Perfekt,chtěl jsem vyvolat diskuzi,která by částečně a nebo spíš plně :) vyloučila pořízení Micáka.To se povedlo,díky"

Co sa stalo, ze si zmenil nazor?
maco10
Adept autoškoly

Příspěvek od maco10 »

Stalo se to,že se mi podařilo do nového Lanceru sednout,takže jsem mohl posoudit již zmíněný názor velikosti kufru a místa v zadní části auta.Dlouho jsem hledal pozici za volantem a tak nějak mi to nesedělo.Auto mělo najetých 2000km a na lakovaných části karosérie mnohačetné oděrky,takže Micák má opravdu nekvalitní lak.Náhradní díly nejsou levnou záležitostí a servis který mám vzdálený 40km od bydliště,nemá zrovna dobré ohlasy.
Podařilo se mi zjistit,že spolužák pracuje ve Škodovce a ten mi včera potvrdil názor,který tady zazněl,že když O3,tak min.1.4 TSI.
Bohužel tam se svým cenovým stropem nevlezu.
Renault mám hned za barákem,pokusím se něco zjistit o tom Meganu combi 1.2 TCe
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Motor 1.2TCe je slušný, klutivovaný, jede spíš dole, na klidný ježdení dobrá volba. Ale zbytek Meganu je už díky době původního vzniku za zenitem. Hlavne ergonomie a především přehlednost pracoviště řidiče a především digitální tacho černé číslice na bílém podsvícení jsou zlo. Doporučuji vyzkoušet za tmy.

Samozřejmě Megane 1.2TCe 6MT je velký pokrok proti Megane 1.6i (dříve 5MT) - především ticho a celkový projev motoru TCe. Ale zbytek auta je hidně lowcostovaný a to jsem měl pujčenou výbavu Limited.

Takže raději O3 1.2 TSI nez Megane 1.2TCe.

Kdyz budes v <> tak vyzkousej po Megane novy Clio kombi. Jsem zvedav, co tomu rozdilu reknes.
Odpovědět