Vyber vacsieho SUV

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
mesje
Spolujezdec

Re: Vyber vacsieho SUV

Příspěvek od mesje »

Tak ak by som to mal upresnit, tak hladam SUV a nie crossover, resp. vacsie SUV - lebo niekedy je to tazsie rozlisitelne, ak dana znacka nema aj crossover aj SUV. Napr. pri takej KII je to jasne - Sportage je prilis maly a Sorento je akurat velkostne. A Landcruiser je uz moc velke hebedo.
Volvo XC90 je velkostne akurat, ale tie motory maju volvaci otrasne - bud su to lenive sunky, alebo zeru strasne vela... A ked uz by som ozelel vykonnost, tak potom radsej Kia Sorento, ktora v plnej vybave je o 10000 lacnejsia ako Volvo XC90 v zaklade. Popravde neviem komu chce Volvo konkurovat - cenovo na urovni premiovych znaciek, ale slabe motory, ktore na znesitelnu vykonnost zeru cez 16 litrov v meste... sorry ale to je extremny nepomer cena / vykon. A v rebrickoch spolahlivosti tiez zrovna netrhaju rekordy...
Presiel som vsetky mozne varianty, zial je fakt tazke najst vykonne a priestranne SUV. Nechapem preco napr Honda a Toyota uplne kasle na kategoriu velkych a silnych SUV a prepusta to inym znackam, tie ich CRV a RAV4 furt len zmensuju a ani motory im nedaju poriadne. A Landcruiser je obrovska a pomala krava.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

piriformis píše:
řidičBOB píše:XC90 neni velke auto...ale je to vetsi retro nez Q7!
to souhlasim, ale velke auto neni ani JGC a Sorento nebo Touareg a ma je ve vyberu, takze asi velke auto tak uplne nehleda. ;)
jinak velka auta jsou pro me MB GL, Mazda CX-9 apod.
Myslel jsem velikost XC90 vzhledem prave ke JGCH nebo Q7...obe jsou znatelne vetsi, chces-li, prostornejsi...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
piriformis
Autoškolák

Příspěvek od piriformis »

řidičBOB píše:
piriformis píše:
řidičBOB píše:XC90 neni velke auto...ale je to vetsi retro nez Q7!
to souhlasim, ale velke auto neni ani JGC a Sorento nebo Touareg a ma je ve vyberu, takze asi velke auto tak uplne nehleda. ;)
jinak velka auta jsou pro me MB GL, Mazda CX-9 apod.
Myslel jsem velikost XC90 vzhledem prave ke JGCH nebo Q7...obe jsou znatelne vetsi, chces-li, prostornejsi...
Q7 asi bude vevnitr vetsi ( i kdyz ani ta mi neprijde kdovi jak velka uvnitr vuci vnejsim rozmerum). ale u toho JGCH mi to prislo naopak, tam jsem si vuci xc90 pripadal uvnitr stisneneji. ale mozna to byl jen subjektvni pocit, nemeril jsem to, takze to nemam exaktne potvrzene. ;)
mesje píše: Popravde neviem komu chce Volvo konkurovat - cenovo na urovni premiovych znaciek, ale slabe motory, ktore na znesitelnu vykonnost zeru cez 16 litrov v meste... sorry ale to je extremny nepomer cena / vykon.
tak Volvo vzdycky konkurovalo timhle
http://www.youtube.com/watch?v=lPL0Vi_8fiI
vs.
http://www.youtube.com/watch?v=exCUM9V1tX4

s motorama souhlas, ze by mohly byt vykonejsi, ale hur nez sorento to nejede. jinak s tou cenou nevim jak na Slovensku, u nas je ted celoplosna sleva 300 tis. a to uz je zajimavy.
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Nevím jak na Slovensku, ale v Česku se Jeep Grand Cherokee dá koupit za velmi zajímavé peníze, zejména jako skladovka. pro příklad auta z brněnského Motoretecu:
http://www.motortec.cz/skladove-vozy?pl ... nit_model=
např.
Laredo za 1,16 mil. Kč
http://www.motortec.cz/2014-grand-cherokee-20141
Overland za 1,38 mil. Kč
http://www.motortec.cz/2014-grand-cherokee-201420

Pokud by nevadil nákup v ČR, myslím že ty ceny jsou hodně zajímavé, navíc se současným kurzem eura vůči koruně...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

Tu obsesi SUV nechapu. Pokud chce nekdo velky vnitrni prostor a svizne se svezt, je vetsi kombi vzdycky lepsi volba (vic mista, lepe sedi a jede, mene stoji a zere). Neni ale tak kchuuuul zeaaaano a dokonce je asexualni. To znamena prosim co? Tenhle udaj mam spojeny se zenskymi, ale aby bylo asexualni auto...auta se sukaji? Zatim jsem myslel ze se s nimi jezdi.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

ta seš ale na něho hrubej.... :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

Kdyby napsal ze autum nerozumi, je zblblej marketingem a chce delat dojem ani neceknu.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

bingo!

:D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
mesje
Spolujezdec

Příspěvek od mesje »

Jenyk píše:Tu obsesi SUV nechapu. Pokud chce nekdo velky vnitrni prostor a svizne se svezt, je vetsi kombi vzdycky lepsi volba (vic mista, lepe sedi a jede, mene stoji a zere). Neni ale tak kchuuuul zeaaaano a dokonce je asexualni. To znamena prosim co? Tenhle udaj mam spojeny se zenskymi, ale aby bylo asexualni auto...auta se sukaji? Zatim jsem myslel ze se s nimi jezdi.
Potrebujem velke auto kvoli rodine, ale zaroven nechcem aby vyzeralo ako pohrebak (kombi), resp. nudne ako van. Ziadna ina varianta okrem SUV ma nenapada. Proste je to jeden z faktorov vyberu, ako to auto vyzera. Kombi a vany sa mi proste nepacia, bodka. Tak ako sa niekomu nepacia Skodovky, tak si to proste nekupi aj ked to ma neviem aku vybavu. Ty ked vyberas auto, tak nezohladnujes aj dizajn? Alebo tebe by bolo jedno, ako to auto vyzera, stacil by ti aj trabant s motorom ferrari? Pripadne ked riesis farbu, tak beres vzdy len lacnu zakladnu bielu - lebo ze vsak je jedno, ako to vyzera, a splni to svoj ucel? Pri vybere auta je X kriterii, a pokial je na vyber 30 znaciek a v kazdej 10 modelov, tak si mozem dovolit nastavit ten filter aj prisnejsie. Nejsme uz v sociku, ked sa kupilo auto ake bolo k dispozicii, resp. vyber bol skoda-lada-trabant-wartburg. A pre mna osobne ma dizajn vacsiu vahu, ako milion prkotin, co ludia riesia v ramci vybavy, od elektrickeho nastavenia sedadla az po kozeny volant...
jancsi
Pan Řidič

Příspěvek od jancsi »

V EU je ten vyber dost obmedzeny. Aj co sa tyka motorizcii. Mat volne ruky vyberam nieco z tychto dvoch aut:
http://www.dodge.com/en/durango/
http://www.ford.com/suvs/explorer/

obe maju cenovku cca $30,000. Pripadne ako pise beamont, Jeep Grang Cherokee.
E46 325i + E60 550i
Odpovědět