Povoz pre 80+ do 3 500 €

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Brus
Letec

Re: Povoz pre 80+ do 3 500 €

Příspěvek od Brus »

není to moc velké? co takové suzuki jimny?
Pravda vyděsí
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Range II je složitější než Disco (to auto mělo v roce 94 osm, nebo devět ŘJ :ymparty: ), ale když se koupí dobrý kus, tak to není problém. Osobně jsem s tímhle autem s nejprůserovější spolehlivostí najel něco přes 40.000km, z valné části s tímhle :
469531.jpg
469531.jpg (6.42 KiB) Zobrazeno 2986 x
, nebo podobným vlekem po Čechách i Evropě....U Freelandera jsem rozpačitý - to auto jsem měl rád, mám pro něj slabost kvůli komfortu, jízdním vlastnostem, určité jednoduchosti a funkčnosti, ale zároveň už se leckde projevilo ožírání kostí díky BMW, které pak otravují život - praskající stahovačky, šotci v ABS modulu. Opravy nejsou většinou drahé.
Free jsem opustil kvůli potřebě tahání větších vleků - Free má sice 2,0t, ale pocitově to auto na to není trvale stavěné.
Range i když zapřáhneš 3,5t, tak se jen se samozřejmostí zeptá kam to bude.....? :ymhug: Navíc jízdní vlastnosti soupravy jsou taky jinde - díky měchům, hmotnosti auta.
Když odmyslím palivo (Free 2,5lt - 14,5l LPG, RR 4,6lt - 15 až 18l LPG) tak jsou provozní náklady kupodivu stejné.
Disco si drží ceny, na rozdíl od RR a Free, které jsou díky nevalné pověsti levné.
MG - radost až na kost.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

To Brus: No je a asi jeho velkost nevyuzije, tolko dreva na chate asi ani nemame a jo Jimny je v hre tiez, no prekvapilo ma kolko malo je ich v ponuke a ze si relativne dost drzia cenu :) Pri nom sa ale obavam, ze sa do neho dedo pohodlne nenasklada a nasledne chudak Jimny pojde po dvoch...inak by bol takmer ideal...

To KDB: Diky za info...z Free som mal vzdy podobny pocit, no je z coho vyberat, velkostne je fajn a cenovo su tiez ok, urcite sa na nejaky pojdem pozriet tiez. A RR by bol cool, hlavne na stare kolena by to bol celkom zasluzeny povoz pre neho ;) ale asi ho urcite nevyuzije, jedine ze by si k nemu kupil aj nejaky cln ;))
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Když využije Discošku, využije i Range. Range je mimo moje nejoblíbenější vozítko do města - má to automat, nevaděj mu díry a obrubníky, málokdo Ti ho vodře na parkovišti, protože je vysokej....
Na tom autě mě baví právě to, jak je všestranné....a s jakou nenucenností :x
Na LR foru se dají najít relavantní informace ke všem modelům. Obecně se dá říci, že oproti japoncům se za stejné peníze koupí novější a zachovalejší auto - a pozor na korozi - u japonců a DII. ND stojí zlomek ceny, ale je pravda, že jsou častěji potřeba.
MG - radost až na kost.
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Range klesá nejvíc v ceně..... http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =4&t=24635
, DII podobného stavu by měla minimálně dvojnásobnou cenu.
Nechci ani raděj pro něj agitovat, spíš přemýšlím nad důvodem rozdílu cen. DII je v něčem jednodušší, ale elektroniky má v sobě taky dost, řada verzí má i měchy na zadní nápravě, navíc řada má i ACE - hydraulicky ovladádané stabilizátory.
Velkou roli v tom hraje i to, že DII není ještě spotřebák (stejně jako Defender), takže má svou užitnou hodnotu a cena klesá pomalu.
Range už je víc spotřební a módní záležitost....tak asi proto, protože se spolehlivostí na tom není o moc hůř než DII

Závěr: Ber to vše v kontextu, že jsem fanda těhle aut a vidím to z pohledu, že když jí miluješ, není co řešit :D
Asi jako Pavproch vidí Pandu... ;;)
MG - radost až na kost.
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Brus píše:není to moc velké? co takové suzuki jimny?
+1 Přijde mi, že velkej teréňák se starým turbodieselem nesplňuje ani jeden požadavek na auto pro 80+. A Jimny bylo první co mě napadlo při přečtení zadání.
RWD
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Nehadam sa...Jimny je jeden z naj kandidatov, pocuvam na neho zo vsetkych stran chvalu, ale svojou velkostou to proste je mini povoz...

Kazdopadne prave kvoli tej komplikovanosti sa Disca a RR dost bojim, ci uz je to ten diesel, alebo rozne elektroniske blbosti. Nerad by som aby mi dedo furt volal, ze mu to nejde, vsetko blika a jeho "mechanik Pepa" nevie co s tym, ze kladivo nepomaha :-\

Svojou velkostou a kombinaciou vsetkych faktorov je ale asi najidealnejsi Free, len ta spolahlivost a urcita SUVidnost...uvidime...

Pojdeme obzriet a uvidi sa viac, co ano a co urcite nie...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Este ma napada...co nejake Subo? Najlepsie Forester?
Multak se vsim vsudy
...tbd...
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

V podstatě taky dobrej tip. Otázka je ovšem cena a pár špeků taky má - např. samonivelační tlumiče.
MG - radost až na kost.
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Suzuki Jimny ako auto na kratke obcasne trasy a do lesa je vyborny tip, len je to original terenne auto, cize podvozok je fakt tvrdy - na polne cesty pre starsieho cloveka to bude mozno minus. Inak kus na ktorom jazdim (1.3, terenne gumy, 130tis km) ma od kupy najazdenych tak 40tis a kludne si to mozes vynasobit minimalne 2, po cestach jazdi minimalne, vacsinou je v lese na polovackach, pripadne sa v nom vozi rozny material/bordel, casto taha vozik atd. a nikto ho fakt nesetri. Zatial boli menene tusim capy, raz neslo 4x4 lebo bol utrhnuty kablik od senzora v stredovom dife, ktory je zase utrhnuty a ktory som sa dnes pokusal zaletovat ale uz nejde, cize bude treba asi vymenit cely senzor a momentalne nejde elektrina do vozika ale tam by tiez nemal byt nejaky problem vazny, pravdepodobne len kontakt. A nedavno som si vsimol ze ako keby v spojke/prevodovke nieco hrka tak mozno to by mohlo byt nieco vaznejsie ale dokial sa to nepokazi, dovtedy sa to riesit nebude.
Odpovědět