Ojeté auto pro 18-ti letého

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
varach
Autoškolák

Re: Ojeté auto pro 18-ti letého

Příspěvek od varach »

jarka - díky už jsem se kouknul :) ale píše se, že ta spotřeba je celkem vysoká, je to pravda?
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Asi jo když to v testech píšou, osobní zkušenost nemám... Ale kolem 10l bude žrát každý auto který trochu pojede a budeš aspoň trochu využívat potenciálu motoru. Mě svýho času žrala Ibiza htp 8.6l (za nějakých 60kkm). Teď s Ignisem je to těch 9l a z CTR jsem na 12l...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

Ještě mě napadla dvojice Saxo VTS a P106 S16. Obojí s 1.6, výkon nějak přes 80kW. Byl jsem svezen a jelo to výborně. :)
varach
Autoškolák

Příspěvek od varach »

jarka-jasný no.. ale stejně nějakejch 10l kombi spotřeby je celkem dost...
MiN - Citroena bohužel ne, z osobních důvodů :D
No a ten Peugeot asi pro mě taky nebude špatný auto... :)
Ale stejně, když to všechno porovnám s tou MX-5... Snowman000 mi nasadil brouka do hlavy :D
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

MX-5 je super, o tom žádná. :)
varach
Autoškolák

Příspěvek od varach »

To teda jo :)
Co myslíte.. Za těch 100 000Kč se mám spíš koukat po NA (což je, jestli jsem to dobře pochopil nejstarší verze s výklopnými předními světly) nebo po NB(což by měla být podle mě novější verze už s klasickými světly) ?
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Za tu MX-5 sa ospravedlnujem :D

Kazdopadne za tych 100tisic (ak v tom nie je zaratany pociatocny servis a naklady po kupe) by som urcite pozeral generaciu NB. Uplne najsamlepsia by bola 10th Anniversary edicia z 1999 roku... motor 1,8l 140k, 6st. prevodovka, samosvor :D Ale po tu bude treba urcite do Reichu...
K maximalnej spokojnosti bude ale aj tak stacit klasicka 1,6-ka NB, len odporucam kupovat uz aj s Hard-Topom...pomoze to k celorocnej univerzalnosti a clovek ma mensi strach to auto potom niekde nechat dlhsie. A ore zaciatok bude 110k v tonovom aute bohate stacit.

Ad spotreba: Ani jedno z tu spominanych aut nebude urcite jazdit za viac ako 10 pri beznom, akcnom jazdeni a pri lahkej nohe nebude problem sa dostat k 7-im...
Naposledy upravil(a) Snowman000 dne stř 30 led 20:29, celkem upraveno 1 x.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
varach
Autoškolák

Příspěvek od varach »

Neomlouvej se, naopak :D
No ten servis-s jakou částkou mám počítat? Asi záleží na stavu auta, že?
No jinak se v těch údajích moc nevyznám a občas něco nechápu, tak se o tom budu muset něco našprtat a získat si přehled, ikdyž se mi stránky o mx5 hledaj docela blbě, obzvlášť pak inzerce...
Hard Top.. tzn. žádná plachta, chápu to správně? :D :ymblushing:
A to s těmi 110k v tónovém autě.. Pod tím si mám představit co? :D :ymblushing:
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Jarka: C2 VTS na tradici dobrých HH moc nenavazuje. P106/Saxo je super a kdybych se v tom nebál, tak jsem si to snad i koupil. C2VTS je průser. Je těžká, moc nejede, žere, tvrdá jako kráva, ale nic moc nesedí...
2.9T RWD
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak tak zalezi od stavu...urcite ale brat auto v co najoriginalnejsom stave (tak ako pri akomkolvek)...no nechal by som si asi 20% bokom...
Nejake zakladne info by si mal najst tu: http://www.forum.mx-5.biz/
Hard-Top znamena ze ku klasickej plachte mas este pevnu strechu...takze ked je plachta dole, mozes namontovat tuto...o plachut ale neprichadzas ;)
No tym som chcel povedat ze mas auto ktore ma 110 koni a hmotnost je 1000kg, to jest 110k/t co je dostatocny pomer vykonu na hmotnost, co je celkom dost :) Moje prve auto malo 70k/t :P
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Odpovědět