První auto BMW 325 tds

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
David.Krchnavy
Spolujezdec

První auto BMW 325 tds

Příspěvek od David.Krchnavy »

Ahoj kluci potřeboval bych poradit od někoho zkušeného..Protože se teď cítím trošku nerozhodně.. Jako svoje první auto mám možnost si koupit BMW 325 tds.. Když jsem se vezl párkŕat s kamarádem tak mě to úplně uchvátilo ten motor prostě pecka šlápnete na plyn a jedete a spotřeba není velká prostě ta nafta jede hezky.A od tý doby bych chtěl tds , ale nevím jestli si ho mám koupit hned ze začátku bylo by to prvni auto a je to přece jenom zadokola a zkušenost s tím moc nemám jako popojíždění v práci v autodílně nedělá problém , ale něco jinýho je jezdit normálně v provozu a třeba v zimě. Chtěl bych znát názor od někoho kdo s tím má zkušenost a ví co to dělá všechno a co by mi radši doporučil :) Děkuju Za všechny rady
Mauf
Spolujezdec

Re: První auto BMW 325 tds

Příspěvek od Mauf »

Ahoj,
Mám trochu jinou motorizaci, ale podle mého názoru bys do toho auta měl jít. Sice nejsem žádný extra zkušený řidič, ale hned po autoškole jsem přesedlal do 320i a nemohu si stěžovat. Nějaký markantní rozdíl mezi předním a zadním náhonem necítím, jasně že to chce poněkud více citu a opatrnosti, ale nemusíš se vůbec bát. Tohle auto je prostě srdcová záležitost. Pokud bude v dobrém stavu, tak bych do toho sám za sebe šel. Jinak ohledně ježdění v zimě, tak jsem na letních gumách neměl výraznější problém :D ale v Praze se moc na sníh nedostane no. :) Takže asi tak. Snad se rada bude hodit :)
David.Krchnavy
Spolujezdec

Příspěvek od David.Krchnavy »

Každá rada dobrá děkuju moc !:) Jó to jo Bmw je Bmw předtím jsem chtěl koncernovky furt a pak mě kamarád svezl v 525 tds a prostě ta radost z jízdy no pecka co si budem povídat v Bmw vědí jak mají dělat auta :)
adamzprahy
Adept autoškoly

Příspěvek od adamzprahy »

Jako asi takhle. Koupě takového auta jako prvního není moc racionální volba, ale jestli ho fakt chceš, tak si ho kup :) Jenom bych být tebou zvážil naftovou motorizaci, je tam velké riziko závad, které zavání finanční sebevraždou :) Dle mého s takovým benzínovým 2.5 R6 ve výkonu okolo 150KW (dělal se v různých modifikacích snad 15 let) začíná ta pravá zábava a ne s nějakým (promiň mi ten výraz) chrochtákem.

Jinak o jaké generaci BMW se tu bavíme a v jaké cenové relaci?
Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

Pochopitelně E36... nic jiného se jako 325tds nedělalo. IMHO (jako bývalý majitel 325tds mezi lety 1999-2002) - před 10 lety by se o tom dalo uvažovat, teď bych raději jako první auto koupil třeba E46 320i-323i-328i. 325tds je risk, hlava, těsnění, pátý šestý válec, čerpadlo, vstřiky, turbo... Musel by to být extrémně zachovalý a servisovaný kus.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
ppavel
Adept autoškoly

Příspěvek od ppavel »

Tomuhle motoru se opravdu vyhni, jeho spolehlivost je extremne zavisla na zachazeni, drahe opravy se ti nejspise nevyhnou. Najdi si radeji benzinovou E36, jeji provoz te v dusledku vyjde levneji. A idealne 325i nebo 328i, pak si opravdu uzijes radost z jizdy.
kompot
Autoškolák

Příspěvek od kompot »

Moje první auto bylo a pořád je 325i e90 (160kw). Co se týče jízdních vlastností nebál bych se zadokolky vůbec. Při normální jízdě ti nic nehrozí. V létě se mi stalo jen parkrát, že by mi trošku ujel zadek když jsem nechtěl a to jen na dešti. V zimě je to trochu o něčem jiném :D , ale zase záleží hlavně na tom jak jedeš. Nevím jak to je u straších modelů, ale já když nechám zapnuté všechny ty systémy, tak bych se musel moc snažit, abych to nějak urval. A proto to vždycky vypnu, protože bruslit na sněhu mě neskutečně baví.. Ale u nás už stejně nepadá, takže mám po prd... :)
Odpovědět