Hledám prostorné, pohodlné rodinné auto.
V současné době máme Octavii II 1,9TDI v téměř plné výbavě z roku 2009. Byl jsem s ním spokojený, rád bych přešel na něco novějšího, zvažuji i možnost koupě stejně starého nebo lehce staršího auta o kterém se ví, že je spolehlivé, ale vyšší třídu.
Auto využíváme denně, jezdíme po okreskách i po městě, celkem často delší cesty. Ročně najedeme kolem skoro 50 000 km.
Požadavky:
- prostorné, ideálně kombi (často něco přepravujeme, nejsem žádný prcek, máme dítě, v kufru vozíme velkého psa)
- spíš naftu vzhledem k tomu kolik najedeme, auto by mělo mít rozumnou spotřebu, ale nemělo by být vyloženě líné
- klimatizace nutná, ostatní věci jako tempomat, asistent parkování nepotřebujeme
- levný servis, dostupné náhradní díly
- ideálně asi něco lehce ojetého, dosud v záruce
Momentální kandidáti:
- novější Škoda Octavia kombi, Renault Grad Scenic kombi, přemýšlel jsem o Hyundai i30, ale četl jsem zde, že má drahý servis?, Kia cee'd kombi... nemám v tom zatím moc jasno upřímně.
Která auta mi doporučíte?
Předem děkuji.
Rodinné auto do 400k s odpočtem DPH
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rodinné auto do 400k s odpočtem DPH
Novou O3 kombi s TDI do 400 asi těžko seženeš - aby to byl třeba roční vůz se zárukou.
Renault GS asi ano...ale je lepší se v tom projet - po Octavii to bude přece jenom jiné. Hnůjdaj je kapitola sama o sobě - podle mne to je ale menší než Octavia.
Takže volba těžká...
Renault GS asi ano...ale je lepší se v tom projet - po Octavii to bude přece jenom jiné. Hnůjdaj je kapitola sama o sobě - podle mne to je ale menší než Octavia.
Takže volba těžká...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Za 400 naftu, která nebude líná a bude prostorná..... to už bude honička.... Nová O3 to může splňovat, ale pod 400 jsou jen předváděcí 1.2TSI..... což sice není špatná volba, ale úplně neodpovídá tvojemu zadání. Korejský naftky jsou hodně vydechlý. Jen pro opravdu defenzivní řidiče. RGS jsem neměl potřebu testovat, tak nemohu soudit. Recenze v tisku na to úplně nenadávají. Vyzkoušej a napiš.
S Grand Scenicem jsem najezdil asi 800 km. Tak jak jsem se zařekl po zkušenostech, že Renault nikdy ne (běžný Megane s různými motory, Fluence, staré i nové Clio se řadí k nejhorším autům, které jsem kdy řídil), tak tohle auto s motorem 1,5 dci 81 kw nabídlo celkem dobré svezení. Ani po delší jízdě jsem nebyl unavený. Motor mi přišel dokonce lepší než 1,6 TDI koncernu, k autu se vyloženě hodil, v inteiéru nebyl nijak hlučný a spotřeba i při svižnější jízdě se držela nízko. Inteiér je samozřejmě typicky renaultovský, ale jinak nikde nic nevrzalo, hodně odkládacích prostor, celkem pohodlné sedačky, kvalita solidní a dokonce i řazení nebylo takovou hrůzou jako jindy u této značky.
Cenově si ale myslím, že to nebude o moc lepší než nová/předváděcí trojková Octa. Za stejnou cenu by však mohla být daleko větší výbava.
Co se týče korejců, tak přesednutí z Octavie bude spíš zklamáním - Octavia působí dospěleji.
Možná se ještě podívej třeba na nějakou Astru, Opel nemá diesely tak drahé a možná by se za danou cenu mohla dát sehnat i nějaká 1,6 100kw. Auto je sice těžší a inteiér taky každému nesedne, ale na delší cesty to není vůbec špatně.
Cenově si ale myslím, že to nebude o moc lepší než nová/předváděcí trojková Octa. Za stejnou cenu by však mohla být daleko větší výbava.
Co se týče korejců, tak přesednutí z Octavie bude spíš zklamáním - Octavia působí dospěleji.
Možná se ještě podívej třeba na nějakou Astru, Opel nemá diesely tak drahé a možná by se za danou cenu mohla dát sehnat i nějaká 1,6 100kw. Auto je sice těžší a inteiér taky každému nesedne, ale na delší cesty to není vůbec špatně.
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není
VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není
VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
A co nový Peugeot 308 SW? Krásné auto, prostorné, příjemné svezení a naftové motory má PSA jedny z nejlepších na trhu. Záruka 4 roky taky OK.
Jen s tou cenou to bude na hranu, znamenalo by to asi předváděčku nebo levnější skladovku...
http://www.peugeot.cz/nove-skladove-vozy/
Jen s tou cenou to bude na hranu, znamenalo by to asi předváděčku nebo levnější skladovku...
http://www.peugeot.cz/nove-skladove-vozy/
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!