BMW E36
Re: BMW E36
taky bych šel do e36 328i posledních ročníků.... měl sem sedana e36 (sic jen 318i) MR1996 a dodnes na těch 5let za kniplem vzpomínám s láskou a něhou v duši.....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Já jsem pro compacta 323ti, všechno ostatní z řady e36 už je moc dospělácky veliký . Řídil jsem kamarádovo 318is a ta dlouhá záď byla přeci jen v zatáčkách znát.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Já compacta nechci, moc se mi nelíbí Ale projíždím mobile.de a je jich hrozně moc, až jsem se divil.
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
Vzhledově je to prostě divný, o tom žádná. I když na mobile.de jsem svýho času viděl i pár docela snesitelnejch.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Tak že jste to vy pánové, tak jsem prohrábl archiv a podíval se, jak to s těmi E36 (sedan) bylo:
- v prospektu z roku 94 (Německo) se pro všechny motorizace E36 (tj. 316i, 318i, 320i, 325i, 318tds, 325td a 325tds) nabízí 25% samosvorný diferenciál jako příplatková výbava. Pro 320i, 325i a 325tds je možno objednat protiprokluz ASC+T, taky za příplatek. Ovšem nikde se nepíše, jestli to šlo zároveň - IMHO spíš ne. Je možné, že na některých trzích (Švýcarsko, Rakousko) mohl být samosvor NEBO ASC+T už standardně, ale to jen spekuluju.
- v prospektu z konce výroby E36 (snad 96 nebo 97, také pro Německo) už se o samosvoru vůbec nepíše, nenabízí se. Naopak všechny šestiválce sériově a všechny čtyřválce za příplatek mají ASC+T.
- v prospektu z roku 94 (Německo) se pro všechny motorizace E36 (tj. 316i, 318i, 320i, 325i, 318tds, 325td a 325tds) nabízí 25% samosvorný diferenciál jako příplatková výbava. Pro 320i, 325i a 325tds je možno objednat protiprokluz ASC+T, taky za příplatek. Ovšem nikde se nepíše, jestli to šlo zároveň - IMHO spíš ne. Je možné, že na některých trzích (Švýcarsko, Rakousko) mohl být samosvor NEBO ASC+T už standardně, ale to jen spekuluju.
- v prospektu z konce výroby E36 (snad 96 nebo 97, také pro Německo) už se o samosvoru vůbec nepíše, nenabízí se. Naopak všechny šestiválce sériově a všechny čtyřválce za příplatek mají ASC+T.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
jsem si 100% jist, že v CZ tištěném barevném prospektu 3er e36 rok 1996 není o samosvoru ani slovo... ale nechtějte po mně, abych fčíl lezl na půdu a prohrabával ty hromady bordela, co tam silážuju, abych vám to dokázal....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
A já to ještě trochu zamotám. V BMW parts katalog, je LSD dostupnej i pro e36 328i z posledního měsíce výroby, 4/98.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... _assembly/
Kdybych opět kupoval e36, šel bych do opečovávaný 328i bez koroze z posledních let výroby. Všechno ostatní jde dokoupit. Zkušenosti ovšem říkají, že ve finále to vyjde dráž než koupit hotový auto. Ale nejsou.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... _assembly/
Kdybych opět kupoval e36, šel bych do opečovávaný 328i bez koroze z posledních let výroby. Všechno ostatní jde dokoupit. Zkušenosti ovšem říkají, že ve finále to vyjde dráž než koupit hotový auto. Ale nejsou.
RWD
e36 bez koroze se hleda spatne, kdyby ta moje nazacinala reznout tak si ji taky necham jeste par let. Jinak compact, 323ti s trochu kratsim difem jede svinsky
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Dvacka by sa este nenasla v prasiatku ?
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
No to už by bylo docela těžký...a když už, tak kvůli Compactu bych ji asi nehledal, fakt mi nepadl do oka
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i