Jaký kabriolet ?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Brus
Letec

Re: Jaký kabriolet ?

Příspěvek od Brus »

plátěná střecha není v zimě vůbec žádný problém. Pokud teda není děravá :-) bydlím už trochu v kopcích, nejedno ráno sundávám z auta 20cm sněhu a nikdy žádný problém nebyl. ono to opravdu nepropouští :-) a zima v tom taky není. To jsou obavy opravdu zcela liché.
Pravda vyděsí
superman19
Autoškolák

Příspěvek od superman19 »

Brus píše:plátěná střecha není v zimě vůbec žádný problém. Pokud teda není děravá :-) bydlím už trochu v kopcích, nejedno ráno sundávám z auta 20cm sněhu a nikdy žádný problém nebyl. ono to opravdu nepropouští :-) a zima v tom taky není. To jsou obavy opravdu zcela liché.

Jasně, ale člověk se o tu střechu musí starat :)) Jak často jí impregnuješ nebo jak se o ní a jak často staráš ?? :) Díkes
superman19
Autoškolák

d1.8t píše:Tak pokud by na jaro/leto/podzim stačilo plátno a na zimu by se dal hardtop, tak by to mohlo dost rozšířit výběr.

příklady hardtopů Z3, e36, e46
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Jojo, nad tím jsem také přemýšlel. Hlavně nad e36...ale zase už jsou taky starší...
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Pokud bys měl zájem, tak mám jednu stříbrnou 307CC poFL 2.0i na prodej.

Cenu Ti udělám.
Více info viz SZ

Ad spotřeba. Žere to adekvátně výkonu a hmotnosti. Když to budeš "šolichat" po okresce, pojedeš klidně za 6, normální jízda za 7 - 8... Hodně to žere jen při rychlé jízdě na dálnici, kde při rychlostech přes 160 jezdíš za 10+
Já jezdil v kombinaci za 8 s tím že jsem každý den musel vyjet z "centra" Prahy, chvíli jsem jel po jižní spojce a pak 10km okreska.
2.9T RWD
Sklenka
Autoškolák

Příspěvek od Sklenka »

:o) od francouzů jen ženy a bagety :o)

Mazda MX-5 NC ...
superman19
Autoškolák

Sklenka píše::o) od francouzů jen ženy a bagety :o)

Mazda MX-5 NC ...

plátěná střecha, 2 místné ... takže nevyhovuje mým požadavkům

Do toho Peugeota se mi fakt nechce, když čtu ty kritiky ... jenže co mám dělat ??? potřebuju pevnou střechu po celý rok a aby nestálo 300 tisíc ...
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

superman19 píše:
Brus píše:plátěná střecha není v zimě vůbec žádný problém. Pokud teda není děravá :-) bydlím už trochu v kopcích, nejedno ráno sundávám z auta 20cm sněhu a nikdy žádný problém nebyl. ono to opravdu nepropouští :-) a zima v tom taky není. To jsou obavy opravdu zcela liché.

Jasně, ale člověk se o tu střechu musí starat :)) Jak často jí impregnuješ nebo jak se o ní a jak často staráš ?? :) Díkes
nikdy jsem jí neimpregnoval ani se o ni nestarám. údržba nula. jen to občas umyju, tak jako jakékoliv jiné auto.
Pravda vyděsí
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Kolega, který má kabrio od Porsche se taky nestaral a to zadní plexi v plátěné střeše je tak nějak mléčné a vidí pře něj leda pikaču... Navíc to vypadá velmi nehezky.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
autocentrumkral
Dítě v autě

Příspěvek od autocentrumkral »

Za ty peníze - kolem 150000,-Kč jsou dvě možnosti.
1. mazda MX-5 NB
2. mazda MX-5 NC od r. 2006 s více kilometry.
Mx5 je jeden z mála kabrioletů, se kterým si užijete požitek z jízdy - přesné vedení v zatáčkách ( ne jako Francouzi - zde musím souhlasit - pouze bagety a jen čerstvé!!!!), poměrně svižný motor - 1.8i NB a nebo NC 2,0i - přesné, krátké řazení. Prostě se nemusíte se bát, zda Vás technika náhodou nezklame!! Nic na Vás nebude blikat, jak např. u Fr. a nebo Německých aut. Kdo se o auto průměrně stará, tak nemusí mít obavy. Mám na nich najeto tak kolem 150000km a stále nic. Jednou jsem měl mercedes a nebylo vyjížďky, aby nebyl problém. Střechou počínaje a motorem konče. Asi měl víc najeto. To už je lepší Z4. A nebo Porsche Boxster.
Shrnutí - MX-5 je vůz za málo peněz a se spoustou muziky!!!
http://www.mx-5klub.cz/
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

jo to plexi se rozpadá. já tam ale mám sklo.
Pravda vyděsí
Odpovědět