Auto pro nováčka

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
GeneHawkins
Letec

Re: Auto pro nováčka

Příspěvek od GeneHawkins »

Arkis píše:GeneHawkins - Ty si akorát chceš nahnat posty a ne pomoct.
A k čemu mi asi tak vyšší počet příspěvků bude? Ale máš pravdu, podílet se na takové zhovadilosti jako vybrat nejlepší šestiválec do třiceti tisíc opravdu nehodlám. ;)
A můj předchozí příspěvek byl míněn vážně.
Mattbaylesa
Řidič začátečník

Příspěvek od Mattbaylesa »

Nejprve se nad sebou zamysli sám. Je hezké, že máš nějaký sen, úplně ale nekoresponduje s tvými finančními možnostmi, řidičskými zkušenostmi a ani se zodpovědností, jakou dokážeš unést.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Arkis píše:Snowman000 - Nevypadá špatně, jen se bojím těch roků. Na ročním povinku se to hodně odrazí.

Zatím se nejvíc přikláním - Opel Vectra 1999 po faceliftu není to bohužel V6 (ještě se koukám) 2.2l s celkem pěknou výbavou za 28000Kč, ale má nalítáno 290t km.
Za 30tisic nebude ziadne auto bezproblemove, no cim novsie, tym komplikovanejsie a narocnejsie na samoudrzbu.
Vectru by som nechcel ani zadarmo, uz ked to bolo nove tak to nebolo nic moc a teraz...
Takze za mna MB 123/124/190 alebo BMW E30/E34 :)

PS: Nejdem, tu nikomu vyhovarat alebo zakazovat co si ma alebo nema kupit. Moje peniaze za macku vo vreci to nebudu...
A ziadne z vybranych aut nie je nejaka raketa, kazdy nesie zodpovednost za svoje cinny, a uchylku po 6-valci tak trochu chapem, sam nou trpim :ymblushing:
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Je mi jasné, že novější auta budou těžší na údržbu no už si dělám druhou střední (první byla obor IT, teď automechanik) školu. Tu druhou školu mám asi jen kvůli tomu, že se o auta fakt zajimám. S údržbou si hlavu nedělám, rád řeším problémy a nebojím se umazat se. Navíc mám kamaráda v servise, takže ten by pomohl kdyby bylo nejhůř. Jak jsem již psal, BMW miluju, ale bál bych se jít do takových starých kousků. Nejradši bych byl kdyby auto bylo nejhůře z 1995... Z BMW se mi hodně líbí E46tky, ale nějak nevím jestli se dělali V6 a v jaké cenové relaci by se vůbec pohybovaly. Díval sem se, že některé kusy se dají koupit i za 30000, ale žádná sláva. Auto chci na decentní jezdění (předpisově - už jen kvůli tomu, že nemám na pokuty :D ) ne na blbnutí jako kluk.
metaljohn
Mistr volantu

Příspěvek od metaljohn »

Tak E46 se dělaly především jako šestiválce...a řadový, já ti dám V6 ;) Ale za 30 000 bych na tento model zapomněl, za ty peníze bude i E36 pořádnej pelech.
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Obrázek

Véčkové jsou stejně nejhezčí, ale o to ani tak nejde. Hondaman mi poslal celkem zajímavou nabídku na překvapivě Hondu legend V6 z 1997, tak ještě počkám na jeho fotky.

A ještě jsem se díval na Galanta, toho mě doporučuje pořád jeden kamarád.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jak u hondy, tak i u mitsi se pos*ereš do výšky z ceny ND....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Na Galanta by mě díly sháněl ten kamarád, co mě ho pořád nutí. Mají doma 5 rozložených mitsáků a s dalšíma 3ma jezdíjou. Oni jsou tak trošku na ty Mitsubishi ujetí.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Po dnešním hledání jsem našel Ford Mondeo. Vypadá až moc dobře na tu cenu, takže hádám, že tam bude nějaké skrytá vada.

Je to sice trošku nad moji cenu, ale 5000 už není tak hrozná pálka a někde bych si je sehnal navíc.

EDIT: Tak jsem asi našel ty chyby. Stáhl jsem si galerii jeho vozu a ejhle.
Obrázek
Obrázek

+ Je to pomlácené kroupama (asi).
Obrázek
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

Arkis píše: Obrázek
tohle je v pohodě. povrchová rez...

Každopádně auto kategorie, které vybíráš, bude vždycky v + - tomhle stavu. Smiř se s tím, že šestiválcovou leštěnku střední a vyšší třídy za tuhle cenu nekoupíš.
Naposledy upravil(a) aikoN dne pát 17 srp 18:48, celkem upraveno 2 x.
Rychlost zabíjí!
Odpovědět