Svižné menší 4x4

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
marv
Řidič začátečník

Re: Svižné menší 4x4

Příspěvek od marv »

Nové WRX bylo favoritem, než se potvrdilo, že nebude v Evropě. Z Dánska nebo Německa by nepochybně šlo sehnat za slušné peníze (i když díky ČNB už by to až tak horké nebylo...).

Takže to vidím stejně. Připlatit za Golf R, nebo oželit 4x4 a koupit OIII RS. Ta minulá generace A3 mi moc smysl nedává vzhledem k ceně a dosti podstatnému rozdílu ve specifikaci. Půl záruky je fuč, k tomu možné komplikace s ojetinou a jejím dovozem (vady zjištěné až na místě apod..). Pokud vyjdu z předpokladu, že na Golf R se ukecá 10% sleva (předpokládám reálnost, R není cenově tak podstřelené jako ostatní Golfy, kde se k 10% dá dostat), tak jsme někde u 850 TCZK vč. DPH.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Na GolfR dostaneš určitě víc...jen to bude chtít trochu víc tlačit prodejce...ono se zas tolik prodávat nebude, takže každý kousek pro prodejce dobrý.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
piriformis
Autoškolák

Příspěvek od piriformis »

marv píše:Pomáhám někomu s výběrem auta a zdá se, že úloha nemá řešení, anebo něco přehlížím.

Zadání:
- nové
- 4x4
- benzín
- nejlépe manuál
- rozměrové spíše menší auto
- 200+ koní
- cena nejlépe do 800 tis. Kč včetně DPH
Ano máš pravdu, tahle úloha nemá řešení (nedávno jsem se známým řešil podobné zadání). Nejblíž jsou tomu Golf R a Mini Paceman JCW - oba dva cenově okolo 950k Kč, přičemž ten Golf bude dynamicky výrazně schopnější. Takže buď přidat nějakou tu korunku anebo slevit z požadavků.

A vybrat jestli oželí 4x4 (v tom případě se otevře velmi širokej výběr prakticky všech HotHatchů - Cupra, Ford ST, VW GTi, OPC, Megane RS atd.) anebo se smířit s automatem a vzít něco jako Juke Nismo, V40 T5.
Kdyby v zadání nebylo 4x4, tak je volba jasná. OIII RS TSI manuál. Na konfiguraci za 700 tis. Kč vč. DPH ceníkových jsem nedávno dostal nabídku, že po slevě a bez DPH to vyšlo na 500 tis. Kč rovných.
No OIIIRS mi teda zrovna nepřipadá jako rozměrově menší auto. :) imho to už bych asi spíš koukal po tom GTi či Cupře...

Sem tam se mluví o tom, že nová Mazda3 MPS by mohla mít i 4x4 s manuálem, ale kdoví kdy a jestli vůbec bude.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

nedělá se 1er f20 už taky jako xDrive?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
marv
Řidič začátečník

Příspěvek od marv »

Nebude na AF někdy v dohledné době test Golfu R ?

Jede pěkně. Počítám, že pjanda při svém obvyklém downhill acceleration testu dá 0-200 pod 15s. ;))

piriformis
Autoškolák

Příspěvek od piriformis »

pavproch píše:nedělá se 1er f20 už taky jako xDrive?
jen v naftě (118xd a 120xd) a pak až M135i xDrive...
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Seat Leon Cupra nebo Cupra R. Snad už to půjde i objednat. Tj. něco mezi Golfem a A3/S3.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To ale asi nebude ve 4x4....
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Proč tady ještě nikdo nezmínil Suzuki SX4 (popřípadě S-cross)? To určitě taky stojí za zmínku a splňuje všechny body kromě výkonu.
No když jsem se vozil chvilku modelem z roku 2007, tak mi to připadalo svižné víc než dost.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Kromě výkonu :D
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět