AUTO NA PRÁCI V EU

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
fandadejsky
Spolujezdec

AUTO NA PRÁCI V EU

Příspěvek od fandadejsky »

Dobrý den, potřebuji koupit auto na ježdění do práce po eu, A, DE, NL vždy jednou za 14 dní tam a zpět + ježdění denně do práce cc 30km. na auto mám 60.000,-Kč. Dá se za tu cenu něco slušného pořídit nebo raději položit jako akontaci a koupit něco řekněme kolem 120.000,-Kč? Děkuji všem.
fandadejsky
Spolujezdec

Re: AUTO NA PRÁCI V EU

mám volit vyšší obsah, benzín nebo diesel. třeba A6 3.0 benzin nebo A3 1,8t nebo wv pasat/golf 1,9tdi?
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

V tvém případě bych spíš sáhl po dieselu. Na tu jízdu do práce (cca 7200km/ročně) by ti byla nafta k ničemu, ale pokud jezdíš po EU s nájezdem větším než 30t km/rok, tak určitě naftu. Předpokládám, že budeš po EU jezdit hlavně po dálnicích, takže bych ti doporučil nějaký větší obsah.
Možná bych popřemýšlel například nad BMW E39 3.0d nebo třeba nad Renaultem Vel satis 3,0dCi (nejsem si jistý, ale u VS byl špatný motor a nevím jestli to byl 3,0dCi nebo 3,5i... kdyby jsi ho zařadil do výběru, tak to dohledej). Kdyby se ti hodně zadařilo, tak do té ceny seženeš i Saab 9-5 3,0TiD. Pak mně třeba napadá ještě Lancia Lybra s motorem 2,4JTD, což je motor opravdu držák a s pár změnama se používá dodnes Čemu bych se určitě vyvaroval tak je VW a Škoda, na to v jakém bývají stavu, tak jsou hodně předražené navíc se kradou a jezdil s tím kdejaký jarda. Každopádně jestli budeš kupovat naftu, tak s sebou ber někoho, kdo tomu rozumí. Protože jestli se ti pokazí tak stará nafta, tak tě oprava vyjde pomalu na polovinu ceny auta.

Samozřejmě by bylo lepší koupit novější, bezpečnější a v mnoha případech i spolehlivější auto. No asi bych to nebral přes nějakou úročenou půjčku, to bych radši koupil starší.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Máš v příspěvku nějaké nesrovnalosti, doporučuješ naftu, nebo ne? Jakým způsobem ses dostal na číslo 7200km ročně?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

7200km je jen cestování do práce (30km denně *5dní v týdnu*4 týdny v měsíci*12 měsíců), ale jelikož psal, že jezdí po EU tak nájezd bude větší. Nevím, kde jsi našel nesrovnalosti, když hned na druhém řádku je napsané "tak určitě naftu" a potom vypisuju výhradně naftové auta.
fandadejsky
Spolujezdec

a co alfa romeo 2,4 JTD?
fandadejsky
Spolujezdec

ještě mě napadlo třeba toto :Mitsubishi Pajero 3.2 DI-D ?
fandadejsky
Spolujezdec

nebo Toyota RAV 4 D-4D 4x4 oboje tak 2002 -2003 najeto do 200.000
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Na nájezd se ani nedívej a rozhodně ne u naftových vozidel. Jak jsem již psal, motory JTD jsou dobré, ale jsou těžké - trpí spotřební díly. K Pajeru takhle: Kdyby jsi jezdil někde po okreskách tak je dobré, svezl jsem se k benzínovém ekvivalentu, ale na dálnici bych jej asi nehodil, tam by potřeboval ještě šestý stupeň, aby to auto tak netrpělo. RAV4 bych si nekoupil ani náhodou, je to parodie na jeep a pokud máš nad 180cm, tak se v tom budeš akorát mačkat. Nemluvě o tom, že to opravdu není auto na delší cesty a po každé delší cestě by jsi to auto proklínal. U té alfy záleží na tipu, celkově se mi Alfy líbí, ale bohužel jsem zatím s žádnou neměl žádnou zkušenost, takže to bych nechal na někom jiném.
fandadejsky
Spolujezdec

poslední dotaz? volvo V70 2,5tdi a D5 2,4. Díky za odpovědi
Odpovědět