Felicia vs Fabia I
Re: Felicia vs Fabia I
Z koncernu se nabízí Ibiza a Polo. Němci mají ještě Corsu a Fiestu. Z JP je na výběr Swift, Jazz nebo Yaris. A já osobně bych nezavrhoval ani I nebo F provenienci. Clio, Punto nebo třeba Panda nejsou špatná auta a dají se koupit za "zlomek" ceny Fabie. Na Peugeoty/Citroeny bych se asi vykašlal, ale i tam jde dobře koupit.
Takže rozhodně je z čeho vybírat.
Takže rozhodně je z čeho vybírat.
2.9T RWD
pandáááááá (II.gen)
jinak teda zpět k zadání: pokud bych velmi našponovaný rozpočet a měl vybírat JEN mezi Feličitou a Fóbijou, tak bych asi šáhnul po felicii 1,6MPI
jinak teda zpět k zadání: pokud bych velmi našponovaný rozpočet a měl vybírat JEN mezi Feličitou a Fóbijou, tak bych asi šáhnul po felicii 1,6MPI
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Ok, diky. Tak kdyz vyrazim do bazaru obhlizet felicie, fabie a pandy na co si mam dat bacha pri vyberu. Nejcastejsi skryte vady atd? Jeste jednou diky
Teď jsem tak vzpomínal jak už je to dlouho co jsem nafasoval služební Felicii a ono už je to 13let. Za dva roky jsem s ní najezdil 100tis. km a od tý doby to auto nechci ani vidět. Ale nerozporuji, že už tenkrát to bylo provozně velmi levný auto.
Takže z těch dvou určitě Fabii. Pokud by se zadání rozšířilo hlasuju za Fiestu.
Koukám, že už je skoro rozdávají.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/ ... oFrom=list
Takže z těch dvou určitě Fabii. Pokud by se zadání rozšířilo hlasuju za Fiestu.
Koukám, že už je skoro rozdávají.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/ ... oFrom=list
RWD
Astra f? Da se koupit za par kacek, levny ND, a vsechno se na ni da udelat doma v garazi. Problem je ale samozrejme rez...
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
Rozhodně fabia, případně ta fiesta. Fabia je pocitově úplně jinde než felicia. Velká, mohutná (snad i dobře vypadající) palubní deska, masivnější dveře, lepší odhlučnění atd atd atd... Nebál bych se základní 1.4 44kw (vlastní zkušenost), 16v jsou poruchovější a žravější. Fiesta je asi dražší i co se týká dílů, ale taky velmi příjemné malé-auto
MPI 44kW alebo 50kW ho v meste zozere zaziva (takziez vlastna skusenost)
1,4 16V 55kW je idealny motor do fabie, spravis rozvody a mas pokoj
1,4 16V 55kW je idealny motor do fabie, spravis rozvody a mas pokoj
tak je lepsi ta 16v? Na kolik prijdou ty rozvody?
MPI 44kW alebo 50kW zkurvily euronormy,jinak v pohodě.
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
při stejném jízdním stylu byla spotřeba u 16v větší (neadekvátně rozdílu) a za 4 roky byl motor absolutně bez poruchy, což se kamarádovi s 16v nepoštěstilo... Mělo to 160tis při prodeji... Tak nevím, opravdu na ten motor nemůžu říct špatného slova a 44kw má rozvodový řetěz, ten se měnit ani nemusí